Met welke opleiding word ik professioneel makelaar?

Vraag gesteld door Marco Schenk:

>Tip: bekijk onze keuzehulp makelaar opleidingen.

Verdere opmerkingen: Ik ben momenteel bezig met een HBO opleiding Vastgoed & Makelaardij aan de Hogeschool Rotterdam. Na een gesprek op deze school werd duidelijk dat dit niet een opleiding is om expert makelaar te worden in de vastgoed wereld. Wat ik wil is de juiste papieren/diploma’s behalen die hoog aangeschreven staan bij de meeste makelaars kantoren.

Antwoord door Marja Gast:

Dag Marco,

Ik begrijp dat u graag een opleiding volgt om professioneel makelaar te worden. Nu zijn er verschillende vastgoedspecialismen en ik heb ze hier voor u op een rij gezet:

Die specialismen komen ook terug in de certificeringsregeling. Er zijn vier specialistische kamers in het register VastgoedCert.

1. Makelaar-taxateur Wonen/MKB (WM) 2. Makelaar-taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed (BV) 3. Taxateur Landelijk Vastgoed (LV) 4. Taxateur Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ)

Elk specialisme kent zijn eigen inhoudelijke toegangseisen om gecertificeerd te worden en te blijven. Maar telkens wordt wel dezelfde route gevolgd die bestaat uit vier stappen:

A. Basistheorie Taxateur o.z. B. Aanvullende theorie, gericht op de gewenste specialisatie C. Praktijk, gericht op de gekozen specialisatie D. Hercertificering

Ik neem  aan dat uw eerste keuze is die voor makelaar-taxateur Wonen.

U studeert al op HBO niveau, dus u zou op dit niveau ook verder kunnen studeren, een eenjarige studie die opleidt voor het theorie examen is al een goede basis, dan kunt u name lijk al aan het werk gaan en verdere specialisatie tijdens de praktijk gaan volgen. U kunt ook kiezen voor een avondopleiding, die vaak iets langer duurt. Tot slot zou u zich ook kunnen oriënteren bij nog een opleidingsinstituut dat een breed scala aan dagopleidingen biedt met specialisaties op  makelaars gebied.

Ik hoop dat deze adviezen u een stukje op weg helpen. Graag vernemen wij van u een reactie of het advies geholpen heeft.

Hartelijke groeten,

Marja Gast

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Makelaar - gratis en vrijblijvende proefles makelaardij

Logo van IPD Opleidingen
|META_INFO|

Gratis en vrijblijvende proefles - MakelaardijMaak kennis met IPD en ontdek welke makelaarsopleiding bij u past! Als u (opnieuw) plaatsneem…

check_box_outline_blank

Praktijkleer Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed

Logo van IPD Opleidingen
|META_INFO|

Praktijkleer Bedrijfsmatig Vastgoed: stap 1 van de specialisatie Wilt u uw kennis als woonmakelaar uitbreiden naar grote vastgoedprojecten?…

Logo van KMR Vastgoed Opleidingenverified_userAanbieder op Springest

"De opleiding makelaar wordt door een aantal particuliere opleiders in vooral de Randstad aangeboden. De opleiding kan bijvoorbeeld in Leiden worden gevolgd, dat is voor de meeste kandidaten goed te doen. De fase Basistheorie is voor ieder hetzelfde en daarna kan men één of meerdere specialisaties kiezen. Wonen wordt veel gekozen, maar BOG is evengoed interessant. Examens worden door SVMNIVO afgenomen. Er komt verder een wijziging in het examenprogramma aan omdat makelaardij en taxeren aparte werkzaamheden zijn geworden. Welkom in de onderwijs- en kennisstad Leiden voor de vastgoedopleiding." - 13-05-2017 13:57

W.D. de Haan raadt aan:

abdulahi abdulahiBezoeker van Springest

"hallo ik vroeg mij af hoe ik via een academische studie makelaar kan worden , weet u welke studie het meeste geschikt is daarvoor? al vast bedankt" - 18-08-2010 17:24

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 82.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 106.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!