Ik zou graag scholing willen krijgen in het zo aantrekkelijk mogelijk schrijven voor het web, uiteraard met gebruik van zoekwoord optimalisatie (SEO).

Gesteld door Jan Dijkstra
Wat wil je concreet leren?

Ik zou graag scholing willen krijgen in het zo aantrekkelijk mogelijk schrijven voor het web, uiteraard met gebruik van zoekwoordoptimalisatie.

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Ik zou mezelf graag in de toekomst willen aanbieden voor het verbeteren van bestaande websites. In eerste instantie denk ik aan lokale ondernemers, ZZP’ers, verenigingen en dergelijke. Ik zou ze dan graag (bijvoorbeeld tegen een geringe onkostenvergoeding) willen helpen en op deze manier een bijverdienste willen hebben. Tot voor 1 ½ jaar was ik werkzaam als medewerker bij een webshop in technische producten. Ik schreef teksten voor diverse productcategorieën. Ik werkte nauw samen met de SEO-specialist die mij per tekst de juiste zoekwoorden communiceerde. De productinformatie bij het product zelf was veelal wel beschikbaar. Hoewel ik weinig kennis heb van de technische productenbranche en deze branche niet mijn eerste interesse heeft, haalde ik wel veel voldoening in het schrijven voor het web. Nu ben ik op zoek naar werk dat of naar een bezigheid die mij weer energie kan geven. Op dit moment ben ik 57 jaar, ben huisman (partner werkt voltijd) en doe 2 morgens per week ondersteunend administratief werk op een basisschool (waaronder het schrijven van de wekelijkse nieuwsbrief).

Hoe moet de cursus of opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en tijdsduur.

Liefst in de buurt van Zwolle, klassikaal, MBO (eventueel HBO) en niet langer dan 1 jaar.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Workshop SEO zoekmachine optimalisatie

Logo van InternetEffect
|META_INFO|

Keesjan Deelstra geeft in-company trainingen 'Zoekmachine Optimalisatie'. Aan de hand van de casus van de klant wordt een programma opgeste…

check_box_outline_blank

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Logo van Competence Factory
Niet Goed Geld Terug
STAP-budget erkend
|META_INFO|

Tijdens de cursus Zoekmachineoptimalisatie (SEO) leer je hoe je de ranking van je website effectief verbetert. Je maakt kennis met SEO-tool…

Logo van Optimus Onlineverified_userAanbieder op Springest
Nathan VeenstraOptimus Online

"Dag Jan,

Afhankelijk van hoe ver je wilt gaan qua SEO, heb je naar mijn mening 2 opties: de meer technisch ingestoken training 'SEO voor tekstschrijvers' van SEOguru of een van de meer op copywriting gerichte trainingen, waaronder 'Schrijven voor het web' die wij aanbieden. Ik heb de training van SEOguru gevolgd en kan je deze zeker aanraden (al zul je daarvoor naar Amsterdam moeten), waarbij het goed is om te weten dat SEOguru echt vooral de theorie en techniek achter teksten en SEO behandelt. Wil je vooral weten hoe je teksten aantrekkelijk schrijft, terwijl ze ook SEO-proof moeten zijn, je wellicht zelf wat zoektermenonderzoek wilt kunnen doen en wilt begrijpen hoe je met die zoektermen tekstueel aan de slag gaat, dan is een training webschrijven iets voor jou. Bij ons krijg je ook nog feedback op jouw teksten in de periode na de training, zodat je ook echt hands-on leert. Laat gerust weten als er vragen, wensen of opmerkingen zijn." - 15-01-2020 08:10

Nathan Veenstra raadt aan:

Logo van Copper IMverified_userAanbieder op Springest
Ellen HoeveCopper IM

"Goedemorgen Jan,

Bij Copper IM in Arnhem bieden wij een training aan puur gericht op het schrijven van SEO tekstschrijven.

Hierin nemen we ook het gebruik van zoekwoorden in mee zodat het interessant is voor de zoekmachine optimalisatie.

De eerst volgende training bij ons in Arnhem is op donderdag 28-01-2020. We hebben nu ook 10% korting op onze trainingen. Voor meer informatie kan je ook op de website kijken. https://www.copperim.nl/trainingen/seo-training-voor-tekstschrijvers/

Wie weet tot dan!

Met vriendelijke groet,
Carolien
carolien@copperim.nl" - 15-01-2020 08:26

Logo van Douro Mediaverified_userAanbieder op Springest

"Beste Jan,

De SEO copywriting training zou goed aansluiten bij je leerwens(en). Tijdens de SEO copywriting trainingsdag gaan we dieper in op het schrijven van SEO content en bijhorende optimalisaties. Uiteraard voorafgegaan door kwalitatief zoekwoordonderzoek om de juiste zoekwoorden in de content te verwerken. Bovendien gaan we in de trainingsdag ook direct in op het optimaliseren van de autoriteit van je pagina('s), zodat ook daadwerkelijk meer bezoekers naar de website zullen worden getrokken.

We zijn gevestigd in 's-Hertogenbosch, dus qua reisafstand zitten we wat verder weg. Echter betreft de training een eendaagse training, waardoor je slechts eenmaal de afstand zult overbruggen. Vorige week zijn we door Springest uitgeroepen tot Beste Opleider van Nederland 2019 in de categorie Marketing, waardoor je in ieder geval verzekert bent van een zeer goede kwaliteit training.

Mocht je naar aanleiding van de inhoud van de training nog vragen hebben, dan vernemen wij het uiteraard graag. Op de Douro Media website vind je nog meer informatie en kun je je ook eenvoudig inschrijven.

Met vriendelijke groet,
Dennis Mickers" - 15-01-2020 09:45

Dennis Mickers raadt aan:

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 72.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 136.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!