Met welke opleiding kan ik mij omscholen tot projectplanner?

Vraag gesteld door Ibrahim Alami:

Geachte heer/mevrouw, Ik heb u advies nodig: Ik heb HTS werktuigbouwkundig afgerond en heb ik als tekenaar, designer en engineer gewerkt. Door de crisis ben ik werkloos geworden en het is nog steeds niet goed in die richting wat heb ik gewerkt. Ik vind leuk om alles te plannen en ik denk dat ik talent heb in planning. Hierbij vraag ik u advies of kan ik met deze richting beginnen. Wat moet ik studeren om ergens als planeer of project planeer in een ingenieursbureau beginnen werken. Met vriendelijke groeten, Ibrahim Alami

Antwoord door Richard de Beer:

Geachte heer Alami, Projectplanning is het organiseren van alle aspecten van een project.  Aspecten waar een projectplanning uit bestaat zijn ondermeer:

Doelstelling: Wat is het doel van het project? Wat is er af als het project af is? Organisatie: Wie heeft welke rol bij het project? Wie heeft welke verantwoordelijkheden? Fasering: Uit welke fasen bestaat het project (bijvoorbeeld: analysefase, uitvoeringsfase, implementatiefase, evaluatiefase)? Wat gebeurt er in elke fase? Tijd: Wanneer moet elke fase afgerond zijn? Wanneer moet het project af zijn? Hoeveel speelruimte is er per fase? Hoeveel speelruimte is er voor het hele project? Wat is het kritieke pad? Geld: Welk budget is er? Welk budget is er nodig? Wanneer is het geld nodig? Wat zijn de verwachte opbrengsten? Informatie: Hoe wordt gerapporteerd over de voortgang van het project en over eventuele knelpunten? Wanneer wordt gerapporteerd?

Om het project goed te kunnen plannen kan gebruikgemaakt worden van programmatuur voor projectplanning. Als U zich hierin verder wilt bekwamen zijn er binnen opleidingsland verschillende mogelijkheden. Een van de mogelijkheden is de opleiding projectmanagement van het instituut ICM. Ook de cursus projectmanagement van Schouten en Nelissen sluit denk ik goed aan bij uw wensen.

Met vriendelijke groet,

Richard de Beer

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Training Planmatig werken

Logo van Mikrocentrum
|META_INFO|

Komt het ook zo nu en dan voor dat u minder gedaan krijgt dan u zou willen? Een routinematige aanpak van taken biedt u dan een uitkomst. Do…

check_box_outline_blank

Planmatig werken

Logo van Kans Kwadraat
|META_INFO|

Waarom ‘Planmatig werken’?In de training planmatig werken leer je planmatig invulling te geven aan je doelen, binnen je eigen werk en binne…

Logo van ziequa.nlverified_userAanbieder op Springest
Dennis Vegterziequa.nl

"Ibrahim,

Je vindt het leuk om te plannen en je hebt er talent voor.
Als je verder wilt in planning dan zou ik je adviseren om een training in planning te volgen. ESLog-Productieplanning is een dergelijke training. Het gaat in deze training vooral om verschillende manieren van plannen, materiaalplanning, capaciteitsplanning, planningsniveaus, etc..
ESLog is een training op HBO-niveau en dat moet - gezien je voorlopleiding - prima passen.

Op http://www.springest.nl/ziequa-nl/eslog-productieplanning
kun je hier meer informatie over vinden.

Succes!" - 16-04-2012 14:01

Logo van ziequa.nlverified_userAanbieder op Springest
Dennis Vegterziequa.nl

"Als je het leuk vindt om te plannen en talent hebt voor plannen is het wellicht verstandig om je juist op het gebied van plannen verder te ontwikkelen.
Dit kun je doen met een opleiding ESLog-Productieplanning.
In deze opleiding gaat het over onderwerpen als: wat is planning, verschillende manieren van planning, materiaalplanning, capaciteitsplanning en planningsniveaus.
Meer informatie kun je vinden op:
http://www.springest.nl/ziequa-nl/eslog-productieplanning" - 16-04-2012 22:17

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Een opleiding die bijzonder handig kan zijn voor mensen die projectmanagement willen studeren of daarin werkzaam zijn is de opleiding "time management".

Deze cursus wordt onder andere door de Belgische schoonheidsschool aangeboden.
De cursus is te vinden op: http://www.schoonheidsschool.be/thuisstudie_timemanagement.htm

Deze opleiding is, net als alle andere opleidingen en cursussen, geschreven door iemand met een jarenlange ervaring in het vak. Deze persoon helpt je doorheen de cursus met een eenvoudige, doch professionele uitleg en op de praktijk gebaseerde oefeningen en opdrachten. Er worden ook praktijkvoorbeelden voorzien ter ondersteuning van de leerstof.

Indien nodig worden lessen voorzien in Antwerpen, Gent of Hasselt.

De school heeft ook nog een meer allround cursus "event manager". Die is dan weer eerder voor mensen die totaal niets afweten van projectmanagement en hier graag meer over willen leren." - 09-05-2013 14:06

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 76.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 100.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!