Kan ik een studie e-business/e-commerce op universitair niveau volgen?

Vraag gesteld door Marc:

Onderwerp: Een opleiding (universitair/master/mba) met betrekking tot e-business/e-commerce, in de breedste zin van het woord. Dus een opleiding welke veel vd facetten als online marketing, online strategie, e-commerce, design, interactie, psychologie en brand management in zich heeft.

Motivatie: Ik heb eerdere werkervaring met internet toen het nog redelijk in de kinderschoenen stond (websites met content management systemen, beetje Search Engine Optimization en Online Marketing) in een ontwikkel, projectmanagement en sales rol. Hierna heb ik een aantal jaren gewerkt bij de grootste bedrijfssoftware leverancier ter wereld (ERP), voor veel grote klanten, op strategisch en salesvlak. Wat ik wil is mijn kennis van en interesse in de 'online' wereld combineren met mijn uitgebreide en professionele ervaring bij laatstgenoemde partij. Wat ik zie is dat ICT opleidingen zijn (heb reeds diploma daarvoor), marketing opleidingen, cursussen met betrekking tot online marketing, webdesign etc. Maar ik heb nog geen goede opleidingen kunnen vinden die dit alles combineren, op een hoog niveau.

Gedragsverandering: Advies geven op management level als het gaat om e-business strategie, en mijn kennis verder verdiepen en onderbouwen met een gradatie. Criteria: http://www.proeducation.nl/opleiding-e-business.masterclass/?gclid=CKKAxNyP66ICFdcqDgodlTGiXg - Twijfel aan hoogte niveau en erkenning in de markt. www.nextmarketeer.nl - Twijfel aan hoogte niveau /erkenning in markt. Wil graag master/universitair/mba niveau, geen HBO niveau. Verdere opmerkingen: Bvd voor de genomen moeite.

Antwoord door Marcel van Unen:

Beste Marc,

Bedankt voor uw vraag aan Springest.

In eerste instantie constateer ik dat u al heel veel ervaring heeft op het gebied van e-commerce en e-business, maar dat u niet zeker weet of dat voldoende is om hoger op te komen. U vindt dat er officiële diploma’s bij moeten komen, die aantonen dat u expert bent? Is dat een juiste constatering? Heeft u al eens overwogen om een EVC-traject te volgen? Dit lijkt mij voor u zeer passend. U bent volgens mij al een expert.

Bovendien denk ik dat het heel lastig wordt om een passende opleiding te vinden op het door u gewenste niveau. Het zou inderdaad zo kunnen zijn (zoals u zelf vermeldt) dat de combinatie (op hoog nivo) er nog niet is. Een kans voor u, misschien? Wellicht kunt u zelf actief worden als docent of trainer bij een bedrijfsopleider of als zelfstandige?

Daarnaast kan ik u aanbevelen om (als u al een profiel heeft op LinkedIn) om lid te worden van een aantal groepen op dit vakgebied. In deze groepen kunt u vakinformatie uitwisselen met vakgenoten. Uw kennis kan hiermee zeker worden vergroot. Bovendien kunt u zichzelf hierop ook profileren als expert. U kunt ook zelf een groep aanmaken.

Een RSS-reader kan ook zeer behulpzaam zijn, u vindt blogs en websites op uw vakgebied veel makkelijker en alle informatie komt naar u toe. Zo wordt u sneller en makkelijker expert. Ik heb u niet echt geholpen op weg naar een opleiding, maar hopelijk heb ik u wel op ideeën gebracht, waarmee u verder kan. Ik denk dat u al op weg bent om expert te worden in uw vakgebied. Wellicht dat er een aantal vakgenoten of instituten op dit bericht reageren. Beeckestein business school is mogelijk interessant, en zo zijn er vast wel meer. Bekijk deze reacties zorgvuldig en help uw vakgenoten verder!

Een laatste tip: Syntens heeft een gratis boekwerk uitgegeven over ondernemen met sociale netwerken voor MKB-ondernemingen. Wellicht ook interessant voor u?

Succes.

Met vriendelijke groet,

Namens Springest,

Marcel van Unen, ontwikkelaar voor werken & leren

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Cursus E-commerce

Logo van Eduvision
|META_INFO|

Tijdens de opleiding Tijdens de Cursus E-commerce behandelen we enkele bedrijfs- en verdienmodellen. Ook zullen succesvolle internet market…

check_box_outline_blank

E-commerce

Logo van Learnit
|META_INFO|

De verschuiving van de traditionele verkoop van producten naar online verkoop gaat onverminderd voort. Maar hoe pak je het opzetten van een…

Logo van LECTRICverified_userAanbieder op Springest
Joost VerbeekLECTRIC

"Beste Marc,

Ik zie in je verhaal de opleiding NextMarketeer terugkomen. De opleiding is een NIMA geaccrediteerde opleiding op Level 6. Er zijn meerdere personen die op uw niveau de opleiding hebben gedaan. Alle componenten die u aangeeft als leerwens komen hierin terug. Het niveau van de meeste deelnemes ligt hoger, maar om een breder segment aan te trekken is het een post hbo opleiding. Je krijgt individuele begeleiding tijdens de opleiding. Je gaat bezig met een eindcase die je uiteindelijk verdedigd voor een examencommissie.

Gratis Proefcolleges:
Proefcolleges geven u een helder overzicht van het programma en een goede indruk van de opleiding. Tijdens het proefcollege ontmoet u docenten, medecursisten en de organisatie. U krijgt uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en te kijken of de opleiding daadwerkelijk ook geschikt is qua niveau. Na het volgen van een proefcollege schrijft ruim 80 % van de aanwezigen zich in voor de opleiding. Kijk op www.proefcolleges.nl wanneer u evt. zou kunnen deelnemen.

NIMA eMarketing B
Tevens hebben wij sinds kort (Vorige week) de opleiding NIMA eMarketing B
NIMA eMarketing B beantwoordt de vraag naar een algemene NIMA erkenning op het gebied van online marketing opleidingen.
De 7-daagse opleiding NIMA eMarketing-B bereidt u voor op het NIMA examen en een erkend online marketing diploma.

IK hoop u toch te kunnen verwelkomen op ons proefcollege dan weet je pas echt of de opleiding aansluit of niet, kun je niet op de bepaalde data dan is een individueel gesprek met de hoofddocent ook mogelijk.

Ik hoor of zie graag een reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,
Joost Verbeek | Opleidingsadviseur LECTRIC
0418-64 44 46 j.verbeek@lectric.nl" - 27-07-2010 09:56

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Het Belgische centrum voor afstandsonderwijs biedt een cursus "E-marketing" aan in thuisstudie.

Ik heb bij deze school zelf al 4 cursussen gevolgd en die waren altijd zeer interessant en bijzonder praktijkgericht. Ik kreeg een inhoudelijk sterke cursus met tal van praktijkvoorbeelden en begeleidende oefeningen en opdrachten. Daardoor kon ik snel doorheen de cursus gaan en examen gaan afleggen in Hasselt. Er zijn ook nog campussen in Gent en Antwerpen. Daar kunnen cursussen worden ingekeken.

De cursus E-marketing is volgens mij het meest voor u geschikt. Dat is geen universitaire opleiding, maar is wel bijzonder nuttig om al wat basiskennis te hebben of in die richting te gaan specialiseren.

Voor meer informatie: http://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/cursus/e-marketing/?gclid=CM31mv2_gbcCFdQctAodpH0AhQ

Uiteraard zijn Nederlandse studenten hier ook welkom." - 06-05-2013 13:44

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 82.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 106.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!