Ik zoek een opleiding tot teamcoach en/of trainer van persoonlijke effectiviteit

Vraag gesteld door Ellen:

Onderwerp: Ik zoek een opleiding tot teamcoach en/of trainer van persoonlijke effectiviteit.

Motivatie: Ik heb net een 1-jarige HBO+ opleiding tot coach afgerond en heb momenteel een aantal individuele coachtrajecten lopen. Uiteindelijk wil ik echter liever groepen begeleiden en zoek naar een opleiding om mij hierbij te ondersteunen.

Criteria: Ik heb gekeken bij School voor coaching, die een 1- jarige opleiding tot teamcoach aanbiedt. Krijg echter het idee dat hier ook wel overlap zit met de coachopleiding die ik heb gevolgd. De Alba Academie biedt een cursus teamcoaching van 4 avonden aan. Maar biedt me dat voldoende basis om van teamcoaching mijn werk te maken?

Antwoord door Thea Groeneveld:

Geachte Ellen,

Uw vraag roept om 2 antwoorden voor uzelf: ga ik straks echt groepen coachen? En hoe weet ik dat de 4 avonden daar voldoende basis voor bieden?

Het kan ook een en-en keus voor u worden: eerst de 4 avonden doen en dan voor uzelf bepalen of dat genoeg is, of dat u er een vervolg aan geeft.

Alba-Academie geeft aan dat door de 4 avonden:

U het team leert te coachen, inclusief de leider.

U een goede diagnose leert te maken en deze te vertalen naar een effectief programma.

U vat krijgt op de groepsdynamische processen in een team en u kunt het team en de individuele leden begeleiden in hun ontwikkelingsproces.

Ook werkt u aan uw persoonlijke ontwikkeling als coach en wordt u zich beter bewust van uw eigen rol als teamcoach.

U leert het krachtenveld IK-TEAM-ORGANISATIE te begrijpen en effectief te hanteren.

Boven op de opleiding die u hebt gedaan, zal dit dus een behoorlijke aanvulling zijn. Om er meer inzicht in te krijgen, kunt u vragen naar ervaringen van eerdere deelnemers aan deze specialisatie. U kunt ook vergelijkingen maken met de aanbieders op het gebied van teamcoaching op Springest.

Dit antwoord is vooral bedoeld om u een stap op weg te helpen bij uw keus. We wensen u veel succes bij uw volgende stap en horen graag of dat gelukt is.

Met vriendelijke groet,

Thea Groeneveld

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Teamcoaching

Logo van Mirror Consultancy
|META_INFO|

Het werken in teamverband stelt hoge eisen aan de leden van het team, de werkwijze van het team en de interactie binnen het team. Om die as…

check_box_outline_blank

Teamcoaching

Logo van Vigor Groep Training & Advies
|META_INFO|

Regelmatig wordt onze adviseurs de vraag gesteld: dit team kan niet effectief samenwerken en er zijn steeds weer kleinere en grotere confli…

Logo van Prana Training & Coachingverified_userAanbieder op Springest

"Dag Ellen, binnen Prana Training & Coaching is een speciale opleiding voor Selfcoaching Practitionar. De voordelen zijn dat er zowel TTTmateriaal en Toolkits voor deelnemers beschikbaar zijn. Kan zowel individueel als voor groepen van tien deelnemers worden uitgevoerd. Meer info? Bel me gerust evne op 06 53 33 48 66" - 14-12-2009 11:44

Dagmar GrootveldBezoeker van Springest

"Beste Ellen, Bij de Baak geven wij de training Baak Teamcoaching.

Baak Teamcoaching is een intensief en ervaringsgericht programma. Theorie en praktijk worden zo veel mogelijk en zo direct mogelijk verbonden: zowel in het programma, als gericht op jouw werkpraktijk.

In de eerste module staat het kijken vanuit diverse modellen centraal, in de tweede ga je daarmee experimenteren en in derde module ga je gerichter interveniëren. Tussen de modules krijg je opdrachten om het geleerde in jouw werkpraktijk toe te passen.

Voor meer informatie over deze training verwijs ik je graag naar www.debaak.nl/blc. Je mij telefonisch bereiken via het nummer 0343-556257." - 15-12-2009 10:20

Logo van Coach Boulevardverified_userAanbieder op Springest
marijke lingsmaCoach Boulevard

"Ha Ellen, Coachboulevard staat voor je eigen opleidingsplan samenstellen: je doet de 1-daagsen die bij je leerbehoefte passen.Voor jou zou kunnen 'Teamcoaching vanuit systeemdenken' (Combi C): C1 groepsgerichte interventies en C2.Ontwikkelingsfasen van een team. Ik twijfel aan C3 organisatiecoach, zou je eerder de Combi D aanbevelen: De intervisecoach of A3 conflictcoaching. Door vooraf te lezen zijn de 1-daagsen hoog intensief met het oefenen in (groepsdynamiek)waarnemen, analyseren naar betekenis en aansluitende interventies maken en natuurlijk feedback op eigen stijl.Teamcoaching is echter ook vlieguren maken, nat gaan en daarvan leren. Die ervaring kun je verder stabiliseren met intervisiegroepen. De 1-daagsen zijn BTW-vrijgesteld en ik ben je coachopleider. Voor meer info: www.coachboulevard.nl. Heb je vragen, mail me: marijkelingsma@coachboulevard.nl. De hamvraag is: wat wil je leren? Grtjs marijke" - 05-03-2011 15:18

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Er zijn een aantal opleidingen en cursussen die voor u interessant kunnen zijn.

Zo is er bijvoorbeeld de opleiding "praktisch leidinggeven" waarin je alles leert over het sturen van een team. Je krijgt te zien hoe je het beste in mensen naar boven haalt, hoe je hen doorheen moeilijke opdrachten kan loodsen....
Naast die cursus is er ook nog de opleiding tot life coach. Dat is dan weer eerder een individuele cursus. Daarmee bedoel ik dat het een opleiding is die zich meer richt tot individuen. Je leert met andere woorden mensen apart te coachen en te sturen. Dat kan ook handig zijn als je mensen leiding moet geven of moet helpen om doelen te bereiken.

Deze cursussen worden onder andere door de Belgische schoonheidsschool aangeboden.

Iedere cursus wordt geschreven door iemand met een jarenlange ervaring. Deze persoon geeft een gepersonaliseerde begeleiding door middel van oefeningen en opdrachten en geeft praktijkvoorbeelden zodat je niet enkel droge theorie te verwerken krijgt. Daardoor ga je vlot door de cursus en kan je al snel examen gaan afleggen in Antwerpen, Gent of Hasselt(naar keuze).
Als je daar slaagt krijg je een door de overheid erkend diploma/attest.

Voor alle nodige informatie: www.schoonheidsschool.com" - 21-05-2013 12:43

Logo van Leary Academyverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van Leary AcademyLeary Academy

"Beste Ellen, al vele jaren verzorg ik een Mastertraining Roos van Leary. De opleiding is gebaseerd op het baanbrekende werk van Timothy Leary uit 1957 en leert je als trainer (of coach) om het interpersoonlijk gedrag van jezelf en dat van je cliënten te doorgronden en gebruiken om nieuwe gedragsmogelijkheden (in relatie tot anderen; een mens hoeft zichzelf niet te veranderen) blijvend te ontwikkelen.
Als je meer informatie wilt over de mastertraining, kijk dan op mijn site en stuur me een mailtje. Ik stuur je dan een overzicht van de training, opbouw, leerresultaten en uiteraard ook de kosten.
Hartelijke groet,
Bert van Dijk,
trainer/schrijver en opleider van trainers." - 12-12-2009 11:07

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Gerelateerde vragen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 86.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 110.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!