Met welke opleiding kan ik als relatietherapeut voor mezelf beginnen?

Vraag gesteld door Janet:

Wat wilt u concreet leren, en/of welk gedrag wilt u veranderen?

Ik ben een vrouw afkomstig uit Iran en woon al bijna 14 jaar in Nederland. Ik heb daar een opleiding gevolgd lijkend op havo in Nederland. Ik word veel om advies gevraagd inzake huwelijks- en relatieproblemen. Het blijkt dat ik daar goed in ben.

Waarom wilt u dit leren? Vertel wat over uw motivatie, achtergrond en toekomstplannen.

Ik zou als Relatiecoach een eigen praktijk willen beginnen en enige theoretische kennis willen opdoen. Mijn achtergrond is Iraans/Armeens en ik heb een goede intuitie en ben erg empathisch. Ik heb ook soms paranormale dromen en ben geinteresseerd in aura's en soortgelijke fenomenen.

Hoe wilt u dat de opleiding er uit ziet? Welke criteria zijn er van belang? Denk aan niveau, regio, uw budget en het soort onderwijs.

De opleiding kan niet al te lang duren. Ik heb een gezin met twee studerende kinderen en een man en een erg beperkt budget. Ik woon in de omgeving van Breda.

Antwoord van Bram Speelman van Springest:

Hi Janet,

Wat mooi dat je anderen kunt helpen in hun relatieproblemen. Ik begrijp dat je een korte opleiding tot relatiecoach zoekt. De vraag om relatietherapeute of relatie bemiddelaar is al een paar keer eerder gesteld. Ik zal hieronder een suggestie doen voor een opleiding tot relatiecoach. Veel succes met je eerste stappen naar het verwezenlijken van je droom.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Partner LIFT

Logo van Prisma Coaching
|META_INFO|

Partner-LIFT: Love - Intimacy - Friendship - Tools Rood alarm relaties: therapie of iets anders? Het Partner-LIFT programma is voor relatie…

check_box_outline_blank

Relatieweekend

Logo van Triple Impact -rw
Niet Goed Geld Terug
1 gegarandeerde startdatum
|META_INFO|

Niets is zo ontwrichtend voor de kwaliteit van werken als een partner-relatie die niet goed gaat. Deze tweedaagse relatietraining voorziet …

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly FrancisIVBO

"Beste Janet,

Ik heb ervaring met een thuiscursus "relatietherapeute/sekscounselor" bij een Belgische school: het CVA(centrum voor afstandsonderwijs). Toen ik deze cursus begon dacht ik dat het enkel over relationele problemen zou gaan of seksuele problemen van liefdeskoppels, maar naarmate ik in de cursus vorderde kwamen meerdere onderwerpen aan bod, waaronder familiale relaties(broer-zus, vader-dochter...)en de relatie tussen bijvoorbeeld collega's. Net daarom is een studie relatietherapie zo interessant: je leert veel meer dan enkel met liefdeskoppels te praten, je leert mensen echt begrijpen en actief te luisteren. De docente heeft me doorheen de cursus goed begeleid. Op het einde van de cursus heb ik een eindwerk gemaakt, met daarin een aantal huisopdrachten waaronder het maken van een eigen workshop( bijzonder creatief moet ik toegeven).

Ik heb ook even mijn e-mail adres vermeld. Als je nog vragen hebt mag je mij altijd contacteren. Je kan uiteraard ook naar de school zelf gaan of telefoneren.

Succes!" - 09-04-2012 17:26

"Deze opleiding tot Relatiecoach lijkt me heel geschikt voor wat je zoekt. De opleiding wordt goed beoordeeld en kun je volgen in Breda. Veel succes!" - 05-10-2017 09:40

Bram Speelman raadt aan:

Amanda GeresBezoeker van Springest

"Ik heb bovenstaand bericht gelezen en ben zeer geinteresserd in een opleiding of cursus relatietherapie die ik met een praktijk aan huis kan combineren in de toekomst. In mij huidige baan voel ik me al vaak een psycholoog die heel mensen met allerlei problemen op mijn pad krijg. Aangezien ik een zeer open persoon ben met een open uitstraling voel ik de uitdaging om relatietherapeute te worden in de nabije toekomst, ik ben bereid te leren en mij om te laten scholen voor een nieuwe stap in mijn leven die heel goed voelt" - 09-06-2013 18:25

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 86.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 108.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!