Is er een opleiding waarmee ik kan gaan werken als illustrator?

Vraag gesteld door Said:

Wat wilt u concreet leren, en/of welk gedrag wilt u veranderen?

Ik kan goed tekenen maar ik wil dit digitaal gaan doen. Ik heb op LinkedIn gezien dat veel tekenaars programma's gebruiken zoals Adobe Creative Suite, en voor animaties Adobe Flash CC. Ik zoek een opleiding tot illustrator.

Waarom wilt u dit leren? Vertel wat over uw motivatie, achtergrond en toekomstplannen.

Ik wil illustrator zijn, omdat ik goed kan tekenen en ik doe nu al veel te lang werk wat ik eigenlijk niet leuk vind. Ik ben nu 28 jaar en wil een toekomst opbouwen en ik zie weinig mogelijkheden om succesvol te zijn in wat ik op dit moment doe. Ik heb atheneum gedaan, niet afgemaakt, daarna havo, maar van school gegaan. Ik had me daarna aangemeld voor enkele kunst-opleidingen. In Arnhem zeiden ze me dat ze mij niks meer konden leren qua tekenen en dat ik een gespecialiseerde opleiding moest gaan doen, voor illustratie of animatie. Maar daarvoor werd ik uitgeloot en uiteindelijk kwam ik terrecht in fabrieken en in de horeca. Op dit moment werk ik voor een callcenter, ga met tegenzin werken elke dag en verdien niet genoeg om iets op te kunnen bouwen. Ik heb een vriendin die geneeskunde studeert en wil op een gegeven moment toch trouwen en samenwonen. Dus ik wil heel graag een ander pad nemen, niet alleen voor mezelf, maar ook voor haar. Ik gebruik mijn talent niet en dat is ontzettend zonde. Ik wil graag weten welke mogelijkheden er zijn voor mij en hoe ik snel aan het werk kom als illustrator. Ik ben juist nu heel erg gemotiveerd om er helemaal voor te gaan!

Hoe wilt u dat de opleiding er uit ziet? Welke criteria zijn er van belang? Denk aan niveau, regio, uw budget en het soort onderwijs.

Ik wil graag leren werken met tekenprogramma's, wat ik nog nooit gedaan heb, op MS paint na. Ik zou graag portretten willen maken, covers of illustraties (voor boeken, etc). Digitaal getekend, of met de hand. Ik wil liever een iets specifiekere opleiding of cursus doen, dus geen langdurige, waarin ze de basis van tekenen herhalen oid. Liever ook niet te prijzig uiteraard, aangezien ik het niet zo ruim heb, financieel gezien. Ik woon in midden-limburg, ben afhankelijk van het openbaar vervoer, dus eventueel een thuisstudie of anders in de regio Maastricht, Eindhoven, Den Bosch, etc. Ik denk dat ik op HBO niveau zit, was iig ruim geslaagd voor een test voor een HBO opleiding Psychologie, in 2010 (waaraan ik niet begonnen was). Hopelijk kan iemand me de informatie en de opleiding aanbieden die het beste past bij mij, ik stel elke vorm van hulp nu zeer op prijs. Alvast hartstikke bedankt.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Adobe Illustrator Basis

Logo van Competence Factory
Niet Goed Geld Terug
|META_INFO|

* * Nu tijdelijk gratis Wacom tablet * * Logo’s, letters, website-iconen en infographics: grote kans dat ze in Adobe Illustrator zijn gemaa…

check_box_outline_blank

Adobe Illustrator CC Complete

Logo van College of MultiMedia
|META_INFO|

College of MultiMedia Amsterdam is de door Adobe geautoriseerde opleider in Nederland. De cursus Illustrator CC Complete maakt onderdeel ui…

Logo van Easy-123verified_userAanbieder op Springest

"Beste Said,

Leuk om te lezen dat je zo met zelfontwikkeling bezig bent. Easy-123 heeft wellicht een aanpak die bij je aansluit.

We kijken naar je huidige vaardigheden, formuleren een doelstelling voor de lange termijn en stellen een op maat gemaakt cursuspakket voor je samen. Ook kan je achteraf door blijven leren via de E-learning website, waar de oefeningen uit jouw cursus en die van anderen online komen te staan. Voor meer informatie kan je altijd even bellen of mailen." - 23-03-2012 14:51

Logo van DWM Trainingenverified_userAanbieder op Springest
Bram SpeelmanDWM Trainingen

"Ha Said. Wat gaaf dat je zo goed kunt tekenen. Je zoekt dus een opleiding of training waar je leert om te werken met tekenprogramma's zoals Adobe Illustrator. Mijn voorgestelde Illustrator opleiding heeft veel goede beoordelingen van eerdere deelnemers en kun je in de regio Maastricht, Eindhoven, Den Bosch volgen. Succes met het volgen van je ambitie!" - 03-10-2017 14:59

Bram Speelman raadt aan:

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 74.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 140.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!