Met welke opleiding kan ik bondiger leren communiceren?

Vraag gesteld door Anoniem:

Wat wilt u concreet leren, en/of welk gedrag wilt u veranderen?

Ik wil graag leren bondiger te communiceren. Met name mondeling wil ik beter uit mijn woorden komen.

Waarom wilt u dit leren? Vertel wat over uw motivatie, achtergrond en toekomstplannen.

Ik heb vaak teveel woorden nodig bij het adviseren of overtuigen van een ander.

Ik ben werkzaam als Adviseur Milieu (klimaat, energie, duurzaam bouwen) bij een gemeente en hou me samen met collega's bezig met ontwikkeling en uitvoering van beleid om een duurzame stad te realiseren. Inwoners en bedrijven moet zich bewust worden van nut en noodzaak en zelf in actie komen. Als gemeente willen we dit ondersteunen. Mijn motivatie is om samen met anderen zichtbare resultaten te boeken.

Hoe wilt u dat de opleiding er uit ziet? Welke criteria zijn er van belang? Denk aan niveau, regio, uw budget en het soort onderwijs.

Liefst 1 of 2 daagse training, in groep van beperkte grootte (ca. 8), praktische oefeningen doen met niet teveel theorie, HBO-niveau, liefst regio Utrecht

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Effectief Communiceren

Logo van Anker & Kompas
|META_INFO|

Waarom deze training Effectief Communiceren? De training Effectief Communiceren is een training van in totaal drie dagen waarin u de belang…

check_box_outline_blank

Training Effectief Communiceren

Logo van XL10 Training|Opleiding
Niet Goed Geld Terug
|META_INFO|

Je krijgt door het volgen van deze communicatie training inzicht in je eigen communicatiestijl en de effecten daarvan op anderen. Je verbet…

Logo van Leary Academyverified_userAanbieder op Springest

"In onze training Beïnvloed anderen, begin bij jezelf leer je hoe veel effectiever met anderen kunt omgaan. Kort en bondig praten is een belangrijk tool om anderen effectief te beïnvloeden.
De training duurt 1 dag en vindt plaats in Driebergen (landgoed De Horst). Je krijgt het gelijknamige boek erbij.
De eerstvolgende training vindt plaats op 23 november en daar is nog plaats." - 25-10-2012 15:48

Logo van AJM Training & Coachingverified_userAanbieder op Springest

"Goedemiddag,

Ik kan u helpen met het kort en bondig communiceren. Ik doe dit op een bijzondere manier. Namelijk met behulp van een paard.

De training vindt plaats in Leusden en is 1 op 1. Het is zeer praktijkgericht en veel aandacht voor u. Wij helpen u de terugkoppeling te maken richting het werkvlak.

Graag zou ik met u in gesprek komen.

Hartelijke groet,

Arjan Meegdes
www.ajmo.nl
06-13618407" - 25-10-2012 15:51

Logo van Your Pointverified_userAanbieder op Springest

"Beste Anoniem,
Je kunt heel veel hebben aan de boxplan-methode: dit is een universele denkaanpak die leidt tot:
- aanzienlijke tijdwinst
- compacte teksten (10-50% korter dan normaal)
- meer overtuigingskracht: alle ruis en ballast verdwijnen uit je teksten en de lezer ontdekt snel de essentie van het betoog
- grotere leesbaarheid en begrijpelijkheid
- betere en snellere besluitvorming
- constructief samenwerken met andere disciplines en tussen de hiërarchische niveaus binnen de organisatie.
Je leert het boxplan in Opgeruimd denken en schrijven, een tweedaagse training met coaching op je eigen materiaal.
Vanaf 5 mensen organiseren we graag in een in-company.
Meer info op www.yourpoint.nl" - 25-10-2012 16:01

Logo van 1Training.nlverified_userAanbieder op Springest
Hans Dijk1Training.nl

"Uw vraag is nu precies de reden waarom ik 1training.nl ben gestart. Want met u vraag is het even zoeken naar een juiste training. Met 1training.nl hoeft u niet te zoeken omdat uw leervraag de inhoud van de training bepaalt. Net als de leervragen van andere deelnemers. Op basis van de leervragen wordt de training samengesteld, zodat u altijd precies leert wat u wilt leren, niet meer en niet minder. In standaard open training komt u vraag ongetwijfeld wel ergens in het programma aan bod, maar er zitten vaak ook onderdelen in het programma, die minder relevant voor u zijn.
Uw programma is een persoonlijke leerroute. Daarmee stappen we af van het idee dat een training altijd een groepstraining moet zijn. Vergelijk het met een carrousel: in verschillende zalen 'loopt' u de onderdelen van het programma af. Bijvoorbeeld:
- workshop in subgroep
- oefening met acteur
- cocaching door trainer
- indidviduele opdracht

1training.nl::
- is geschikt voor 1 leervraag
- duurt 1 dag
- wordt 1 keer per maand georganiseerd
- op de 1ste maandag van de maand
- gaat altijd door
- kost 1.000 euro.
Zie www.1training.nl of 06-51088313. Ik kom altijd langs bij u op kantoor voor een intake. De training wordt dichtbij Utrecht gegeven.

Hartelijke groet,
Hans van Dijk" - 25-10-2012 16:01

RichardBezoeker van Springest

"Wij bieden een praktijkgerichte training effectief communiceren aan van 1 dag. Tijdens deze dag zullen maximaal 6 deelnemers deelnemen zodat we maximale tijd kunnen besteden aan de leerwensen van de deelnemer. De training gaat over kort en bondige communicatie, hoe kom ik over op andere, praktische tips en handvatten worden uitgereikt. De trainer zal gerichte feedback geven om snel resultaat te behalen. Op korte termijn hebben wij 12 november en 4 december de training gepland staan. Mocht je interesse hebben, neem gerust contact met ons op via info@mectraining.nl.
We helpen je graag verder om op korte termijn je leerwensen te realiseren!
MEC Training & Advies" - 25-10-2012 16:10

"Beste heer/mevrouw,

U wilt dus bondiger leren communiceren. Bedoelt u dan met inwoners?

Als u beter wil leren communiceren met inwoners, denk ik dat een presentatietraining een mogelijkheid zou zijn.

In een presentatietraining leert u zich inleven in wat het publiek wil horen. U leert zich ook inleven in het kennisniveau van het publiek.

En dat is vaak hartstikke moeilijk, want jij bent deskundig en jij weet alles op het detaillistisch niveau. Maar hoe kun je dit in jip-janneke taal overbrengen op je publiek? In een training leren we je hoe je je goed kunt voorbereiden op een presentatie.

Wat we je ook leren is als het publiek weerstand gaat vertonen. Hoe kun je daar het beste mee omgaan, als het publiek allemaal 'tegen' je zijn.

Toevallig hebben wij meerdere trainingen aan gemeentes gegeven, in deze branche. We komen deze training graag in Utrecht bij jullie geven.

graag hoor ik van u.

Ingrid caubergh" - 25-10-2012 16:14

Logo van Your Pointverified_userAanbieder op Springest

"Met het boxplan: de universele denkaanpak voor professionals. Met het boxplan structureert u uw betoog voordat u gaat schrijven. Dat heeft vele voordelen:
- aanzienlijke tijdwinst
- minder startproblemen en nooit meer herschrijven
- veel kortere documenten (10-50%!) door materiaalselectie vanuit de doelstelling van de tekst
- teksten worden leesbaarder en begrijpelijker
- lezer laat zich sneller overtuigen.
U leert het boxplan in Opgeruimd denken en schrijven: 2 dagen inclusief coaching op eigen materiaal.
Kijk op www.yourpoint.nl voor meer informatie over de werking van het boxplan en de trainingsmogelijkheden." - 25-10-2012 16:19

Henk EgginkBezoeker van Springest

"Hallo,

De Baak biedt een korte cursus communicatie www.debaak.nl/communicatie van 1 middag + 2 dagen waarin je vooral onderzoekt wat maakt dat je zoveel woorden nodig hebt om van daaruit anders te kunnen communiceren.

Een alternatief is ons programma professioneel adviseren, die een combinatie maakt van je eigen communicatiestijl als adviseur en het vakmanschap van de adviseur. www.debaak.nl/pa. Dit voldoet echter niet aan je eis van een kort programma.

Succes met je keus,
Henk Eggink" - 25-10-2012 16:42

Wim SchellekensBezoeker van Springest

"De training Effectief Communiceren van schellekens & partners helpt je je commuicatieve vaardigheden ontwikkelen. Niet alleen wat je zegt maar ook hoe je het zegt kun je oefenen in praktische oefeningen met een professionele trainingsacteur." - 26-10-2012 07:44

Logo van Anker & Kompasverified_userAanbieder op Springest
Bas de KruyffAnker & Kompas

"Geachte heer, mevrouw,

Bondiger communiceren, to-the-point spreken en structuur aanbrengen in een gesprek, het zijn leerdoelen die veel deelnemers meenemen naar onze training Effectief Communiceren. Dit is een training van in totaal 3 dagen (2 dagen plus na twee weken een terugkomdag) waarin een uitgebreid palet aan communicatietechnieken wordt getraind. We oefenen veel dus er is uitgebreid kans om te experimenteren met allerlei vormen van communiceren. Onze training vindt plaats in Driebergen, op landgoed De Reehorst naast het NS-station. De eerstvolgende groep start op 5 december. Lees alles over de training op http://www.anker-kompas.nl/eff.

Hartelijke groet,
Bas de Kruyff." - 26-10-2012 07:45

Logo van Quiris Adviesgroepverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van Quiris AdviesgroepQuiris Adviesgroep

"Goedemorgen,

In december starten wij met een driedaagse training Krachtig communiceren. Zie ook: http://www.quiris.nl/training/open-trainingen/krachtig-communiceren/
Onze trainingen zijn gericht op veel oefenen, beperkte theorie en in kleine groepen. De trainingen vinden plaats in Veenendaal, voor 2013 zullen we deze training ook weer inplannen, maar de data zijn nog niet bekend. Bel gerust voor meer informatie.
Met vriendelijke groeten

Ineke WInters" - 26-10-2012 08:08

Logo van IPOLverified_userAanbieder op Springest
Anna BaronIPOL

"Wij kunnen u zeker hiermee helpen! We verzorgen allerlei soorten communicatie trainingen op maat. We zullen aan u vragen wat de behoeften is, dan zullen we hierdoor met een goed voorstel komen, en indien u wilt kunt u hier dingen in wijzigen. Compleet op maat voor u!
Wilt u hier meer van weten? Neem gerust contact op!" - 26-10-2012 08:16

Logo van Inspiration at Workverified_userAanbieder op Springest

"Beste heer, mevrouw,

Wij bieden een tweedaagse training aan in Utrecht (kleine groepen) die lijkt te voldoen aan uw vraag. Het lijkt in de eerste instantie misschien niet voor de hand liggend, maar bij bondiger communiceren speelt luisteren een grote rol. In de training Empathisch Luisteren gaat het vooral om de goede afstemming op de ander, de aansluiting. Daarnaast worden technieken aangereikt om meer uit een gesprek te halen. Zeker als mensen een intrinsieke motivatie moeten gaan voelen en gemotiveerd moeten worden om zelf in actie te komen is luisteren dé manier. Een goede afstemming op de ander zorgt er voor dat de ander zich begrepen en gehoord voelt en op/zijn haar beurt meer geneigd is te luisteren naar wat u te zeggen hebt. U wordt effectiever in uw gesprekken. Voor meer informatie kunt u mij bereiken op 06-47518087 of kijken op http://www.inspirationatwork.nl/training/empathisch-luisteren. De eerstvolgende training vindt plaats bij Regardz in Utrecht op dinsdag 22 januari en dinsdag 19 februari 2013.

Met vriendelijke groet,
Ans Huisman" - 26-10-2012 10:13

Logo van Silent Speakersverified_userAanbieder op Springest
ben posthumusSilent Speakers

"Beste anoniem,

Je zou kunnen kiezen voor een van onze cameratrainingen Presenteren waarbij we veel aandacht besteden aan bondig. helder en overtuigend je boodschap overbrengen voor uiteenlopende soorten publiek. Deelnemers waarderen deze training met een ruime 8. Doordat we je letterlijk op een constructieve manier een spiegel voorhouden leer je boek je al in 1 a 2 dagen forse resultaten. Een aantal van onze trainers weet uit ervaring wat er speelt binnen gemeenten. Wij bieden de cameratraining Presenteren als incompanytraining dus je zou de training met een aantal collega's kunnen volgen.

Hartelijke groet
Ben Posthumus" - 26-10-2012 10:26

Arend KatanBezoeker van Springest

"Hiervoor is onze training Effectieve Gespreksvoering zeer geschikt. Deze training duurt vijf aaneengesloten dagdelen en wordt regelmatig in het centrum van het land georganiseerd. Wijverzorgen opleidingen, trainingen en adviesdiensten voor alle takken van sport in de (ge)bouw(de) omgeving. www.bob.nl" - 26-10-2012 11:02

Logo van Doomernik Training & Coachingverified_userAanbieder op Springest

"Beste Anoniem,

Hierbij een zeer eigen-wijze reactie.
ER BESTAAT GEEN TRAINING om kort en bondiger te formuleren en communiceren. en al helemaal niet in 1 of 2 dagen!
Kort en bondiger communiceren is een gevolg van andere dingen. Je bent pas in staat om effectiever te communceren wanneer je veel meer en veel beter inzicht hebt in jezelf. Wanneer je ervaring opdoet van onbewuste dynamieken in jouzelf, waardoor je minder effectief (kort en bondig) communiceert.
Op dit moment heb ik een deelneemster in mijn groep die exact dezelfde leerwens heeft. Zij heeft nu 2 van de 4 dagen gevolgd van de training 'effectief beïnvloeden'.
Je zou haar kunnen bellen over haar ervaringen tot nu toe. Hierover kun je contact met me opnemen.
groet en fijn weekend marc doomernik" - 26-10-2012 14:28

Logo van IPOLverified_userAanbieder op Springest
Anna BaronIPOL

"Hierbij een aanvullend bericht:
Uiteraard is het mogelijk om in 2 of 3 dagen een communicatie cursus te kunnen doen!
We beginnen met het maken van een persoonlijkheidsprofiel van de cursist. Hierna spelen we met acteurs scene's na om te kijken hoe de cursist dit oppakt, hierop spelen wij in en leren we de cursist technieken om te kunnen communiceren en juist te handelen.
Graag zou ik hier mondeling met u verder over willen praten." - 26-10-2012 14:53

Logo van Egrammaticaverified_userAanbieder op Springest
Jan van EschEgrammatica

"Mijn antwoord op de vraag: "Met welke opleiding leer ik bondiger communiceren?"
Dat leer je in de cursus Minto Pyramid Principle, een training waarvoor Barbara Minto vorig jaar iemand in Nederland gecertificeerd heeft die bij het bedrijf Advante in Hardinxveld Giessendam werkt. De trainster is tevens
docent Engels. Zie haar webpage hieronder.

www.egrammatica.nl" - 26-10-2012 20:27

Logo van Hogeschool Utrecht - Centrum voor Communicatie & Journalistiek (CCJ)verified_userAanbieder op Springest

"Beste Annoniem,

Binnen ons opleidingsaanbod hebben wij een cursus Effectief communiceren. Deze cursu houdt het volgende in.

Wat je leert
Jezelf zien in relatie tot de organisatie, daar gaat het om. Waar sta jij binnen jouw netwerk, welke plaats neem je in, wat is jouw feitelijke rol in de organisatie? We kijken naar wat je wilt bereiken, hoe je je doelen beter kunt stellen en hoe je dat in gesprekken kunt oppakken. Ogenschijnlijk gaat het om heel simpele dingen. Zoals vragen stellen, samenvatten, terugleggen. Of de wijze waarop je een gesprek voert, verbaal én non-verbaal. Onder leiding van een inspirerende trainer ga je samen met mededeelnemers aan het werk om jouw kracht en stijl te ontdekken én optimaal te gebruiken.
Cursusonderdelen
Jouw rol staat centraal. Wie ben jij in jouw organisatie? Hoe zien collega’s en klanten jou? Wat is jouw communicatiestijl? Wat wil je bereiken? Welk doel heb je? Aan de orde komen vaardigheden als beïnvloeden, overtuigen, weerstanden herkennen en ermee omgaan, luisteren, herkennen van non-verbaal gedrag, gesprekstechnieken als vragen stellen en samenvatten, feedback geven en ontvangen.
Praktijkervaring is belangrijk bij het effectief omgaan met je gesprekspartner. Naast de theorie oefenen we daarom de diverse vaardigheden en technieken door middel van rollenspelen. Deze stemmen we zo goed mogelijk af op jouw praktijksituatie.
Bedoeld voor
Iedereen die wil dat er goed naar hem of haar wordt geluisterd. Zoals communicatieadviseurs die merken dat hun verhaal (toch) niet overkomt bij hun gesprekspartner. Mensen die regelmatig vergaderen, maar geen resultaten boe¬ken. En tekstschrijvers die met hun opdrachtgever moeten ‘onderhandelen’ over hun insteek.
info
SPECIALISATIE

Duur:
Drie bijeenkomsten, iedere twee weken

Tijd:
Van 09:30 - 16:30 uur

Periode:
Najaar 2012:
Vrijdag 9 november t/m 7 december

Voorjaar 2013:
Vrijdag 8 maart t/m 5 april

Aantal deelnemers:
Maximaal 10

Kosten:
€ 895,- (inclusief studiemateriaal)

Docent:
Cees Jan Buurman

Deelname:
Is afhankelijk van de datum van inschrijving. Wij stellen het op prijs als je je cv meestuurt." - 29-10-2012 11:29

Berry JansenBezoeker van Springest

"Communiceren; altijd en overal doen we het. Of u nu vergadert, een gesprek voert, klanten te woord staat of een voorstel presenteert. Makkelijk? Echt niet!
Hoe zorgt u ervoor dat u helder overkomt en hoe u goed kunt luisteren?
Hoe is uw manier van communiceren en hoe komt dat over? Hoe brengt u structuur aan in gesprekken? Hoe gaat u om met weerstanden?
Dit is een basis communicatietraining. Het vormt de blauwdruk voor bijna alle trainingen en heeft als doel te weten hoe u communiceert en wat u kunt doen om duidelijk en met resultaat te communiceren, zowel op zakelijk gebied als in andere situaties.
Ik bespreek met u vooraf waar accenten moeten liggen en welke modules ingepast moeten worden. De inhoud kan volledig aan uw wensen worden aangepast.
Een greep uit de onderdelen:
verbale en non-verbale communicatie
luisteren, samenvatten en doorvragen
feedback geven en ontvangen
slechtnieuws gesprek
correctiegesprek
onderhandelen
conflicthantering
Resultaat:
In de training wordt u zich bewust van uw eigen stijl van communiceren en krijgt u instrumenten in handen om uw stijl zo effectief mogelijk te maken.
U krijgt technieken aangereikt waarmee u echt wat kunt. Lastige situaties worden geoefend. U legt meer gewicht in de schaal en u bereikt dat u sterker in de dialoog wordt. U werkt beter samen en weet makkelijker af te stemmen op de ander. Deze training kan zowel individueel als in groepsverband op maat worden gemaakt." - 29-10-2012 13:20

Logo van TromerTrain Training en Coachingverified_userAanbieder op Springest

"Beste anoniem,

Ik vraag me af of je met bovenstaande veel verder komt. Het zijn allemaal mini reclamemakers voor hun eigen produkt. Dit kun je zelf wel vinden op internet.

Wat belangrijk is in je zoektocht is dat je bij elk trainingsbureau die een training "effectief communiceren" of "persoonlijke effectiviteit" aanbiedt, je jezelf (of het bureau) kritische vragen stelt. Het doel is namelijk niet de training of het bureau, maar jouw verbetering van communicatie.

In hoeverre een training maatwerk is en in hoeverre het bureau daadwerkelijk zorgt voor juiste implementatie is in principe het meest belangrijk. Kijk vooral waar jij je in kan vinden en wat goed "voelt". Communiceren begint en eindigt bij je zelf!

Succes met je zoektocht.

Hartelijke groet
TromerTrain

Angela Tromer
06 5115 9036" - 30-10-2012 09:23

Niels SeppenBezoeker van Springest

"Goedemiddag,

Om jou een goed advies te kunnen geven zou ik ik graag met jou in gesprek gaan waar je precies naar op zoek bent. ICM beidt verschillende trainingen aan waarin deze vragen aanbod komen.

Ik zou je dan ook willen vragen contact met ons adviescentrum op te nemen op 030 - 29 19 888. Zodat wij jou een mooi op maat advies kunnen geven.

Ik hoop spoedig van je te horen.

Met vriendelijke groet,
Niels Seppen" - 31-10-2012 15:41

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 89.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 114.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!