Ik zoek een opleiding tot schoonheidsspecialiste

Vraag gesteld door Esther:

Onderwerp: Ik wil graag de opleiding schoonheidsspecialiste gaan doen.

Motivatie: Ik wil mensen graag een fris en ontspannen gevoel geven zoals een behandeling bij een schoonheidsspecialiste doet.

Gedragsverandering: Het reinigen en behandelen van de huid daar waar nodig is en het masseren van hals en gezicht, en dat wil ik graag bij mij thuis doen.

Criteria: een erkende opleiding en een deeltijd of een avondopleiding schoonheidsspecialiste.

Verdere opmerkingen: Zijn de diploma´s gelijkwaardig aan elkaar en kan ik met deze mijn doel bereiken? Want ik vind het prijsverschil nogal groot, hopende op een reactie.

Lees ook eerder beantwoorde vragen over schoonheidsspecialisten en visagie:

Antwoord door Tanya Peppel:

Beste Esther,

Er zijn inderdaad heel wat opleidingsinstituten die de opleiding schoonheidsspecialist aanbieden. Sinds 1998 is de opleiding op erkend MBO-3 niveau te volgen. U kunt de opleiding volgen bij particuliere opleidingsinstituten en ook bij een ROC.

Wanneer de opleiding een erkende MBO opleiding is, dan maakt het opleidingsinstituut gebruik van de exameninstellingen Stichting Toets Centrum Intereducatief (TCI) of capablE. Met uw diploma kunt u dan lid worden van ANBOS. Op de site van ANBOS (de Brancheorganisatie Schoonheidsverzorging) vindt u meer informatie.

Alle schoonheidsspecialist opleidingen op Springest zijn erkend. Er is een groot prijsverschil. Dit komt door de verschillende manieren van aanbieden, thuisstudie, thuisstudie met praktijkdagen of opleidingsdagen.

U vindt nog meer opleidingen voor schoonheidsspecialiste op Springest.

Dit advies is vooral bedoeld om u een stap op weg te helpen bij het bepalen van uw keuze. We horen graag of dat gelukt is.

Succes!

Met vriendelijke groet,

Tanya Peppel

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Opleiding Schoonheidsspecialiste

Logo van Esthetica Opleidingen
|META_INFO|

De opleiding Schoonheidsspecialiste bij Esthetica is uniek. Veel praktijk, de beste docenten, het beste resultaat. Waar voor je geld. Kom z…

check_box_outline_blank

Versnelde opleiding Schoonheidsspecialiste

Logo van Esthetica Opleidingen
|META_INFO|

KEUZEIn een mooie omgeving krijg je alle praktische onderdelen van het specialistische vak aangeleerd in een korte tijd. Op dit moment geve…

Logo van Adviesgroep Koning van de Wielverified_userAanbieder op Springest
Paul WielAdviesgroep Koning van de Wiel

"beste Esther, mijn vriendin heeft ook haar schoonheidsdiploma mbo 3 niveau. belangrijk in de opleiding is de praktijk ervaring die je opdoet tijdens de opleiding. deze haal je dus niet uit je boeken. vandaar waarschijnlijk ook het grote prijsverschil. ik adviseer je dan ook een gewone mbo opleiding te volgen bijv. via het ROC of particulier onderwijs. uiteindelijk ga je werken aan mensen en hun huid en kan je jezelf geen fouten permitteren want dan zijn de gevolgen niet te overzien.

succes

Paul van de Wiel" - 22-11-2010 12:46

Jolange opleidingen -Bezoeker van Springest

"Kijk eens op de website Jolange-opleidingen.nl

Bij de opleiding schoonheidsspecialiste in Rotterdam is er voor gekozen de opleiding in 5 of 10 maanden of te verzorgen. Het mag duidelijk zijn dat het een pittige opleiding is, waarbij je 1 dag per week of 1 avond les volgt." - 14-03-2013 16:53

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Voor dit soort praktijkopleidingen raad ik de Belgische schoonheidsschool aan.

Deze school voorziet opleidingen die volledig gebaseerd zijn op de jarenlange praktijkervaring van een ervaren docent. Deze persoon schrijft de cursus aan de hand van praktijkvoorbeelden en maakt gebruik van tal van oefeningen en opdrachten om de praktijk wat te integreren in de cursus. Daardoor zijn de opleidingen steeds van hoge kwaliteit en krijg je de nodige kennis om te slagen voor je examen.

De school heeft campussen in Antwerpen, Gent en Hasselt. Daar kunnnen cursussen worden ingekeken, gaan lessen door en kan meer informatie verkregen worden.

Uiteraard mogen Nederlandse studenten hier ook een opleiding volgen." - 30-04-2013 12:50

Logo van NHA Thuisstudiesverified_userAanbieder op Springest

"Beste Esther,

Met het Vakdiploma Schoonheidsspecialiste doorloop je de kortste weg naar een door het KOC erkend diploma. Hiermee kun je binnen een jaar een eigen schoonheidssalon starten of gaan werken in een schoonheidssalon.
Bij de NHA volg je de theoriemodules via e-learning: Studieboeken met opdrachten en begeleiding van je eigen docente via de digitale leeromgeving. Snel en in je eigen tempo.
De praktische vaardigheden leer in tijdens de 12 praktijkdagen.
Kosten voor leerboeken, begeleiding en praktijkdagen samen slechts 1249 euro.
NHA is erkend door de minister van onderwijs en door het KOC, Iso gecertificeerd en volgens onderzoek van Millian de opleider met de beste prijskwaliteitverhouding van Nederland. U ontvangt de opleiding altijd 14 dagen op proef! Succes met de keuze!" - 19-11-2010 10:21

Logo van NTIverified_userAanbieder op Springest
NTI NTINTI

"Beste Esther,

Naar aanleiding van uw vraag kunnen wij u meedelen dat wij een tweetal opleidingen met betrekking tot het vak van schonheidsspecialiste aanbieden.

Het gaat hierbij om de Mbo-opleiding en vakopleiding Schoonheidsspecialiste. Het grote verschil tussen deze varianten zit vooral in de stage welke u zult moeten lopen tijdens de Mbo-opleiding Schoonheidsspecialiste. Daar waar er bij de vakopleiding enkel praktijkdagen zijn inbegrepen.

Het diploma zal in beide gevallen erkenning hebben waardoor u er prima een eigen praktijk mee kunt starten.

Hopende u hierbij voldoende te hebben geinformeerd, mochten er nog vragen zijn verneem ik deze graag van u.

met vriendelijke groet,

Annemarie Bloem
Studieadviseur NTI" - 19-11-2010 13:04

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Voor een allround cursus of opleiding in de richting van haartooi verwijs ik graag door naar de Belgische schoonheidsschool.

Op deze website kan je de opleiding terugvinden met de inhoud en de kostprijs er bij: http://www.schoonheidsschool.com/cursusaanbod/cursus-kapper/?gclid=CJT2tq7HwrYCFUXJtAodQWoATQ

De school is toegankelijk voor Nederlandse studenten. Er wordt gewerkt met mensen die al heel wat jaren actief zijn in het vak. Zij helpen je doorheen de cursus met oefeningen en opdrachten en gebruik voorbeelden uit de eigen praktijk om de inhoud te verduidelijken. Er worden lessen voorzien in modern en volledig uitgeruste lokalen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Daar zal ook het examen doorgaan en kan je de cursus gaan inkijken.

Op de website staat alles nog wat beter uitgelegd.

Indien je liever van studenten zelf hoort hoe de praktijkopleidingen verlopen kan je een bericht plaatsen op: www.studentenpagina.be
Ik heb enkel thuisstudies gevolgd. Deze waren trouwens zeer goed en interessant." - 29-04-2013 19:05

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 93.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 124.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!