Is er een deeltijd HBO-opleiding voor binnenhuisarchitectuur?

Vraag gesteld door Marloes Felderhoff:

Onderwerp: Binnenhuisarchitectuur, met de juiste vakken om in deze beroepsgroep een baan te kunnen vinden.

Motivatie: Op mijn 17e heb ik een auto-ongeluk gehad en daardoor nooit studies kunnen afronden (meerdere malen begonnen met Makelaardij) Na mijn 18e operatie heb ik lang gerevalideerd maar nu op mijn 33jaar ben ik dan uiteindelijk rijp voor de re-integratie (-; Hier ben ik zoooooo dankbaar voor! Nu is mijn droom een opleiding voor Binnenhuisarchitectuur te volgen op 'niveau' zodat ik hier tzt mijn beroep van zou kunnen maken, maar welke opleiding is goed aangeschreven en kan ik uitbreiden om mijn HBO ooit te halen!?!

Gedragsverandering: Binnenhuisarchitectuur, interierstyling, interieurarchitectuur. Kan helaas geen VOLTIJD studie volgen door mijn beperkingen, dus ben op zoek naar een deeltijdopleiding.

Criteria: Instituut Voor Binnenhuisarchitectuur (IVB), Interieuracademie, Linnartz, NCOI... Ik vind het erg moeilijk te bepalen welke studie het "beste" is, welke studie staat het beste aangeschreven zodat ik met mijn behaalde papieren serieus genomen zal worden in de branche. Mijn VWO heb ik afgerond en wil graag minimaal MBO+ niveau en het liefst HBO.

Verdere opmerkingen: Ik hoop heel erg dat iemand mij kan helpen advies te geven om de juiste keuze te maken voor mijn toekomst. Ik ben 33jaar, gemotiveerd en positief, kom er niet uit zonder professionele hulp!! Bij voorbaat dank voor de moeite en tijd.

Antwoord door Marja Gast:

Dag Marloes,

Laat ik eerst mijn bewondering uitspreken dat u er zo voor knokt om iets te bereiken. Petje af. Graag help ik u met adviezen om te kijken welke deeltijdopleidingen geschikt zijn. Een opleiding binnenhuisarchitectuur in deeltijd en op HBO niveau voor interieurarchitectuur is er wel en die sluit ook af met een examen, dus wordt ook als zodanig gewaardeerd. Een andere suggestie is een opleiding die echter alleen in Amsterdam en Rotterdam is, maar deze bezit wel een ruim aanbod in cursussen en ook op HBO niveau met een erkend diploma. Een ander interessant alternatief is een combinatie van een ROC waar interieurarchitectuur (de Jan des Bouvries academie) wordt gedoceerd.

Ik hoop dat deze adviezen u een beetje helpen bij het kiezen. Wij wensen u veel succes en horen graag of het geholpen heeft.! Hartelijke groeten,

Marja Gast

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Binnenhuisarchitectuur dagopleiding Utrecht, Amsterdam e.a.

Logo van IPD Opleidingen
|META_INFO|

Creatieve beroepsopleidingDe dagopleiding Binnenhuisarchitectuur is de ideale basis voor een carrière als binnenhuisontwerper. U ontwikkelt…

check_box_outline_blank

Tuinarchitectuur avondopleiding 24 weken

Logo van IPD Opleidingen
|META_INFO|

Tuinarchitectuur.....tuinen ontwerpen: juist nu!Het doel van de opleiding Tuinarchitectuur van IPD is dat u voldoende kennis en vaardighede…

Lucy SauvéBezoeker van Springest

"Hallo Marloes,

Omdat ik zelf ook al een tijd op zoek ben naar een dergelijke opleiding ben ik Rotterdam naar de opendag van artemis geweest. Toch vind ik dit een opleiding waar de nadruk op styling ligt. Ze maken vooral prognoses voor de toekomst.Ik heb daar weinig voorbeelden van architectuur gezien. De voltijdopleiding alroundstylist heeft een HBO erkenning maar de mode- en deeltijd opleidingen nog niet.
Er is in Breda op de academie st. Joost ook een deeltijdopleiding binnenhuisarchitectuur. Nu heb ik informatie aangevraagd van Perk. Ook de opleiding van doc. lijkt me wel wat" - 22-03-2010 20:23

Koen GiesbersBezoeker van Springest

"Hoi meiden,

Je kunt ook een studie op mbo of hbo niveau bij Linnartz doen in de door jullie gekozen stad. Zij zijn ook de uitvinder van de interieurdesign opleiding.

Groetjes Koen" - 22-08-2012 16:27

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Moest u een thuisstudie overwegen dan raad ik de Belgische schoonheidsschool aan.

Die school ken ik namelijk als een warme, professionele school die enkel werkt met de best opgeleide mensen. Die schrijven de cursussen op basis van hun jarenlange praktijkervaring en geven ook de nodige oefeningen, opdrachten en lessen in speciaal daarvoor voorziene lokalen in Antwerpen, Gent of Hasselt. Daar zal ook het examen doorgaan. Als je daarvoor slaagt krijg je een erkend diploma/certificaat.

Als u meer informatie wil is hier de directe link naar de cursus: http://www.schoonheidsschool.com/cursusaanbod/cursus-opleiding-interieur-binnenhuisarchitect-stylist-colorist/?gclid=CPbmi9HCwrYCFcLHtAodPAEAPA

Uiteraard zijn de opleidingen ook toegankelijk voor Nederlandse studenten." - 29-04-2013 19:03

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 87.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 106.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!