Ik zoek een opleiding waarmee ik erkend coach en mediator kan worden

Vraag gesteld door Anoniem:

Onderwerp: Ik zou graag 2 opleidingen willen volgen: - officieel erkende goed aangeschreven opleiding tot coach - officieel erkende goed aangeschreven opleiding tot mediator

Motivatie: Ik heb in het bedrijfsleven gewerkt als marketeer en communicatieprofessional, sinds enkele jaren ben ik HBO docent communicatie. Ik heb communicatiewetenschap gestudeerd aan de UvA en heb mijn MBA behaald in Seatlle. Daarnaast ben ik master practioner NLP. Ik zou mijn werkzaamheden als docent graag willen combineren met het opzetten van een eigen communicatiebureau voor training, coaching en advies.

Gedragsverandering: officeel erkend coach en mediator worden. over basisvaardigheden beschik ik

Criteria: diverse maar ik ben benieuwd naar jullie input omdat ik nog geen duidelijk inzicht heb welke trainingen goed aangeschreven staan.

Verdere opmerkingen: Ik ben op zoek naar een opleiding die ik in de weekenden of avonduren kan volgen. Als het een avondopleiding betreft dan zou het fijn zijn als het in het noorden van het land is aangezien ik in Leeuwarden woon. Nog mooier zou het zijn als er een spoedopleiding is die ik in de zomervakantie zou kunnen volgen. Aangezien ik in het onderwijs werkzaam ben, heb ik gedurende de zomervakantie 6 weken vakantie. Dan maakt de locatie me niets uit (binnen- of buitenland). Alvast dank voor uw advies.

Antwoord door Thea Groeneveld:

Geachte Anoniem,

Een interessante vraag! Allereerst: U hebt al zeer veel kennis vergaard en ervaring met groepen en het toewerken naar concrete resultaten hebt u ook. Relevant voor u kan de vraag zijn: wat maakt dat ik nog verder wil gaan met het vergaren van officieel erkende opleidingen? Ook met uw NLP Masters hebt u veel in huis om communicatie, coaching en mediation uw eigen vorm te geven.

Opleidingen die aansluiten bij uw woongebied, tijd, duur en certificering zijn: De Academie biedt: Jaaropleiding Coaching. De Academie is op dit moment één van de meest toonaangevende praktijkgerichte opleidingen om het trainers en coachingsvak niet alleen kwalitatief goed te leren, maar ook om te onderzoeken op welk vlak u u als coach wilt gaan ontwikkelen en specialiseren.

Voor het mediation deel kunt u kijken naar: Mediation van Pro Education. De deelnemer aan deze mediation opleiding kan in een conflictsituatie interveniëren volgens de mediation methodiek. U leert, als mediator, hoe u partijen in de gelegenheid stelt hun eigen standpunt toe te lichten, hoe u de onderliggende belangen in beeld kunt brengen en hoe u betrokkenen tot een oplossing kunt laten komen. Meer informatie en inschrijven »

Dit antwoord is vooral bedoeld om u een stap op weg te helpen bij uw zoektocht. We wensen u veel succes en horen graag of dat gelukt is.

Met vriendelijke groet,

Thea Groeneveld

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Leergang Coach Opleidingstraject (ook virtueel)

Logo van Schouten & Nelissen
|META_INFO|

Resultaat Je kent jouw kracht als coach Je treedt op met lef, creativiteit en speelsheid Je ontwikkelt een persoonlijke visie en stijl Je b…

check_box_outline_blank

Leergang Coachend Leiderschap

Logo van SchoolvoorCoaching
|META_INFO|

Doelgroep Je geeft als manager hiërarchisch leiding aan meerdere medewerkers, zowel individueel als in teamverband, en hebt daar enkele jar…

Logo van Academie voor Psychologicaverified_userAanbieder op Springest

"Geachte lezer,

Uw opleiding NLP master practitioner sluit uitstekend aan bij de opleidingen die de Academie voor Psychologica u kan bieden. Onze mental health coach opleiding gebruikt als basis de geleerde theorie/technieken uit NLP practitioner. De Academie heeft een training ontwikkeld die deze basis bruikbaar maakt in de begeleidng van mensen. Het betreft dan de attitude van begeleiding, het kader van de coaching, het coachingsmodel en een uitbreiding met een deel van de transactionele analyse.
Onze opleiding tot mental health counselor biedt een mental health coach nog een verdieping door de blokken ontwikkelingspsychologie, pathologie, zingeving, systemisch counselen en relatietherapie. De basis voor deze opleiding is de NLP master practitioner en de mental health coach.

Met vriendelijke groet,

Arjan van Weert" - 30-04-2010 09:58

Logo van Sdu Opleidingen & Eventsverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van Sdu Opleidingen & EventsSdu Opleidingen & Events

"Geachte anoniem,

Je kunt via ons een opleiding tot NMI-mediator volgen.
Zie: http://www.sdu.nl/Lists/Sjo_productlist/Detailpagina.aspx?ID=286

Hopelijk heb je er iets aan!

Vriendelijke groeten,
Xenia Klop
Sdu Juridische Opleidingen" - 03-05-2010 09:07

Logo van DNA De Nationale Academieverified_userAanbieder op Springest

"Kijk eens voor de beste coachopleiding in Nederland op http://www.d-na.nl/diensten/open-trainingen/coachingsopleiding/" - 05-05-2010 12:36

Logo van MC Consultantsverified_userAanbieder op Springest
Jan SnoeijerMC Consultants

"Hallo anoniem,

Wij bieden beide opleidingen aan en gecombineerd ook nog tegen een zeer aantrekkeljke prijs. Kijk op www.mcconsultants.nl
Saillant detail is dat wij voortdurend op zoek zijn naar consultants die wij kunnen inzetten. Logisch dat onze voorkeur daarbij uitgaat naar eigen kweek. Het is maar dat u het weet.

Mvg, mr. J. Snoeijer 084-4308487" - 15-10-2012 12:44

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

De Belgische schoonheidsschool is een zeer goede school voor het volgen van een cursus in de richting van coaching en counseling.

Ik heb zelf de cursussen kindervoeding, voedingsconsulent en relatietherapeut gevolgd en dat waren heel interessante, kwaliteitsvolle opleidingen. Ik kreeg begeleiding van ervaren mensen die me door de cursussen hielpen met behulp van oefeningen en opdrachten en tal van praktijkvoorbeelden. Zo kreeg ik ook de nodige praktijk mee.
Ik volgde altijd cursussen die ik van thuis uit kon volgen. Dat was goed te doen dankzij de begeleiding van mijn docenten en de vlotte manier waarop de cursussen geschreven waren.

Als het je interesseert kan je alvast eens kijken naar de cursus "life coach". Dat is een cursus die goed aansluit bij hetgeen u vraagt: http://www.schoonheidsschool.com/cursusaanbod/cursus-lifecoach/

Op de website staan nog andere coaching cursussen met telkens de inhoud en de kostprijs er bij.
De school heeft campussen in Antwerpen, Gent en Hasselt." - 16-05-2013 13:16

Logo van Schouten & Nelissenverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van Schouten & NelissenSchouten & Nelissen

"Geachte anoniem ,

Schouten en Nelissen biedt erkende trainingen aan op het gebied van Co-active coachen. Trainingsdagen :vrijdag tot en met zondag.
Ook starten er geregeld Opleidingen tot mediator (Master )
U kunt alle info vinden op www.sn.nl
Natuurlijk kunt U ook bellen voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Met vriendelijke groet ,
Rosemarie van der Sande
opleidingsadviseur" - 26-05-2010 14:59

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 88.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 114.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!