Ik zoek een opleiding waarmee ik mensen met stress kan begeleiden

Vraag gesteld door mevrouw van Zon:

Onderwerp: Ik ben op zoek naar een opleiding van liefst 1 jaar in coaching/counselling van mensen die met stress en daar mee gepaard gaande lichamelijke geestelijke klachten te maken hebben

Motivatie: Ik geef inmiddels al 16 jaar yoga, ontspanning en meditatielessen. Daarnaast heb ik nog een part time baan als beleidsadviseur. Ik zou mij graag verder willen ontwikkelen op het coaching vlak om mensen nog beter te kunnen helpen om te gaan met stress klachten. Dit wil ik zelfstandig gaan doen naast mijn yoga praktijk.

Gedragsverandering: Een goede gesprekspartner en coach te zijn voor mensen met allerhande stressklachten. Ik kan daar bij al putten uit mijn yoga ontspanning en meditatie ervaring door ze bv concreet oefeningen aan te bieden maar wil daarnaast ook in gesprek mij verder ontwikkelen om mensen beter te kunnen begeleiden. Merk dat er veel vragen komen van mensen die de hectiek in onze samenleving niet goed aankunnen.

Criteria: Heb gekeken bij Academie voor counseling en coaching School voor coaching Leiden Atma inst. Amersfoort. Ik wil mij specifiek richten op boven omschreven doelgroep en niet te veel in algemeenheid vervallen. Heb geen idee wat te kiezen gezien grote aanbod.

Verdere opmerkingen: Opleiding op zaterdag eens per maand. In of omgeving Rotterdam (tot een km of 30). Professionele opleiding die erkend is. Groepen van 10 tot 15 personen ongeveer HBO nivo

Antwoord door Yvonne van der Ziel:

Beste mevrouw Van Zon,

U wilt zich ontwikkelen in coaching om het te combineren met de meditatie, yoga en ontspanningslessen die u reeds geeft. Een mooie combinatie! Ik raad u een brede coaching opleiding aan waarin u diverse methoden krijgt aangereikt die u voor de door u gewenste doelgroep (en anderen) kunt inzetten. U zoekt bij voorkeur een erkende opleiding die 1x per maand op zaterdag plaatsvindt, gedurende een jaar in (omgeving) Rotterdam.

Op basis van uw criteria heb ik de volgende opleidingen geselecteerd:

* De basis beroepsopleiding Coach worden - Coach zijn van de Alba Academie. De Alba Academie organiseert diverse informatiebijeenkomsten over de opleidingen die zij verzorgen. Via hun website kunt u zich aanmelden voor een bijeenkomst bij u in de buurt. * De ICM Coachingsopleiding wordt onder andere in Rotterdam verzorgd en duurt 5 maanden met 2 zaterdagen per maand bijeenkomsten.

U heeft zelf ook reeds gezocht en een aantal aanbieders genoemd:  Het Atma Instituut biedt naast lifecoaching een opleiding lichaamsgericht coachen & trainen waarbij gebruik gemaakt wordt van lichaamsgerichte technieken bij klachten als stress, lusteloosheid en vermoeidheid. Zij organiseren een introductiedag om kennis te maken met de opleiding die in Amersfoort plaatsvindt.  Ook bij de Academie voor Counseling en Coaching worden voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd om te ontdekken welke opleiding u het best past. Bij hen kunt u de opleiding in modules volgen, ook in Rotterdam. De school voor Coaching biedt u o.a. de leergang Coaching voor Professionals .

Ik kan me voorstellen dat u het lastig vindt om te kiezen uit het grote aanbod. Laat u daarom goed informeren door verschillende aanbieders, kijk wat u het meest aanspreekt of het beste gevoel geeft. Kijkt u ook nog eens bij Artikelen & Vragen in Opleiding & Onderwijs, wellicht staan daar ook interessante suggesties voor u. Ik wens u veel succes bij het maken van uw keuze!

Met vriendelijke groet,

Yvonne van der Ziel

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Leergang Coach Opleidingstraject

Logo van SUAS (a company of Schouten & Nelissen)
|META_INFO|

Resultaat Je kent jouw kracht als coach Je treedt op met lef, creativiteit en speelsheid Je ontwikkelt een persoonlijke visie en stijl Je b…

check_box_outline_blank

Master in Coaching

Logo van Johan Cruyff Institute
|META_INFO|

De Master in Coaching volgt de visie van Johan Cruijff, waarin (sport)coaching meer is dan het toepassen van technische en tactische kennis…

Logo van De PreventieCoachverified_userAanbieder op Springest

"Is het een idee om prive aan de slag te gaan met een 3 tot een 5 daagse opleiding te volgen bij De PreventieCoach? De achtergrond van de trainer is Mensendiecktherapeut, RET-trainer, enneagramdeskundige, strategisch en oplossingsgerichte coach nlp etc .
Veel ervaring met het trainen van groepen stress-preventie, werkplezier, individuele coaching burnout, training preventie van stress voor leidinggevenden, inzicht in verschillende denk en stress-voorkeuren mbv het enneagram, communicatietrainingen. Voldoende dus om te delen. Bel gerust even 0651089862 info@preventiecoach.nl Fijne dag verder Ingeloes Bense" - 15-10-2010 10:53

Dorien 't HartBezoeker van Springest

"Beste mevrouw van Zon,

naar aanleiding van uw vraag, wil ik u wat vertellen over onze RET train de trainer trajecten. Volgens mij sluit dit goed aan bij waar u naar op zoek bent. Zoals de naam al zegt, gaan wij uit van de methodiek RET ( rationele emotieve therapie ). Deze methode zegt dat het niet de gebeurtenissen zelf zijn, die je stress bezorgen, maar dat het gaat om de manier waarop je over die gebeurtenissen denkt. Dit is de kern van wat mensen stress bezorgd.

Ons train de trainer traject is bedoeld om iemand die al ervaring heeft in het begeleiden van mensen, de methodiek van de RET aan te leren. Hoe kan je iemand hierop coachen en welke oefeningen / gesprekstechnieken zijn er.
Voordeel van dit traject bij id Rijnmond is dat je privéles hebt. Je bent dus maar een paar uur per keer kwijt aan de lessen, de rest doe je zelf. Bovendien zitten we in Rotterdam, op loopafstand van de metro.

Indien je hier meer informatie over wilt ontvangen, mail dan even naar dorien.thart@idrijnmond.nl.

Succes!" - 15-10-2010 11:56

Logo van NTIverified_userAanbieder op Springest
NTI NTINTI

"Geachte mevrouw van Zon,

Naar aanleiding van uw vraag kan ik u meedelen dat het NTI een opleiding Stresscounseling aanbiedt.

Dit zal in principe beide wensen combineren, en u als counselor in de gewenste richting opleiding.

Het NTI biedt afstandsonderwijs aan. Dit betekent dat u het lesmateriaal thuisgestuurd krijgt en daar zelfstandig mee aan de slag kunt. Bij de meeste opleidingen bestaat daarnaast de mogelijkheid om huiswerk per e-mail aan uw persoonlijke docent te sturen.

Voor niet-inhoudelijke vragen kunt u terecht bij uw mentor. Ook kunt u in contact komen met medestudenten op Studentennet+. Hier kunt u ook proefexamens vinden en uw behaalde resultaten bekijken.

Hierdoor is het heel goed mogelijk uw eigen tijd in te delen en de studie te combineren met uw huidige baan.

Wanneer u geintresseerd bent en/of vragen heeft verzoeken wij u contact op te nemen via studieadvies@nti.nl of telefonisch via 071-5610077.

Hopende u hierbij voldoende geinformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Annemarie Bloem

Studieadvies NTI" - 15-10-2010 12:44

Logo van Sonnevelt Opleidingenverified_userAanbieder op Springest

"Geachte Mevrouw van Zon

De opleiding Stresscounselor is bedoeld voor diegene die de kennis en vaardigheden willen leren om als counselor cliënten met stressgerelateerde klachten te kunnen begeleiden.
Doel
Een Stresscounselor begeleidt mensen met stressgerelateerde klachten. Er is in toenemende mate vraag naar professionele counselors, die voor individu en organisatie zowel preventief als curatief advies kunnen geven op het specifieke gebied van stressmanagement. De opleiding Stresscounselor voorziet in deze behoefte.
Resultaat
• U ziet de relatie tussen oorzaak, gevolg en oplossing bij stressgerelateerde klachten.
• U beschikt over kennis en vaardigheden om ‘volksziekte nummer 1’ van deze tijd deskundig aan te pakken en mensen met stressgerelateerde klachten op een professionele wijze te begeleiden.
• U beheerst ademhaling- en ontspanningstechnieken om stress te verminderen.
• U kunt zelfstandig een praktijk starten als Stresscounselor.
• U kunt als Stresscounselor deskundige adviezen geven in het bedrijfsleven, de gezondheidszorg en de health sector:
Bedrijfsleven: Medewerkers ondervinden steeds vaker spanningen rond werkrelaties, reorganisaties, ontslag en outplacement. De Stresscounselor is hier inzetbaar als coach, trainer en adviseur en kan een bijdrage leveren aan een vitale werkomgeving.
Gezondheidszorg: Patiënten binnen instellingen hebben tegenwoordig meer behoefte aan persoonlijke aandacht en begeleiding. Met behulp van praktische ontspanningsoefeningen kan zorg op maat geboden worden.
Health sector: Binnen sauna-, beauty- en fitnesscentra kan de Stresscounselor een zelfstandig beroep uitoefenen en advies geven over het optimale evenwicht tussen individuele belasting en belastbaarheid.

Opbouw en inhoud
De opleiding Stresscounselor is opgebouwd uit 1 module van 15 lesdagen. Deze opleiding kan als afzonderlijke module worden gevolgd of als onderdeel van de opleiding Vitaliteitscoach. Bekijk de onderwerpen die aan bod komen.
Met vriendelijke groet,

Jolien Mahler
Studiecoach / Cursistenadministratie
SONNEVELT OPLEIDINGEN B.V.
Nieuwstraat 8, 5301 EW Zaltbommel
T: 0418 - 515 782
F: 0418 - 680 315
E: jolien@sonneveltopleidingen.nl
W: www.sonneveltopleidingen.nl" - 18-10-2010 12:58

Logo van ZEKERbijPEPverified_userAanbieder op Springest
P. DegensZEKERbijPEP

"Goedendag,
momenteel maak ik zelf kennis met Psychosynthese. Psychosynthese is zogenaamde evenwichtspsychologie, is erg praktisch, herkenbaar en toepasbaar bij stresspreventie. Er zit vast een psychosynthese counselor in uw omgeving waar u uw licht eens kan opsteken. Helaas is er teveel om op te noemen op t gebied van opleidingen die u eveneens kunnen helpen, dus ik zou vooral kiezen op basis van wat u zelf aanspreekt. Groeten, Pep Degens" - 01-04-2011 09:33

Frank PlanjerBezoeker van Springest

"Geachte mevrouw van Zon,
De stichting Counselling Nederland in Heteren verzorgt schriftelijke cursussen, waaronder stresscounselling.
Onder begeleiding van een eigen mentor studeer je thuis en zend de vragen in die beantwopoprd worden.
Er zijn 7 praktijkdagen, waar je met anderen studenten een aantal thema's behandeld. Ik heb dit als een leuke, vrij complete studie ervaren, die geaccredioteerd is door de Algemen beroepsverening voor Counselling. Wel dient er nu door aangescherpte eisen van de verzekeraars nog een aparte module medische basiskennis op HBO niveau te worden gehaald. (www.counsellingnet.nl)
sussec" - 03-11-2011 18:36

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

De Belgische schoonheidsschool heeft een opleiding die hier perfect voor is: de cursus "stressconsulent".

In deze cursus vertrekt een gediplomeerde, professionele docent, van uit de praktijk om aan te tonen wat de oorzaken zijn van stress, welke technieken er zijn om er beter mee om te gaan, welke mensen er het meest door getroffen worden...
Het is een vlot geschreven cursus, dus je moet vaak geen lessen volgen. Door dat flexibele systeem kan je zelf bepalen hoe lang je cursus duurt.

Indien het u nog interesseert kan u gaan kijken op hun website: www.schoonheidsschool.com. Daarop staat de inhoud en kostprijs van deze cursus en kan u ook een eerste hoofdstuk gratis bekijken.
De cursus kan worden ingekeken in Antwerpen, Gent of Hasselt. Daar zal ook het examen doorgaan.

Uiteraard zijn Nederlandse studenten hier ook meer dan welkom." - 04-04-2013 13:42

SANTOS BARDALESBezoeker van Springest

"Bent u op zoek naar een legit lening geldschieter, moe van wordt afgewezen door banken en hypotheek,
bent u moe op zoek naar fondsen voor de financiering van uw bedrijf, of bent u financieel beschaamd dat u niet uw schuld en rekeningen betalen, denk je van het krijgen van een financiële Help? terwijl niet u nu haast en grijp uw gegarandeerd en onbeveiligde lening vandaag op beste ON LINE leningen FIRM, we geven de beste service ooit aan al onze klant, en zal werken naar en voorbij onze klanten te bereiken en de verwachting, zoals wij uit alle soorten leningen maken. Lening asielzoekers, individuen, werken organisatie, bedrijven, enzovoort.
Wij geven leningen op het bereik €10.000,00 en €10,000,000,000. 00, Ponden, euro Max. met een rente van 2%. Dus heb je een lening vandaag nodig om uw begroting te financieren.
PERSOONLIJKE INFORMATIE DIE NODIG IS VOOR HET PROCES VAN DE LENING.
VOLLEDIGE NAAM:
LAND:
ADRES:
GELEENDE BEDRAG:
DUUR VAN DE LENING:
TELEFOON GEVOELLOOS:
Ik wacht op uw e-mail vandaag.
Hartelijke groeten.
De heer. SANTOS MANUEL BARDALES
Email: bestgolbalgranteeloan@w.cn" - 03-07-2012 10:47

Mr.Elvis Mr.ElvisBezoeker van Springest

"Hallo.
Heeft u een lening?
Zo ja, heb je niet een probleem, want bij ons bent u zeker van een lening.
Wij bieden leningen aan klanten met
Bad Credit en een slechte krediet geschiedenis onder vele anderen.
Onze Rentes van 3% per jaar maakt ons een van de beste online kredietverstrekkers in de internet.We hebben

leningen verstrekt aan verschillende klanten in Singapore, Verenigde State van Amerika en haar omgeving.
U kunt contact met ons op via: oraclefinancial007@myway.com" - 04-03-2013 23:43

Tom BellBezoeker van Springest

"FINANCIËLE DIENST AANKONDIGING

Good Day heer / mevrouw:

Bent u op zoek naar echte lening bedrijf dat lening biedt tegen een betaalbare rente verwerkt binnen 3 tot 6 werkdagen. Heb je al afgewezen constant door uw banken en andere financiële instellingen? Luister: Het krijgen van een legitieme lening is altijd een probleem voor mensen die behoefte hebben aan financiële bijstand. De kwestie van het krediet en onderpand is iets klanten maken zich zorgen bout bij het zoeken naar een lening van een legitieme geldschieter. Maar TOM Financial Inc .. had het anders in de kredietverlening industrie. Wij regelen lening van de range van $ 5.000. tot 500 miljoen dollar en ook in Ponden, Euro en Rand.

Onze diensten omvatten de volgende:
Consolidatie van de schuld
tweede Hypotheek
Business Leningen
persoonlijke Leningen
International Loans

Geen sociale zekerheid en geen credit-check, 100% garantie. Het enige wat je hoeft te doen is laat het ons weten precies wat u wilt en wij zullen zeker uw droom waar te maken. TOM Financial Inc zegt JA wanneer uw bank NEE zeggen. Ten slotte hebben we financieren kleinschalige lening bedrijf, tussenpersonen, kleinschalige financiële instellingen want wij hebben onbeperkt kapitaal. Voor meer informatie om te gaan over de aanschaf van een lening contact met ons, Kindly onmiddellijk reageren op deze e-mail: tombellong30@gmail.com

Leners INFORMATIE IS:

Voornaam: ....
Achternaam: .....
Plaats: ..........
Postcode: ......
Staat: ...........
Land: ..........
Geslacht: ..........
Geboortedatum: ...
Telefoon: ........
Burgerlijke staat: ..
Beroep: ......
Lening Bedrag: ......
Doel van de lening: ..
Lening Duur: ........
Maandelijks Inkomen: .....
Uw internationale pas sport of rijbewijs is:
Heb je aangevraagd lening voor (ja of nee) ..

Met vriendelijke groet." - 18-03-2013 08:20

morgan morganBezoeker van Springest

"Wij bieden alle soorten van financiële steun aan alle "zakelijke kredieten en persoonlijke leningen, investeringen, consolidatie van schulden en woning, enz.." Mensen zullen bereid zijn om de lening te bieden. Het aanbod is beschikbaar tegen een rente van 3%. kunt u contact met ons opnemen via e-mail; coperativeloanfirm@live.com" - 28-05-2013 08:11

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 71.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 136.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!