Ik zoek een post-HBO opleiding in Noord-Holland of Friesland om mij SKJ te kunnen registeren.

Gesteld door Verena Kooter
Wat wil je concreet leren?

Ik ben in juni 2019 afgestudeerd als HBO pedagoog aan de NHL/Stenden te Leeuwarden. In het tweede jaar heb ik echter niet voor het uitstroomprofiel “jeugdzorg” gekozen met als consequentie dat ik mij nu niet SKJ kan registreren. Een SKJ registratie wordt bij bijna alle banen op mijn niveau geeist. De banen waar ik wel voor in aanmerking komen hebben het zo geregeld dat ik onder een SKJ geregistreerde medewerker werk en hierdoor krijg ik een lager salaris. Overigens was op het moment van keuze in het tweede jaar deze consequentie niet bekend. Nu krijg ik, via de NHL, als oplossing een post-HBO aangedragen met als prijskaartje 2500,-. Verder weet ik dat het bij Inholland Academy ook mogelijk is om een post-HBO te volgen die mij in staat stellen om mij toch SKJ te kunnen registeren.

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Zoals in het onderdeel hierboven, is het eigenlijk niet een kwestie van willen, maar meer een moeten. Hopelijk kom ik door het volgen van deze post-HBO wel weer tot een mooie ontwikkeling als pedagoog en gaat het mij verder brengen. Verder ben ik op moment werkzaam als Ambulant Begeleider bij Inzowijs en als Pedagogisch Medewerker bij Welschap Kinderopvang.

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

Bij sommige organisaties kun je in aanmerking komen voor vrijstellingen, dit is interessant. Dit zodat ik minder lessen hoef te volgen. Ik woon in Heemskerk en het handigst zou een post HBO opleiding in Noord-Holland zijn. Maar wanneer bijv. Leeuwarden de opleiding een stuk goedkoper aanbied vind ik dat ook interessant. Verder is belangrijk om te weten hoe vaak ik aanwezig zou moeten zijn op de schoollocatie en wat de tijdsduur is, dus of het 5 maanden of 10 maanden duurt of langer. Dus zowel budget, tijdsduur, vrijstellingen en aantal keren aanwezig zijn, zijn belangrijke punten die ik meeneem in mijn afweging waar ik de opleiding zou gaan volgen. De regio waar aan gedacht kan worden is Noord-Holland en Friesland (en Utrecht of Leiden, maar heeft niet mijn voorkeur).

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Pedagogisch Didactische Aantekening voor instructeurs

Logo van NHL Hogeschool
|META_INFO|

Onze maatschappij verandert: technologische ontwikkelingen, andere productiemethoden en vernieuwingen in de ICT volgen elkaar razendsnel op…

check_box_outline_blank

Pedagogisch Didactische Aantekening voor BVE docenten

Logo van NHL Hogeschool
|META_INFO|

U heeft passie voor uw vak en u beschikt over een flinke dosis werkervaring. U bent wellicht al in tijdelijke dienst bij een school, maar h…

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 75.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 97.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!