Ik zoek een opleiding waar ik mijn creativiteit in kwijt kan

Vraag gesteld door Anoniem:

Onderwerp: Ik wil mijn creatieve kant kwijt in mijn opleiding en dingen kunnen organiseren.

Motivatie: Ik wil graag iets bereiken en daarvoor ben ik ook zeker bereid er wat voor te doen, ik wil een goede zekerheid en toekomst opbouwen.

Gedragsverandering: Ik heb mijn havo gehaald en ben toen begonnen aan een hbo-rechten opleiding, dit is te veel studeren voor mij en kan niet mijn creatieve kant kwijt in deze opleiding. Ik zoek nu een opleiding waarin ik dat wel kan.

Criteria: Ik deed HBO rechten, maar hier ben ik niet zeker van, het lijkt me nog steeds heel leuk om mensen te helpen en bij te staan, maar het is teveel studeren en niet genoeg om mijn eigen creatieve ding in kwijt te kunnen. Ik dacht zelf ook een beetje aan een opleiding met management bijvoorbeeld fashion management. Hierin kan ik wel mijn creativiteit in kwijt denk ik. Maar ik wil nu wel zekerheid qua opleiding en niet weer stoppen..

Verdere opmerkingen: Ik hoop dat ik een opleiding kan vinden waar ik 100% achter sta en waar ik dus wel mijn ding ik kwijt kan en niet alleen maar theorie heb zoals bij hbo-rechten, ook al is het doel daarvan, zoals advocaat worden wel erg leuk.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen - Dag

Logo van SRM
|META_INFO|

De training Briefing en Beoordeling van Creatieve Voorstellen is bedoeld voor opdrachtgevers, product-, marketing- en communicatiemanagers.…

check_box_outline_blank

Teamdag schilderen en creativiteit

Logo van Ron Schouten
|META_INFO|

Ron Schouten heeft jarenlange ervaring als kunstenaar en als adviseur. Door de parallellen tussen beide gebieden is hij het belang gaan inz…

Logo van Outline Educationverified_userAanbieder op Springest
Wendy SchoutenOutline Education

"Beste Anoniem,

Ik lees dat je op zoek bent naar een combinatie tussen een zakelijke en creatieve studie. Naar mijn mening maakt het beroep eventmanager deze combinatie. Vele HBO opleidingen bieden deze opleiding aan. De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is er een van. Zij bieden de studie Kunst&Economie. Daarmee kun je vele kanten op. Misschien is deze opleiding wat voor jou.

Mocht je naast je HBO opleiding je creativiteit willen ontwikkelen dan kunnen wij misschien iets voor je betekenen.

Met Vriendelijke Groet,

Wendy Schouten" - 22-04-2011 10:45

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Het Belgische centrum voor afstandsonderwijs biedt een geschikte opleiding "modeontwerper/kledingontwerper" aan.

Dit is een eenvoudig geschreven cursus die volledig gebaseerd is op de jarenlange kennis van een ervaren docent. De cursus is geschikt voor iedereen die zelf graag kleding wil leren ontwerpen, maar hiervoor niet genoeg eigen kennis heeft. Alles wordt op een rustige manier uitgelegd waardoor je dus geen vooropleiding moet hebben gevolgd. Ongeacht je opleiding kan je bij deze school een cursus/opleiding volgen.

Indien je meer informatie wil kan je die hier vinden: http://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/cursus/modeontwerper/?gclid=CJKxjOjSwrYCFTIQtAodHUYASQ

De school heeft campussen in Antwerpen, Gent en Hasselt. Daar kan iedere cursus worden ingekeken en kan je ook na afloop examen afleggen.
Je krijgt doorheen de cursus begeleiding van je docent en er wordt gewerkt met oefeningen en opdrachten. Lessen zullen worden georganiseerd in 1 van de drie campussen." - 29-04-2013 19:06

Lisa NoordenBezoeker van Springest

"Hallo,

ik denk dat het zaak is dat je eerst probeert te bepalen welk type creativiteit je zoekt. Aan veel beroepen zitten creatieve kanten maar je moet wel eerst inzien waar je goed in bent: schrijven, ontwerpen, creatief denken etc. Dus als je dat weet, kun je ook gerichter zoeken." - 22-04-2011 10:43

Logo van Inholland Academyverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van Inholland AcademyInholland Academy

"Je kunt ook kiezen voor een cursus eventmanagement, crossmediamanagement en community manager. Deze communicatieopleidingen bieden de mogelijkheid om bij de opzet en uitvoering gebruik te maken van creatieve technieken om langs deze wek te komen tot interessante en uitdagende producten en evenementen.
Kijk eens op www.inhollandacademy.nl in de rubriek communicatie" - 26-04-2011 13:58

Logo van SAE Institute Amsterdamverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van SAE Institute AmsterdamSAE Institute Amsterdam

"Beste Anoniem,

Bij SAE Institute / Qantm College Amsterdam kan je terecht voor verschillende creatieve media opleidingen. Bij deze een overzicht:

* Audio Engineering (Diploma / Degree)
* Digital Film Making & Animation (Diploma / Degree)
* Web Design & Development (Diploma / Degree)
* Digital Journalism (Diploma)
* Interactive Animation (Diploma / Degree)

Korte cursussen:

* Electronic Music Production (Certificate)
* Home Studio Production (Certificate)
* VJ Visual Production (Certificate)
* 3D Graphics & Animation Certificate (Certificate)

Met vriendelijke groet,

Tom Smeyers
Career & Study Advisor" - 28-04-2011 15:38

Logo van Multimedialabverified_userAanbieder op Springest
Frederique StutvoetMultimedialab

"Hallo,

Als ik naar je mail kijk, en zie waar je voorkeur naar uit gaat is de cursus fashion management nu niet perse creatief. Je zit misschien wel in een creatieve sector maar zelf uitvoeren of iets maken zit er hier niet zo 123 bij. (heb ik het vermoeden)

Wat je kunt doen is een combinatie maken van management en zelf je ideeën vormgeven. Je ziet dit steeds vaker, ook omdat werkgevers vaak intern hun communicatie middelen willen beheersen en laten uitvoeren vanwege het kostenplaatje.

je kunt dus denken aan een cursus grafisch vormgeven bij het Multimedialab. org .Aangezien dit maar 1 x in de week is, kun je dit gemakkelijk combineren met een andere studie.

Heb je nog vragen, bel dan gerust, veel succes met je keuze!

Groet Jacky de Gruyter
06-51937793" - 02-05-2011 11:33

Logo van Komma Coachingverified_userAanbieder op Springest

"Beste Anoniem,

Lastig om een passende opleiding te vinden als je niet goed weet wat je wilt.
Een doeltreffende manier om erachter te komen wat echt bij je past, is coaching.
Coaching helpt je in een een-op-een-setting je eigen antwoord te vinden op een vraagstuk. Je kunt zo bijvoorbeeld je diepere drijfveren duidelijk krijgen, waarna het makkelijker wordt om keuzes te maken.
Bij coaching voor werk gelden vaak dezelfde belastingvoordelen als voor opleiding. Voor werkgevers valt het vaak ook binnen het kader van persoonlijke ontwikkeling. Als er opleidingsbudget is, valt coaching daar ook vaak onder.
Kijk eens op www.kommacoaching.nl voor meer informatie of informeer eens in je omgeving of mensen een goede coach kennen. Een intake is vaak gratis of gratis als je met de betreffende coach in zee gaat." - 26-04-2011 08:05

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 137.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!