Ik zoek tips voor een opleiding rond coaching en persoonlijke ontwikkeling als aanvulling op mijn opleiding fysiotherapie

Gesteld door Maurice Kooiker
Wat wil je concreet leren?

Na lang getwijfeld te hebben over mijn vervolgstap na de opleiding fysiotherapie (die ik afrond in juli), ben ik tot de beslissing gekomen dat ik mensen wil inspireren, motiveren en helpen op weg naar hun levensdoelen. Niets boeit mij meer dan persoonlijke ontwikkeling. Ik wil mijzelf blijven ontwikkelen en anderen daar in helpen. Zelf heb ik al veel ervaring in dit opzicht. Veel doelen die ik opgesteld heb voor mezelf en die ik bereikt heb. Waardoor ik een beter mens ben geworden. Met name met betrekking tot fitness en voeding. Het liefste wil ik na mijn opleiding fysiotherapie iets gaan doen waarmee ik mijn doel kan bereiken. Iets wat aanvullend is op fysiotherapie. De psychologische kant interesseert mij ook zeer. Ik wil mensen helpen hun beste zelf te worden en het beste uit het leven te halen. Mindfullness vind ik ook zeer interessant. Ik kan maar niet verzinnen wat de goede stap is voor mij. Ik wil veel bereiken later in mijn leven. Ik wil sowieso iets voor mijzelf beginnen, een eigen bedrijf waarmee ik dit kan bereiken. Hopelijk is er iets geschikt voor me.

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Ik doe op dit moment de opleiding fysiotherapie. Ik heb al als fitness instructeur gewerkt, zonder opleiding. Door mijn passie ben ik daar terecht gekomen en heb ik mensen succesvol geholpen.

Hoe moet de opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en duur van de opleiding.

Het niveau mag van mij hoog zijn. Het liefst zelfs. De regio maakt mij weinig uit. Noord, zuid, west, oost.. Alles is goed. Het liefst natuurlijk iets op master niveau. Iets wat ik na mijn fysiotherapie opleiding als aanvulling kan doen. Of iets wat ik erg goed kan combineren met mijn fysiotherapie opleiding. Iets waar ik later goed iets voor mezelf kan beginnen. Het budget het liefst niet te hoog. Ik ben nog een student. Waarschijnlijk wordt het een deeltijd opleiding dus kan ik daarnaast gaan werken. Maar rond de 3000 euro ligt denk ik wel de max. Tenzij er iets is wat perfect bij mijn eisen past. Dan ben ik bereid daar meer voor te betalen. Hoe ik dat ga doen moet ik nog uitzoeken.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank
Thumbnail img 1753

Tactisch coachend communiceren met Oplossingskracht (ook incompany) Effectief communiceren Gesprekstechnieken Coachen

Logo van De PreventieCoach
Thumbnail img 1753

Tactisch Coachend Communiceren De 2-daagse Opleiding Tactisch Coachend Communiceren met OplossingsKracht Tactisch coachen, effectief commun…

check_box_outline_blank

Individuele Coaching: Coachen op Waarden & Drijfveren (IC4) - Coachboulevard

Logo van Coachboulevard

Coachen op Waarden & Drijfveren (IC4)(3e niveau ijsberg) Centraal staat het coachen onder de waterlijn van de ijsberg (metafoor): niveau va…

Logo van Personal Managementverified_userAanbieder op Springest
Raymond OttensPersonal Management

"Beste Maurice, Wellicht is de opleiding Integral NLP Life Coach Practitioner iets voor jou. Een complete opleiding met Verschillende krachtige methodieken als: NLP, Voice Dialogue, EFT, Focussing. Hiermee heb je alles in huis om mensen professioneel te begeleiden. Kijk maar eens bij Personal Management (opleider Springest),
Warme groet, Raymond Ottens" - 01-04-2015 10:12

Raymond Ottens raadt aan:

Logo van Splendesco Life Coaching en Trainingenverified_userAanbieder op Springest

"Beste Maurice,

Omdat ik me met Splendesco pas net heb ingeschreven als NLP opleider, zie ik nu pas je vraag en zie ik dat het vorige antwoord alweer 8 maanden oud is. Desondanks wil ik je toch antwoorden.

Wat mij betreft is NLP een effectieve manier om ten eerste zelf als persoon te groeien en ten twee om anderen te ondersteunen/coachen met inzet van NLP. Dat wil niet zeggen dat NLP de enige manier is. Wanneer je nog niet zeker weet of NLP voor jou de weg is om te gaan bij het realiseren van je dromen en ambities, dan raad ik je aan om eens te komen kennismaken. Volgend jaar start ik in Lelystad een inleidende cursus NLP. NLP voor anderen toepassen werkt alleen maar wanneer je het ook in je eigen leven kunt toepassen. Hoe goed je zelf bent in het toepassen van NLP kan ik je laten ervaren in de zogenaamde NLP Quick Scan.

Mocht je al besloten hebben dat het echt NLP moet zijn dat je gaat helpen om je dromen waar te maken, dan is de opleiding tot Licensed Practitioner of NLP waarschijnlijk wel wat voor jou. Tijdens deze opleiding leer je alle vaardigheden die horen bij een NLP Practitioner. Op 12 februari 2016 start de eerstvolgende 12-daagse opleiding in Zwolle. Wanneer je je tijdig aanmeldt ligt er een korting op het tarief voor je klaar. Direct aanmelden kan via Springest. Sowieso neem ik na aanmelding contact met je op om me ervan te vergewissen dat ik aan je verwachtingen kan voldoen.

Vriendelijke groet,
Splendesco Life Coaching en Training

John Mulder" - 24-11-2015 11:25

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 72.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 78.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, meestal gratis annuleren!