Met welke eenjarige opleiding kan ik professioneel coach worden?

Vraag gestelde door Linda:

Onderwerp: Eenjarige opleiding tot professioneel coach goed te combineren met een parttime baan. Opleiding met veel doen in verhouding tot de theorie. Na de opleiding een erkend diploma om als coach aan de slag te kunnen.

Motivatie: Als manager ontslag genomen om mij volledig te richten op mijn passie. Mensen begeleiden om het beste in hen naar boven halen. Ben altijd meer een coachend leidinggevende geweest dan een manager.

Gedragsverandering: Ik wil mijn talent en gevoel voor het coachen aanvullen met professionele instrumenten en hiermee ook bevestigd krijgen dat ik echt geschikt ben als coach.

Criteria: TC University (tevens introbijeenkomst bijgewoond), maar ook de opleiding register Coach bij Inzicht. Inzicht voelt qua site goed, maar ik kan ze niet onder Springest vinden. Wat betekent dit?

Verdere opmerkingen: Ik twijfel tussen 2 opleiders, maar kan er maar een bij Springest terugvinden. Hoe kan ik ze toch goed vergelijken?

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Leergang Coach Opleidingstraject (ook virtueel)

Logo van Schouten & Nelissen
|META_INFO|

Resultaat Je kent jouw kracht als coach Je treedt op met lef, creativiteit en speelsheid Je ontwikkelt een persoonlijke visie en stijl Je b…

check_box_outline_blank

Certified Manager post HBO I leiderschap, coaching & management

Logo van ALA | Action Learning Academy
|META_INFO|

Als teamleider heb je een veelzijdige en complexe brugfunctie met verschillende verantwoordelijkheden. Enerzijds het aansturen van medewerk…

Logo van De Ommezwaaiverified_userAanbieder op Springest
I. DepasseDe Ommezwaai

"Dag Linda,

Je kunt ook even kijken op de NOBCO-site (beroepsvereniging voor coaches), want er zijn nog veel meer mogelijkheden. Als je toevallig in Noord Holland woont, kijk dan ook even op mijn site: www.ommezwaai.nl. Want in Noord Holland boven het Noordzeekanaal is De Ommezwaai het enige opleidingsinstituut dat een door de NOBCO getoetste opleiding biedt.
Bel gerust als je een afspraak wilt om kennis te maken!
Groeten,
Iris Depassé" - 01-04-2011 09:22

Logo van Komma Coachingverified_userAanbieder op Springest

"Dag Iris, wat een dapper besluit om je baan op te zeggen en voor je passie te gaan.
Ik heb een aantal jaren geleden hetzelfde gedaan en heb goede ervaringen met de coachingsopleiding van ICM (www.icm.nl). Deze opleiding is een mooie combinatie van praktijkwerken en theoretische onderbouwing. En goed te combineren met part time werken.
Je kunt ook eens kijken bij de School voor Coaching. Zij hebben ook gedegen opleidingen op dit gebied, vaak met een meer workshopachtige opzet." - 01-04-2011 09:36

Logo van SchoolvoorCoachingverified_userAanbieder op Springest
Hendrico HillebrandSchoolvoorCoaching

"Beste Linda,

De meest passende opleiding bij SchoolvoorCoaching op jou vraag is de Leergang Coaching voor Professionals. Tijdens deze opleiding zijn we veel bezig met het 'doen' van coaching en daarnaast de theoretische kennis (75/25). Als je deze opleiding met een goede beoordeling afrond, dan kun je je op basis van het ontvangen certificaat laten registreren als erkend coach bij de St!R. Tijdens de introductie workshop bij SchoolvoorCoaching krijg je een goede indruk van wat je in de training kunt verwachten en ik nodig je hierbij dan ook graag uit om de workshop die plaatsvind op maandag 23 mei te volgen. Mocht je interesse hebben dan kun je mij bereiken op nummer 071-5791803.

Groet,
Hendrico Hillebrand" - 01-04-2011 11:18

Logo van Schouten & Nelissenverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van Schouten & NelissenSchouten & Nelissen

"Dag Linda,

Schouten en Nelissen biedt de gecertificeerde Leergang Coach aan.
Verder zijn wij opleider in het z.g. Co-active coachen.
Alle informatie over deze opleidingen vind je op www.sn.nl
Je kunt ook bellen met de afdeling Voorlichting via 0418.688510

Met vriendelijke groet ,
Rosemarie van der Sande
Opleidingsadviseur" - 01-04-2011 15:11

Logo van IMC Mensontwikkelingverified_userAanbieder op Springest
Linda DoornweerdIMC Mensontwikkeling

"Beste Linda,
IMC Mensontwikkeling heeft een opleiding van 8 maanden: intuïtief coachen.
Deze opleiding biedt een bijzondere combinatie van het westerse en Oosterse mensdenken in coaching en communicatie.
Meer informatie vind je op onze website www.mensontwikkeling.nl.
Wellicht sluit dit aan op jouw nieuwe passie.

Namaste,

Ben Hoogenboom" - 01-04-2011 15:36

Logo van Coach Boulevardverified_userAanbieder op Springest
marijke lingsmaCoach Boulevard

"Ha Linda, nog een (door ST!R) erkende leergang Coachen, namelijk van Coachboulevard, tevens EQA in aanvraag (NOBCO/EMCC). ld, We hebben een goede prijs kwaliteit verhouding: inclusief locatiekosten en BTW-vrijgesteld. De meeste themagerichte 1-daagsen worden door mij gegeven. Ik nodig je uit voor een kosteloze intake, info in de opleidingsgids, en uitgebreid op de website. De eerstvolgende gratis infomiddag is op 16 mei op CS Utrecht. Succes met je keuze, grtjs Marijke Lingsma" - 02-04-2011 11:05

Logo van Blissconsultingverified_userAanbieder op Springest
A.M.M. HanssenBlissconsulting

"Beste Linda,
Wij bieden de Opleiding NLP Coach practitioner en NLP Master Coach aan, te beginnen in sept. Twee dagen per maand op donderdag en vrijdag. Dit jaar geldt een aantrekkelijke jubileumkorting. Met deze erkende NLP opleidingen in combinatie met vooropleiding en ervaring, kun je je registreren bij o.a. NOLOC.
Kijk voor verdere info, vrijblijvende info en workshop op de website: www.blissconsulting.nl" - 03-04-2011 11:50

Dieuwke AbersonBezoeker van Springest

"Ha LInda,
Je kunt terecht bij de opleiding voor counselling en coaching van de de Academie voor Counselling en Coaching (ACC; www.counselling.nl/acc.html). Ik ben verantwoordelijk voor de opleidingsdagen in Venlo (www.zelf-in-zicht.nl), maar ze zijn overal in het land. Dat en de prijs maakt de opleiding laagdrempelig. Verder is het gedegen. De opleiding omvat naast opleidingsdagen: literatuur, studiegroepen, supervisie, coaching, examen en scriptie(s)." - 04-04-2011 17:21

Logo van BUCO trainingenverified_userAanbieder op Springest
Gina CorsiusBUCO trainingen

"Bestei Linda,
Wat een leuk voorneme! Wij bieden diverse opleidingen zoals de NEI opleiding en de NLP plus opleiding. Dit zijn geaccrediteerde opleidingen. Kijk voor verdere informatie op onze site! Veel wijsheid en succes met je zoektocht." - 06-04-2011 07:13

Sheila NeijmanBezoeker van Springest

"Beste Linda,

In oktober start de opleiding tot gelukscoach. De opleiding tot gelukscoach is een uitgebreide opleiding voor iedereen die structureel aan zijn of haar geluk wil werken. Maar het is meer dan dat. De opleiding transformeert. Het is een kans om jezelf in een ander daglicht te zien en het beste van jezelf te ontdekken. Na het volgen van de opleiding kun jij je eigen bedrijf starten als gelukscoach. Tevens kun je nog een aanvullende module volgen tot geluksdocent. Je kunt dan geluksles geven op het basisonderwijs.

Voor meer informatie, klik hier

De opleiding tot gelukscoach is een uitgebreide opleiding voor iedereen die structureel aan zijn of
haar geluk wil werken. Maar het is meer dan dat. De opleiding transformeert. Het is een kans om
jezelf in een ander daglicht te zien en het beste van jezelf te ontdekken." - 09-04-2011 14:01

Logo van VistaNova, School voor loopbaan & leiderschapverified_userAanbieder op Springest

"Beste Linda,
Met de Post-HBO erkende Beroepsopleiding tot loopbaanadviseur word je niet alleen een zeer goede loopbaancoach volgens de methode Hoogendijk, maar word je ook door St!R geregistreerd als erkend algemeen coach. Zie www.vistanova.nl en www.stir.nu .

Succes met je keuze,
Hartelijke groet,
Marc" - 01-04-2011 09:05

Logo van Development@Workverified_userAanbieder op Springest

"Hallo Iris,
een andere mogelijkheid die je kunt overwegen is om een opleiding tot trainer/coach te gaan volgen, waardoor je je breder kunt inzetten in de markt en zowel groepen als individuen kunt begeleiden. Ik heb zelf de opleiding bij Nieuwe Dimensies gevolgd, die me uitstekend bevallen is. Zij organiseren elke maand gratis proeverijen om kennis te maken zie http://www.nieuwedimensies.nl/" - 01-04-2011 09:58

Logo van NLP-Groningen.comverified_userAanbieder op Springest

"Een NLP opleiding is ook een hele goede basis om te coachen. Hier kun je mee beginnen, maar je kunt ook eerst een andere opleiding doen en dan NLP als aanvulling kiezen. Wil je meer informatie over NLP kijk dan eens op mijn website. In nederland zijn veel goede instituten, maar dan kun je kijken of het wat voor je is. Ik geef ook regelmatig gratis kennismakingsworkshops die je ook helemaal vrijblijvend kunt volgen. Mijn webadres is www.nlp-groningen.nl. Met hartelijke groet, Sabine Hess" - 01-04-2011 11:53

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 104.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!