Lastige collega's: hoe ga ik daar mee om?

Vraag gesteld door Anoniem:

Wat wilt u concreet leren, en/of welk gedrag wilt u veranderen?

Ik wil leren omgaan met agressieve en lastige collega's. Ik wil ook leren luisteren, confronteren, beter en meer effectief communiceren en meer effectief meetings houden.

Waarom wilt u dit leren? Vertel wat over uw motivatie, achtergrond en toekomstplannen.

Ik ben een operations director bij een organisatie met 65 mensen waarvan ik aan ongeveer 40 mensen direct of indirect leiding geef. Mijn gezondheid lijdt vanwege een collega die zijn woede niet kan controleren. Dus dit is mijn eerste prioriteit. Echter, wil ik mijn mensgericht leidinggevende competenties sterk ontwikkelen.

Hoe wilt u dat de opleiding er uit ziet? Welke criteria zijn er van belang? Denk aan niveau, regio, uw budget en het soort onderwijs.

Ik wil een training waarin ik veel kan oefenen. Ik denk aan 10 tot 20 dagen training over een jaar verspreid.

  Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
  check_box_outline_blank

  Communicatievaardigheden voor technici (Dag)

  Logo van ROVC
  |META_INFO|

  Jazeker - technici kunnen ook communiceren! De ROVC-training Communicatievaardigheden voor technici zorgt daarvoor! Ben jij technicus, en w…

  check_box_outline_blank

  Training Communicatieve vaardigheden: effectief communiceren met communicatiestijlen (standaard)

  Logo van GITP
  |META_INFO|

  In deze GITP training leer je effectief communiceren met communicatiestijlen U wilt helder leren communiceren, om zo weerstanden te overwin…

  Logo van Instituut Menzverified_userAanbieder op Springest
  Bernd JansenInstituut Menz

  "Geachte heer/ mevrouw,
  U vraag is helder en ik nodige u uit om in een persoonlijk gesprek te bespreken wat voor uw specifieke situatie een passende oplossing is. Misschien zou een combinatie met individuele elementen en een opleidingstraject in groepsvorm tot een van de mogelijkheden behoren. Ik stel voor om met elkaar telefonisch contact te zoeken om de exacte opleidingsbehoefte en ontwikkelingswensen voor het juiste maatwerk te bepalen.
  Het beste ben ik onder het mobile nummer 06 – 40868519 te bereiken.

  U bent van harte welkom,

  Bernd Jansen
  Instituut Menz" - 19-10-2011 14:17

  Evelien HemertBezoeker van Springest

  "Beste Anoniem,

  Dit lijkt mij een lastige situatie waarin u bent beland! Het is belangrijk om een voor u prettige werkomgeving te creeëren waarin u veilig een gesprek kunt voeren over wat er speelt op de afdeling, of binnen de organisatie. Dat dit niet altijd de makkelijkste gesprekken zijn is bekend.

  De training Crucial Conversations zal hierin uitkomst bieden, en kan u handvaten aanreiken om in gesprek te treden op een manier die voor alle partijen prettig is, en waarbij de belangen van zowel u als de persoon met wie u in gesprek treedt op een respectvolle manier worden behandeld.

  Het mooiste is dat de training 2 dagen duurt, en dat u er direct mee aan de slag kunt met behulp van uw lespakket (naslagwerk, boek, audio cd's en kaartjes). U hoeft dus geen jaar te wachten voor u resultaat hebt!

  Natuurlijk help ik u graag persoonlijk verder, u kunt mij bereiken op mijn directe nummer: 0172 42 34 52.

  Ik wil u alvast een voorproefje geven van het concept Crucial Conversations met een filmpje: http://youtu.be/m4DxEPXJYjQ

  Ik hoor graag van u.

  Vriendelijke groeten,

  Evelien van Hemert" - 25-10-2011 12:13

  Logo van Opleidingsbureau Mieke Bouwensverified_userAanbieder op Springest

  "Beste heer, mw,
  Uw vraag sluit mooi aan bij ons aanbod:
  Professionele communicatie met collega's.
  Wij werken met trainingsacteurs waarbij je 'live' en levensecht alle elementaire sociale vaardigheden kunt oefenen. Ook conflict- en agressiehantering, interne klantgerichtheid komen tijdens verschillende trainingen bij ons Opleidingsbureau aan bod.

  Zoek u een training voor u alleen of voor meerdere deelnemers?

  Kijk op de website www.miekebouwens.nl of bel gerust:
  058 299 82 67
  Vriendelijke groet

  Mieke Bouwens Oostvogel" - 31-10-2011 10:01

  Logo van Silent Speakersverified_userAanbieder op Springest

  "Geachte heer. mevrouw, beste....

  Een lastige maar ook herkenbare situatie. Wij zien veel raakvlakken met assertief communiceren waarbij u op constructieve wijze leert om de gaan met dergelijke situaties. Bij ons traint u oa met een trainingsacteur die u op constructieve wijze feedback geeft aan de hand van eigen cases. Deze beproefde methode leidt na enkele sessies al tot concrete resultaten. Wij doen veel individuele trainingen op maat en kijkend naar uw vraag zouden wij kiezen voor een individueel communicatiecoachingstraject. Onderdelen: omgaan met (verbale) agressie, weerstand herkennen en omgaan met weerstand, constructief feedback geven op een assertieve manier. Daarbij komen vanzelfsprekend de vaardigheden luisteren, doorvragen, samenvatten, communicatief mee- en tegenbewegen uitgebreide aan de orde. Vooraf doen we een uitgebreide persoonlijke intake.
  Silent Speakers is toonaangevend in het verzorgen van resultaatgerichte communicatrainingen op maat.
  Hartelijke groet Ben Posthumus Silent Speakers" - 06-11-2011 14:00

  Marc DoomernikBezoeker van Springest

  "Beste heer of mevrouw,

  Mooi om te lezen dat u de verandering bij uzélf zoekt.
  Mooi ook dat u hier zelfs10 -20 dagen in wilt investeren.

  Alleen.... heeft u nu al zoveel inzicht in uw behoeften en ontwikkelingpunten dat u zich direct wilt committen aan zoveel dagen opleiding?

  Ons advies; stapje voor stapje.
  Wij bieden u een begeleidingstraject aan van 6 maanden bestaande uit;
  - Facet5 persoonlijkheidsscan
  - 4 dagen training verdeeld over 3 maanden
  - 1 coachingssessie
  - 1 evaluatiegesprek

  Lijkt me een hele sterke basis om;
  enerzijds uw korte termijn doelen te realiseren (o.a het leren omgaan met de woede van uw collega) en anderzijds inzichten te krijgen in uw verdere ontwikkelbehoeften.

  Onze training die het beste bij u past is:
  -Effectief & coachend leidinggeven

  Op onze site kunt u hierover meer vinden.
  www.verfrissende-blik.nl

  Uiteraard kunt u ons ook bellen: 073 6 44 05 85

  Vriendelijke groet,
  Marc Doomernik" - 07-11-2011 12:04

  Logo van Commutalisverified_userAanbieder op Springest
  Xaviër de WitCommutalis

  "Het team nodigt je uit op de website te lezen over onze missie en aanbod. Tot Commutalis! www.schoolvoorcommunicatie.com" - 30-11-2011 15:22

  Logo van Yep Trainingenverified_userAanbieder op Springest

  "Beste heer/mevrouw,

  Wat leuk dat u hiermee aan de slag wil gaan. Ik heb ervaring op het gebied van trainingen gericht op heldere communicatie als op het gebied van agressieregulatie. Alle trainingen maak ik op maat en daarom kan (en wil) ik u geen kant-en-klaar aanbod doen.
  Zijn er meer personen in uw team die behoefte hebben aan ondersteuning op dit gebied? Graag zou ik, wanneer u niet niet voorzien bent, een afspraak maken om de mogelijkheden en precieze wensen door te nemen.

  Hartelijke groet,

  Marijn Blaisse" - 04-01-2012 17:37

  Logo van Plan trainingenverified_userAanbieder op Springest

  "Beste,

  Ik zie een en al raakvlak tussen uw problematieken en onze specialismen.

  Ik zou u graag een traject aanbieden dat bestaat uit een combinatie van groepstrainingen (ongeveer 10 dagen) en 1-op-1 begeleiding.

  Hoe ziet dat er globaal uit:
  We beginnen met 1 of 2 individuele gesprekken, gevolgd door een training "medewerkers aanspreken op hun gedrag" in juni en "omgaan met dominante collega's" in augustus. Daarna gaan we puntjes op de "i" zetten voor wat betreft leiderschap en assertiviteit.

  U kunt mij bereiken via: sandra@plantrainingen.nl en tel 0626 46 3384.

  kijk ook eens op onze site www.plantrainingen.nl" - 07-05-2012 08:55

  René HeuvelBezoeker van Springest

  "Beste Anoniem, Wij kunnen u helpen d.m.v. het DISC gedragsprofiel, hetgeen we geïntegreerd hebben in het omgaan met agressie. Tevens coachen we op basis van DISC. (Persolog) in het luisteren en effectief communiceren. Hiermee hebben we al meerdere managers effectief kunnen helpen om te gaan met de door u beschreven problematiek. Daarna kan een teamtraining op basis van DISC waardoor iedereen op dezelfde wijze om leert gaan met persoonlijke sterkten en zwakten en dezelfde taal gaan spreken ook een oplossing voor de langere termijn geven. De mogelijkheden hierin zijn zo breed dat we dit liever in een persoonlijk gesprek laten zien en ondervinden. Wij hebben hier meerdere trainers in, zowel mannen als vrouwen.
  U kunt mij bereiken op 06-20212285 / 010-2999426" - 12-02-2013 11:14

  Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
  Kelly F.IVBO

  "Beste,

  Een cursus die ik hiervoor aanraad is de cursus "communicatieverantwoordelijke". Deze cursus wordt onder andere door het Belgische Centrum voor Afstandsonderwijs aangeboden.

  De cursus is te vinden op de website: http://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/cursus/communicatieverantwoordelijke/?gclid=CPz51ZKemLcCFdDJtAodRHAAjg

  Deze cursus is geschreven door iemand die al heel wat jaren in dat gebied heeft gewerkt. Deze persoon bespreekt alles vanuit de praktijk en helpt je doorheen de cursus met oefeningen en opdrachten. Je krijgt te zien hoe je beter met mensen kan communiceren, hoe je conflicten vermijdt, oplost... Het is kortom een allround cursus waar je je voordeel uithaalt binnen een organisatie.

  Op de website kan het eerste hoofdstuk worden bekeken. De hele cursus kan je gaan inkijken in Antwerpen, Gent of Hasselt waar ook het examen zal doorgaan.
  Als je slaagt voor dat examen krijg je een erkend diploma/certificaat.

  Er zijn natuurlijk ook nog andere cursussen die handig kunnen zijn, zoals "praktisch leidinggeven", maar dat vind ik eerder voor directeurs en managers." - 15-05-2013 14:44

  Reageer op deze vraag

  Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

  Gerelateerde onderwerpen

  Wil je ook een vraag stellen?

  Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

  Doe een open in-company aanvraag

  Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
  Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

  Verder leren? Het begint op Springest.nl

  • Alles waar je van kunt leren

   Meer dan 92.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
  • Hulp bij het zoeken en inschrijven

   Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
  • Gratis informatie aanvragen

   Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
  • Ervaringen van deelnemers

   Ruim 120.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
  • Ook voor leren in je organisatie

   Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
  • Inschrijven met laagste prijsgarantie

   Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!