Met welke opleiding kan ik als life coach voor mezelf beginnen?

Vraag gesteld door Sandra:

Onderwerp: Wat ik zoek is een opleiding waarbij ik de handvaten krijg om mensen te helpen hun leven weer op te pakken. Als een soort counselor, coach. Maar ik wil er wel echt iets mee kunnen, dus niet zomaar iets doen dat geen zoden aan de dijk zet. De opleiding moet te combineren zijn met mijn werk en de kinderen, dus via thuisstudie of 's avonds te volgen. De kosten zijn ook een heikel punt, en ik zoek liever wat kortdurende opleidingen dan trajecten van 3 of 4 jaar.

Motivatie: Door allerlei gaten in mijn cv en het ontbreken van bepaalde diploma's loop ik steeds tegen beperkingen aan op de arbeidsmarkt. Doe ik werk waarvoor ik eigenlijk te hoog ben opgeleid. Als docent 7 jaar (onbevoegd, maar wel bekwaam) voor de klas gestaan. Helaas brengt deze werkervaring me niet verder. En ik kan zoveel meer dan dat ik nu doe. Door mijn persoonlijke levenservaringen ontdekt dat mijn kracht absoluut ligt bij het helpen van anderen die door crisis gaan in hun leven.

Gedragsverandering: Concreet wil ik graag leren hoe ik mijn eigen praktijk kan starten om mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling, met daarbij eventueel gebruik maken van de kunstzinnige achtergrond die ik d.m.v. mijn vooropleiding heb.

Criteria: Ik zie heel veel thuisopleidingen, maar twijfel bij alles of het niet gewoon een kat in de zak is. Graag zou ik weten welke echt het verschil maken.

Verdere opmerkingen: Verder vraag ik me af hoeveel waarde een EVC in mijn geval heeft.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Opleiding tot Professioneel Coach

Logo van SUAS (a company of Schouten & Nelissen)
Startgarantie
|META_INFO|

Resultaat Je kunt een coachingsgesprek en -traject gefaseerd opbouwen Je coacht gericht op actie en gedragsverandering bij de coachee Je ke…

check_box_outline_blank

Master in Coaching

Logo van Johan Cruyff Institute
|META_INFO|

De Master in Coaching volgt de visie van Johan Cruijff, waarin (sport)coaching meer is dan het toepassen van technische en tactische kennis…

Logo van CustersCoachingverified_userAanbieder op Springest
CustersCoaching

"Beste Sandra,
In pricipe is de term "coach" niet beschermd en mag iedereen zich coach noemen. Daardoor zijn er ook zo veel coaches op dit moment in Nederland. Het is echter raadzaam om te zorgen dat je goed voorbereid te werk gaat. Het komt erg veel voor dat mensen een dure opleiding volgen en vervolgens niet in staat zijn daar hun brood mee te verdienen. Meestal zul je na een opleiding tot coach zelfstandig als ondernemer gaan werken en ondernemen is een beroep dat ook weer specifieke competenties vraagt. Dit deel wordt in de meeste coach-opleidingen nauwelijks aan de orde gesteld.
Het is goed om een opleiding te kiezen die ook veel praktijk-oefening mee brengt. Ik zie steeds meer opleiders die uitsluitend een theoretische opleiding bieden.
Als je gedegen te werk wilt gaan, met een grote kans van slagen dan kun je een opleiding kiezen die ook toegang biest tot de branche-organisaties van coaches, zoals de NOBCO, of NOLOC. Ook zijn er veel branche-organisaties voor alternatieve geneeswijzen die coaches toelaten. Het voordeel hiervan is dat er dan vaak een vergoeding voor de (particuliere) client gegeven wordt, zodat de kosten minder een bezwaar zijn voor een traject.
Wat ik je zou aanraden is eens te gaan praten met enkele coaches die als zelfstandige werken en hen vragen wat hun route naar een succesvolle praktijk is geweest.
Een andere optie is een baan in loondienst zoeken die verwantschap heeft met coachen; je kunt dan steeds een beetje groeien in dat vak en op enig moment voor je zelf starten.

Ik wens je veel succes

Marie-Jose Custers" - 01-04-2011 09:53

Bezoeker van Springest

"Cobie,
ikheb de NHA cursus life coach net afgerond, en deze is niet perse theoretisch, Ik heb er erg veel mensen voor mogen interviewen en daar goede feedback over gekregen van de begeleidster . ik vond het een goede cursus voor een basis, en ben me nu ook aan het orienteren voor een vervolg opleiding," - 15-07-2012 21:47

Bezoeker van Springest

"Hallo Cobie,

Ik volg nu de opleiding life-coach bij NHA.

Eerst moet je weten welke richting je wil ingaan en wat je sterke punten zijn.Luister vooral naar je gevoel, want je leest hier heel veel advies, maar wat doe je met je eigen advies en gevoel?Snap je het?

Maar deze cursus is als basis niet genoeg,.Voor mezelf is het een aanvulling op andere cursussen die ik volg bij NHA zoals klinische psychologie 1 en 2 en bedrijfspsychologie en later nog bedrijfsorganisatie." - 24-01-2013 19:18

Bezoeker van Springest

"Hallo,
ik ben op dit moment heel onzeker van mijn beslissing. Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen...Ik wil heel graag andere mensen helpen en te woord staan.Iedereen zegt, dat Life Coach precies iets voor mij zou zijn. Ik ben de opleiding van NHA tegen gekomen, en ik heb hier ook al reacties over gelezen. Is deze opleiding van NHA "genoeg" om serieus een eigen praktijk te kunnen beginnen? Heb ik met deze opleiding ook de mogelijkheid, dat patienten, die ik help, deze via hun zorgverzekeraar vergoed te kunnen krijgen? Of is deze opleiding dan niet voldoende?Alvast bedankt voor reacties.
Groet,
Barbara." - 07-03-2013 22:40

Logo van Rappard NLPverified_userAanbieder op Springest
Rappard NLP

"Beste Sandra,
Een NLP opleiding lijkt me heel geschikt voor hetgeen je wilt gaan doen. Met een Practitioner opleiding kun je al heel veel op dit gebied. Gemiddelde duur: 16 dagen berspreid over blokken van drie of vier dagen aaneensluitend in een tijdspanne van ongeveer 4 tot 5 maanden. Instituten aangesloten bij de NVNLP zijn aan te raden. Ikzelf geef trainingen in Friesland.
Hartelijke groet,
Wolf Rappard" - 01-04-2011 11:43

Logo van IMC Mensontwikkelingverified_userAanbieder op Springest
Linda DoornweerdIMC Mensontwikkeling

"Beste Sandra,

IMC Mensontwikkeling heeft een opleiding van 8 maanden: intuïtief coachen.
Deze opleiding biedt een bijzondere combinatie van het westerse en Oosterse mensdenken in coaching en communicatie.
De opleiding leert om jezelf als instrument in te zetten als hulpverlener of coach. Uit het brede pakket aan methoden die worden aangeboden, kies je een eigen vorm, welke past bij jou.
Meer informatie vind je op onze website www.mensontwikkeling.nl.
Ik hoop dat deze informatie je inspireert om nader kennis met ons te maken.

Ben Hoogenboom" - 01-04-2011 15:44

Bezoeker van Springest

"De opleiding tot gelukscoach is een uitgebreide opleiding voor iedereen die structureel aan zijn ofhaar geluk wil werken. Maar het is meer dan dat. De opleiding transformeert. Het is een kans om jezelf in een ander daglicht te zien en het beste van jezelf te ontdekken. Bovendien kun jij daarna aan de slag als gelukscoach. Je kunt tevens nog een aanvullende module volgen waarbij je wordt opgeleidt tot geluksdocent. Je mag geluksles geven op het basisonderwijs. Prima opleiding en baan wat te combineren is met kinderen." - 09-04-2011 14:05

Logo van SUAS (a company of Schouten & Nelissen)verified_userAanbieder op Springest

"Dag Sandra ,

Schouten en Nelissen kent het zogenaamde Co-active coachen. Dat is life coachen pur sang. De opleiding wordt in het weekend gegeven .
Ik nodig je uit om via www.sn.nl een brochure te downloaden.
Je kunt ook bellen met de afdeling Voorlichting : 0418-688510.
Met vriendelijke groet,
Rosemarie van der Sande
Opleidingsadviseur" - 01-04-2011 15:06

Bezoeker van Springest

"Ha Sandra,
Je kunt de opleiding voor counselling en coaching van de Academie voor Counselling en Coaching gaan doen (zie uitgebreide informatie op www.counselling.nl/acc.html). Ik ben verantwoordelijk voor de opleidingsdagen in Venlo (www.zelf-in-zicht.nl), maar er zijn opleidingsdagen op heel veel plaatsen in Nederland. De opleiding is gedegen en goedkoop en erop gericht om jezelf tot coach te ontwikkelen en niet op één bepaalde techniek. Heel geschikt dus om je eigen bagage op een effectieve manier in te zetten. Succes!" - 04-04-2011 17:27

Bezoeker van Springest

"Heeft iemand ervaringen met de theoretische opleidingen tot life-coach van de NHA en Laudius? Geven die een goede theoretische basis? Ik coach eigenlijk al mensen bij vrijwilligersorganisaties, zou graag als zelfstandige/freelancer willen gaan werken, maar wil een theoretische basis gaan leggen.

Kan iemand me antwoord op mijn vragen geven?" - 02-03-2012 15:20

Bezoeker van Springest

"Ik ben sinds kort heel diep naar binnen gegaan. Heb veel mooie mensen leren kennen door nu echt eindelijk eens mezelf te kunnen zijn. Vanuit het echte zijn ben ik geconfronteerd door deze mensen dat mijn toekomst er heel anders uit gaat zien. Ik schijn vanuit het mezelf zijn over bijzondere gaves te beschikken die mensen energie geven. Ik kan nu, (ook al sta ik aan het begin) mensen helpen zoals ik nog nooit heb gedaan. Vroeger altijd behulpzaam en voor iedereen een luisterend oor maar nooit bij mezelf naar binnen gegaan en gevoeld. Nu, juist door het voelen komt er bij mij een energie vrij die mij in staat steld er echt voor mensen te zijn. Ik kan ze vanuit mijn gevoel dingen in laten zien zodat ze anders tegen het leven aan gaan kijken. Ondanks mijn eigen problemen en mijn zoektocht naar mijn diepere ik heb ik al meerdere mensen een andere richting gegeven en ze ook daadwerkelijk geholpen. Wat voor opleiding zal mij helpen. Is dit wel te leren. Ik denk er zelf aan nog dieper te gaan door meditatie, mindfullnes of tantra om nog dieper bij mijn gevoel te komen. Tja en hoe ga je dan verder om het proffesioneel aan te pakken. Een loi-tje oid zal mij niet verder helpen. Mijn gevoel is mijn gevoel en geen boekje of lesstof zal mij anders doen laten denken. Mijn "hulp" komt van binnen en dat voel ik steeds meer als een roeping om te gaan uitvoeren. de ham vraag is dan.....hoe.." - 28-04-2013 20:29

Logo van Verder door anders doenverified_userAanbieder op Springest

"Beste Sandra,
Graag wil je attenderen op de Post HBO Leergang Verbindend werken dat i.s.m. met Hogeschool Utrecht wordt uitgevoerd. Hier tref je de link aan http://www.casemanagementgroep.nl/content/view/161/821/ met meer informatie over het programma en ik zou je zeker adviseren eens te bellen met Dorien de Bont - Hillen. Zij is bereikbaar op 0182 522 075. Wij verzorgen namelijk ook een in-company professionaliseringsprogramma voor lifecoaches en zijn bekend met de competenties. Met haar kun je hierover van gedachten wisselen.
Succes met het maken van je keuze.

Met vriendelijke groet,

Sandra Vergunst
Casemanagement Groep" - 01-04-2011 09:27

Logo van BUCO trainingenverified_userAanbieder op Springest

"Beste Sandra,
Je kunt de NEI opleiding gaan volgen en ook NLP is een fantastische keus en misschien nog aangevult met een korte, speciaal voor 1 op 1 werk, cursus familieopstellingen.
Deze opleidingen leren je om op een snelle en verantwoordde manier met mensen te coachen om ze op een voor hen ander pad te zetten.
Veel plezier met je zoektocht en kijk eens op onze site.Succes!" - 06-04-2011 07:10

Bezoeker van Springest

"Hallo Sandra,

Ik zit met hetzelfde "probleem"en ik kom jouw verhaal tegen, ik ben heel benieuwd hoe het je verder is vergaan en welke keuze je hebt gemaakt.
Groetjes Marian" - 06-09-2012 12:47

Logo van CIVAS Opleidingenverified_userAanbieder op Springest
Medewerker CIVASCIVAS Opleidingen

"Graag wijs ik u op de opleiding Lifecoach van CIVAS.

De opleiding Lifecoach (hbo-niveau) biedt u alle benodigde kennis om als professioneel lifecoach aan de slag te gaan. Als lifecoach bekijkt u samen met de cliënt hoe hij het beste uit zijn leven kan halen. U betrekt daarbij alle levensgebieden die voor hem van belang zijn." - 02-08-2013 09:01

Logo van ZEKERbijPEPverified_userAanbieder op Springest

"Beste Sandra,
er zijn er zoveel dat ik je zou adviseren iets te kiezen dat aansluit bij je eigen talenten en voorkeuren. Alleen dan kun je jezelf gaan onderscheiden in het veld van de andere duizenden coaches. Ik vind zelf PRI een erg krachtig instrument (Past Reality Integration), kijk daartoe op prionline.nl ,of lees om te kijken of t bij je past het boek van Ingeborg Bosch getiteld Illusies. Wil je meer sparren mail me dan gerust." - 01-04-2011 09:29

Logo van Komma Coachingverified_userAanbieder op Springest
Monique Damen
Monique DamenKomma Coaching

"Dag Sandra,
ICM (www.icm.nl) heeft een korte opleiding (6 maanden) die een goede basis is voor het werken als coach. Pratijkgericht met een gedegen theoretische onderbouwing. Het is hard werken, maar goed te combineren met een baan.
Daarnaast zou je voor je creatieve kant eens kunnen kijken naar Creatieve Loopbaancoaching. De methodieken kun je ook gebruiken voor andere vraagstukken dan loopbaancoaching. Een naam die je tegen zult komen is Alien Verhoef. Zij heeft ook een boek geschreven over creatieve methodieken.
Succes met je keuze!" - 01-04-2011 09:43

Logo van NLP-Groningen.comverified_userAanbieder op Springest

"Een NLP opleiding is inderdaad een hele goede basis om te coachen. Hier kun je mee beginnen, maar je kunt ook eerst een andere opleiding doen en dan NLP als aanvulling kiezen. Wil je meer informatie over NLP kijk dan eens op mijn website. In nederland zijn veel goede instituten, maar dan kun je kijken of het wat voor je is. Ik geef ook regelmatig gratis kennismakingsworkshops die je ook helemaal vrijblijvend kunt volgen. Mijn webadres is www.nlp-groningen.nl. Met hartelijke groet, Sabine Hess" - 01-04-2011 11:54

Bezoeker van Springest

"Hi Sandra en Marian,

Ook ik zit met hetzelfde vraagstuk en ben heel erg benieuwd wat jullie nu doen.

Groetjes,
Nathalie" - 11-11-2012 21:45

Bezoeker van Springest

"Naar: Geïnteresseerde Aanvrager.

Ben je in de schulden? Heeft u een lening nodig?

Krijg een snelle online 3% lening rente leningen (alle soorten leningen) zonder onderpand. Wij bieden leningen van $ 1000 USD naar $ 50.000.000 USD. Reply deze mail samen met uw gevraagde "Leningen, Lening periode en je telefoonnummer'' 'om uw lening process.Clients beginnen met een slechte krediet geschiedenis kunnen een aanvraag indienen.

Opmerking: alle inkomende e-mail worden doorgestuurd naar cooperativeinvestors@mail.mn

Met vriendelijke groet,
Mr David Palmer." - 10-05-2013 07:41

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 78.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 135.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!