Met welke opleiding kan ik leren communiceren op diverse niveaus binnen de organisatie?

Vraag gesteld door Erik van der Bas:

Wat wilt u concreet leren, en/of welk gedrag wilt u veranderen?

Ik wil leren communiceren op diverse niveaus binnen een organisatie. Dus concreet van direkte collega tot aan de direktie. En daarnaast ook leren een presentatie te geven.

Waarom wilt u dit leren? Vertel wat over uw motivatie, achtergrond en toekomstplannen.

Ik heb pas geleden intern gesolliciteerd op de functie temleider. Dat ben ik dus net niet geworden omdat mijn communicative vaardigheden tekort schieten. Er werd vertelt dat een dergelijke functie er zeker inzit als ik beter communiceren kan! Ik wil dus zeker in de nabije toekomst zo'n functie bekleden.

Hoe wilt u dat de opleiding er uit ziet? Welke criteria zijn er van belang? Denk aan niveau, regio, uw budget en het soort onderwijs.

Communicatie moet een heel belangrijk onderdeel zijn van de opleiding. Daarnaast moet er ook een stuk presentatie inzitten. Niveau minimaal MBO+ , budget moet ik bespreken met de verantwoordelijke en graag regio Zuid-Holland, Utrecht. Ik woon zelf in Gouda.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Communicatievaardigheden voor technici (Dag)

Logo van ROVC
|META_INFO|

Jazeker - technici kunnen ook communiceren! De ROVC-training Communicatievaardigheden voor technici zorgt daarvoor! Ben jij technicus, en w…

check_box_outline_blank

Training Communicatieve vaardigheden: effectief communiceren met communicatiestijlen (standaard)

Logo van GITP
|META_INFO|

Leer effectief communiceren met communicatiestijlen Met mensen op dezelfde golflengte komen, weerstanden overwinnen, samenwerken. Dat vraag…

Logo van Skala Training & Adviesverified_userAanbieder op Springest
Jolijn AlexandropoulosSkala Training & Advies

"Beste Erik,

Ik heb op de site van Springest jouw vraag met betrekking tot communicatie gelezen. Skala Training & Advies kan jou helpen in de te bereiken doelen daar we alleen maar maatwerk verzorgen en dus volledig in kunnen spelen op jouw wensen en eisen. We doen dit zowel in groepsverband als in individuele sessies. Graag ontvang ik je contactgegevens zodat ik je uitgebreid onze werkwijze kan uitleggen.

Met vriendelijke groeten,

Jolijn Alexandropoulos" - 30-08-2012 13:42

Logo van Silent Speakersverified_userAanbieder op Springest

"Beste Erik,

Silent Speakers is toonaangevend in Nederland waar het gaat om het verzorgen van uiteenlopende communicatietrainingen op maat. Communicatieve vaardigheden zijn zoals je gemerkt hebt tegenwoordig cruciaal . Als je ons je gegevens mailt nemen we graag contact met je op om de op maat mogelijkheden te bespreken.

Hartelijke groet
Ben Posthumus" - 31-08-2012 20:16

Bezoeker van SpringestBezoeker van Springest

"Beste Erik,

Horizon T&O verzorgt communicatietrainingen op 3 niveaus: 1:Effectieve Communicatie, gesprekstechnieken / 2:Doelgerichte Communicatie, de juiste snaar raken / 3:Authentieke Communicatie, communiceren met impact.

Klik voor een uitgebreide omschrijving op de desbetreffende training in het overzicht: http://www.horizontraining.nl/open-trainingen

Mocht je in gesprek willen met onze trainingsadviescoach, bel dan met: 088-5560216

Hartelijke groet,
Rachelle Stuifzand" - 03-09-2012 07:56

Michel van der WereldBezoeker van Springest

"Beste Erik,

Naar aanleiding van jouw informatieaanvraag voor een communicatietraining; wij - Kweekel advies en training - kunnen je helpen met een passende training zodat jij nog verder kunt groeien. Wil je jouw contactgegevens even mailen zodat wij contact kunnen opnemen met je? Alvast bedankt!
www.kweekel.nl" - 03-09-2012 08:37

Logo van Instituut Menzverified_userAanbieder op Springest
Bernd JansenInstituut Menz

"Beste Erik,
Wat jammer dat het met de teamleider functie net niet gelukt is. En compliment dat je dit zo open op het net durft te zetten. Graag zou ik meer specifieke achtergronden van je willen horen. Ik zou met jou willen spreken over welke elementen van je communicatie het gaat en om te kijken of we een (maatwerk) traject voor je ontwikkelingswensen kunnen aanbieden.
Veranderingen zoals jij deze beschrijft zijn volgens mijn opvatting niet op vaardigheidsniveau te leren maar zitten minimaal op overtuigingniveau. Je kunt veel vaardigheid trainingen volgen en vaardigheden aanleren, alleen als je bijvoorbeeld overtuigd bent dat je iets in wezen toch niet kunt (en dat voel je als je je bijvoorbeeld onzeker voelt), dan laten wij mensen toch het gedrag zien wat bij de overtuiging en dat gevoel van binnen past. Een verandering van binnenuit aangevuld met concrete vaardigheden is een aanpak die volgens onze ervaring zeer effectief is. Daarom worden deze trajecten van bedrijven ook graag bekostigd.
Indien je mij wilt bellen of vragen hebt, neem gerust contact met me op onder 06-40868519
Hartelijke groet,
Bernd Jansen" - 03-09-2012 08:54

Logo van HabiTaskverified_userAanbieder op Springest
Robert HeerHabiTask

"Beste Erik,

Onze cursus "empowerment voor leidinggevenden" is denk ik echt wat voor jou.

En wat leuk is: HabiTask zit net als jij gevestigd in Gouda.
Dus je bent van harte welkom!

Groeten, Robert de Heer" - 03-09-2012 09:13

Logo van On-NLPverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van On-NLPOn-NLP

"Hoi Erik,

Mogelijk dat een communicatie en veranderopleiding je verder kan helpen. Kijk eens op www.on-nlp.nl." - 03-09-2012 10:09

"Beste Erik,

Jammer dat je niet teamleider bent geworden. Het is inderdaad heel goed dat je navraagt waarom je het niet geworden bent.

Als reden wordt er aangegeven dat je communicatieve vaardigheden nog niet goed zijn. Onder communicatieve vaardigheden vallen heel veel vaardigheden, zoals luisteren, motiveren, leidinggeven, assertiviteit., presenteren..

Misschien zou je moeten vragen wat men niet goed vindt gaan, zodat je daarop op kunt trainen. Daarnaast is het ook heel belangrijk wat jezelf nog niet goed vindt gaan. Welke situaties vind je lastig? En heb je al leidinggevende ervaring?

Misschien zou je een training leidinggeven, presenteren en assertiviteit en feedback kunnen volgen. Wij bieden al deze trainingen aan. Op de website www.topevent.nl kun je de data en prijzen zien.
Wij kunnen deze trainingen ook intern binnen jouw werkomgeving aanbieden.

Graag hoor ik van je.

mvg
ingrid Caubergh" - 03-09-2012 10:51

Logo van Associatie voor OrganisatieOntwikkelingverified_userAanbieder op Springest

"Beste Erik,
Goed dat je op zoek gaat om je vaardigheden effectiever in te zetten! Ik denk dat onze training Effectiever Beinvloeden, waar ook presentatie in zit, een zeer goede training voor je gaat zijn! Kijk even op: http://aoopartners.be/nl/training_beinvloeden.html
Laat je mij iets weten? Dan kan ik je telefonissch nog meer informatie geven.
Vriendelijke groet,
Joske Diesfeldt" - 03-09-2012 11:02

Logo van Doomernik Training & Coachingverified_userAanbieder op Springest

"Beste Erik,

Slim om deze vraag te stellen. Zo ben je direct ook aan het beïnvloeden. Wij, (iedereen die reageert als potentiële leverancier) beginnen direct ons best voor je te doen.

'Leren communiceren op verschillende niveaus'. Ik zou het graag willen vertalen naar 'meer en beter beïnvloeden van anderen'. In mijn optiek kunne 2 trainingen interessant voor zijn; effectief communiceren & beïnvloeden' of de training 'effectief leidinggeven'.
In deze trainingen zit o.a. het onderdeel 4 beïnvloedingsstijlen. Hier zit ook een test aan gekoppeld. Hierdoor krijg je beter inzicht in je voorkeursgedrag, je kwaliteiten en je valkuilen. Ook krijg je teruggekopeld hoe je op anderen overkomt.
Bekijk de trainingen eens rustig op onze site.

Wij doen het nét even anders....

groet marc doomernik" - 03-09-2012 20:36

Logo van Prezi-lesverified_userAanbieder op Springest
Haije Wout SwartPrezi-les

"Dag Erik,
Voor wat betreft presentatie / communicatie kunnen wij je wellicht verder helpen. Prezi-les biedt naast een e-learning omgeving, open en in company trainingen Prezi aan. Prezi is, zoals wij het wel noemen, het nieuwe presenteren. Het is een dynamische online presentatie / communicatietool die het mogelijk maakt informatie op een beeldende / creatieve wijze over de búhne brengt. Een indruk van prezi bieden wij aan op Prezi-les.nl en voor een persoonlijke toelichting maak ik graag een afspraak. Hiervoor ben ik bereikbaar via 053-434 66 66.
Met vriendelijke groet,
namens Prezi-les
Haye Swart" - 17-09-2012 09:41

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

De Belgische schoonheidsschool biedt een groot aantal communicatiecursussen aan.

Op hun website www.schoonheidsschool.com kan u een volledig overzicht van hun cursussen terug vinden. Het gaat dan om opleidingen zoals "communicatieverantwoordelijke", "Human resources management" of "communicatie binnendienst/buitendienst".
Dit zijn telkens interessante, eenvoudig opgebouwde cursussen die geschreven zijn door mensen met heel wat ervaring in dat vakgebied. Zij begeleiden je met een gepersonaliseerde, professionele cursusinhoud en tal van praktijkvoorbeelden, oefeningen en opdrachten.

De school heeft gebouwen in Antwerpen, Gent en Hasselt. Daar kunnen cursussen worden ingekeken en kunnen lessen worden gevolgd. Het examen zal er ook doorgaan." - 31-03-2013 14:02

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 86.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 109.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!