Ik zoek een training didactische vaardigheden op hbo-niveau

Gesteld door Nastassja Verhoofstad
Wat wil je concreet leren?

Ik wil mezelf ontwikkelen als het gaat om het geven van trainingen; een training didactische vaardigheden. Ik ben op zoek naar de theoretische achtergrond over de werkvormen etc.

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Momenteel ben ik werkzaam als Junior Lean Consultant en voer ondersteunde werkzaamheden uit. Daarnaast houd ik me dagelijks bezig met het maken van e-learning en het maken en geven van trainingen (proces/systeem).

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

Niveau: HBO of HBO+
Budget: €5000 (verdeeld over meerdere trainingen)
Tijdsduur: 2/3 dagen (mogen meerdere trainingen zijn van 2/3 dagen)

Ik ontvang graag een reactie per e-mail met de mogelijke trainingen (linkjes).

Kan je Nastassja Verhoofstad helpen? Reageer dan hieronder.
check_box_outline_blank

Training Didactische vaardigheden

Logo van Extra Trainers
|META_INFO|

Je bent gevraagd om een training te geven aan nieuwe medewerkers of een van je klanten wil graag een uitgebreide presentatie van jullie nie…

check_box_outline_blank

Leergang Activerend opleiden (BDB, Didactische Vaardigheden / Train de trainer)

Logo van Edufit BV
|META_INFO|

Inhoud: Didactische vaardigheden / train-de-trainer De Leergang Activerend Opleiden is een praktijkgerichte vakopleiding voor docenten en t…

Logo van Maestro Academyverified_userAanbieder op Springest
Franklin LomanMaestro Academy

"Beste Natassja,

Allereerst dank voor je interesse in het vakgebied en wij kunnen je prima helpen met de opleiding Didactische Vaardigheden. Deze training is met name bedoeld voor mensen die het vak als trainer willen leren en ook zelf trainingen willen samen stellen. Het is een mix tussen theorie en praktijk, waarbij je met een kleine groep (max. 4 deelnemers) de theorie tot je krijgt en daarmee direct aan de slag gaat, zodat je het ook direct in de praktijk kan brengen. De trainer is tevens beschikbaar om nog 1 a 2 dagen aanvullend maatwerk te realiseren en samen met je na afloop van de training je eigen materiaal kan optimaliseren. Dit kan als apart coachingstraject worden toegevoegd en past prima in je budget.

Ik adviseer je deze training te volgen en daarbij nog een stukje maatwerk toe te laten voegen middels een persoonlijk begeleidingstraject (indien na 3 dagen blijkt dat dit zinvol is).
Ik zie je reactie graag tegemoet en met veel plezier beantwoord ik (samen met Springest) verdere vragen.

Met vriendelijke groeten,
Franklin Loman
Maestro Academy" - 08-06-2022 08:32

Franklin Loman raadt aan:

Logo van Blankestijn & Partnersverified_userAanbieder op Springest

"Beste Nastassja,

Leuk dat je interesse hebt in het volgen van een opleiding didactische vaardigheden. Helaas beschikken we niet over jouw e-mailadres dus hopelijk bereikt ons antwoord je ook op deze manier.

Wij hebben twee opleidingen in ons aanbod die aansluiten. De driedaagse Cursus Train de Trainer (https://www.bpopleidingen.nl/opleiding/cursus-train-de-trainer/) en de Post-HBO Trainer Opleiding: Trainen met Ziel en Zakelijkheid (https://www.bpopleidingen.nl/opleiding/post-hbo-trainer-opleiding-trainen-ziel-en-zakelijkheid/).

De Post-HBO Trainer Opleiding: Trainen met Ziel en Zakelijkheid is gericht op het trainen van vaardigheden terwijl de cursus Train de Trainer gericht is op het leren overdragen van kennis.
Op onze website vind je meer informatie over de duur, het programma en de kosten.

Mocht je meer willen weten over deze opleidingen of mocht en we op een andere manier nog iets voor je kunnen betekenen, horen we het graag.

Met vriendelijke groet,
Team Blankestijn & Partners" - 08-06-2022 08:10

Silvia Blankestijn raadt aan:

Logo van TrainersAcademieverified_userAanbieder op Springest
Annelies TegelTrainersAcademie

"Goedemorgen Natassja,
Ik zou graag je nog wat meer vragen stellen over je leerdoelen, maar op basis van bovenstaande zou mijn eerste advies zijn om bij ons de themareis training uitvoeren 2.0 te volgen. Meer info vind je hier: https://trainersacademie.com/themareis-uitvoeren/
tijdens vier weken wordt je 'ondergedompeld' in hoe je didactisch kan werken als trainer en welke stijl er dan precies bij jou past.
Deze themareis wordt uitgevoerd door Titia van der Ploeg, tevens trainer-van-het-jaar-2013/2014, die je met haar unieke methode leert hoe je een training met impact kan geven.
Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten? Kom dan naar één van onze 'voorbereidende' webinars om verder kennis te maken. Via deze link kan je kiezen welke je aanspreekt en je deelname is gratis: https://trainersacademie.com/webinars/
Graag tot ziens!
Hartelijke groet,
Annelies Tegel" - 08-06-2022 08:29

Annelies Tegel raadt aan:

Logo van Extra Trainersverified_userAanbieder op Springest
Selena BoumanExtra Trainers

"Dag Nastassja,

Leuk dat je een training didactische vaardigheden wilt volgen! Graag geef ik je een reactie.

Je kunt deze training bij ons 1-op-1 volgen. Helemaal op maat dus. De training passen we aan op jouw wensen, verwachtingen, ervaring en niveau. Programma, aanpak en duur stemmen we samen af.

In de training Didactische vaardigheden ondersteunt theorie op een frisse en heldere manier afwisselende en herkenbare oefeningen. En zorgen duidelijke handvatten, feedback, adviezen en tips ervoor dat jij je nieuwe vaardigheden en inzichten direct in de praktijk toepast.

Nieuwsgierig? Kijk dan op onze website. Meteen meer weten? Bel of mail ons gerust.

We horen graag van je.

Met vriendelijke groet,

Selena Bouman
Extra Trainers" - 08-06-2022 08:31

Selena Bouman raadt aan:

Logo van Edufit BVverified_userAanbieder op Springest

"Beste Nastassja,

Goed dat je je wilt verdiepen in de didactiek om de inhoud over te brengen zodat de kans op leerresultaten zo groot mogelijk is.

De leergang activerend opleiden is een geaccrediteerde post-hbo opleiding die leidt naar de basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB). Deze leergang bestaat uit 5 trainingen die ook los gevolgd kunnen worden. In de opleidingsgids zie je de indeling en de planning van deze trainingen. In eerste instantie lijken de trainingen Activerende didactiek en activerende werkvormen het beste aan te sluiten bij jouw vraag.
Je kunt een goede indruk krijgen van onze werkwijze tijdens een kennismakingsbijeenkomst op 23 september of als je eerder vragen hebt kunnen we daarover via Zoom of Teams een afspraak maken. Neem vooral alvast een kijkje op onze website https://edufit.nl/. Je vindt daar ook veel praktische hulpmiddelen als je klikt op kennisdelen. De info over deze leergang vind je op https://edufit.nl/leergang-activerend-opleiden/ of binnen Springest.

Ik hoop je vanaf oktober in Gouda te ontmoeten.
Met vriendelijke groet,
Lia Bijkerk" - 08-06-2022 08:37

Lia Bijkerk raadt aan:

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 92.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 129.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!