Gezocht: korte cursus project administratie (financieel)

Vraag gesteld door Martijn Zikking:

Onderwerp: Ik ben op zoek naar een korte cursus 3-5 dagen voor project administratie. Ik heb een behoorlijk aanbod gevonden voor project management maar dat is niet precies waar ik naar op zoek ben want dat gaat doorgaans over het opzetten van een project en leidinggeven daar aan en ook hoe je de informatie van de financiële administratie moet lezen en dergelijke maar ik ben juist op zoek hoe ik als financieel persoon het management van een project goed kan bedienen en waar ik rekening mee moet houden met het aanleggen van het financieel projectdossier.

Motivatie: Ik wil graag verder groeien in mijn werk. Ik administreer op dit moment al een bepaalde groep projecten maar wil graag doorstromen naar wat complexere projecten en daarvoor wil mijn chef dat ik een cursus volg zoals boven aangegeven

Gedragsverandering: Ik wil graag leren hoe ik het beste naar projectleiders toe de stand van zaken kan communiceren en hoe ik het beste een projectdossier opzet.

Criteria: Ik heb projectcontrol gevonden maar denk dat die opleiding meer gericht is op niet financiële mensen en op projectleiders.

Antwoord door Math de Vaan:

Geachte heer Zikking Ik heb uw vraag gelezen. U schrijft niet veel te zien in trainingen op het gebied van projectmanagement. Ik begrijp dat, want uw vragen zijn vrij specifiek: u wilt het management van een project goed bedienen met financiële gegevens en u wilt weten waar u rekening mee moet houden voor het aanleggen van een financieel projectdossier. Bij het maken van uw keuze, wil ik u een aantal zaken in overweging geven.

1.        Als u het management van complexe projecten op het juiste moment wilt voorzien van de juiste financiële data, is het belangrijk de kritische punten bij projectmanagement te kennen. Daarom zou een passende cursus op dat gebied niet gek zijn. Kijk bij de ruime mogelijkheden op dit gebied, naar de thema’s die behandeld worden en de opbouw ervan. Kies de voor u meest passende. Een cursus die wellicht goed past is Project Financiën van Intermediair Trainingen en congressen. De cursus gaat met name in op de financiële aspecten van projecten en staat bijvoorbeeld ook stil bij de omgang met de financiële afdeling en/of de controller.

2.      Om door te kunnen groeien naar complexere projecten is vaak het gevolgd hebben van bijvoorbeeld een cursus projectmanagement belangrijk (uw chef vindt dit in ieder geval wel!).

3.      Het belangrijkste advies dat ik zou willen geven is: ga op onderzoek uit binnen uw eigen organisatie. Daar leert u voor de beantwoording van uw vragen het meest van. Knoop gesprekken aan met ongeveer vijf projectleiders van complexe projecten. Vraag hen naar het belang van de financiële gegevens en hoe, wanneer en in welke vorm ze die aangeleverd willen hebben. Bereid uw vragen voor. Na vijf van zulke gesprekken hebt u het meest op maat gesneden antwoord op uw vragen. En een bijkomend effect is, dat projectleiders het zullen waarderen dat iemand zich zo klantgericht opstelt. Dat maakt vervolgcommunicatie gemakkelijker.

4.      Voor wat betreft het financieel projectdossier. Mijn indruk is dat u wel weet hoe je dit in algemene zin moet aanleggen, maar dat u op zoek bent naar bepaalde accenten of aanpassingen bij complexere projecten. Daarom geldt ook hier: ga op onderzoek uit in uw eigen organisatie!

Succes!

Met vriendelijke groet

Math de Vaan

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest

"Beste,

Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die je kan volgen.

Een voorbeeld is de opleiding/thuiscursus "commercieel medewerker binnendienst". In die cursus krijg je te zien hoe je het verkoopproces en de omgang met klanten kan verbeteren en hoe je op een vriendelijke en doeltreffende manier kan overgaan tot verkopen. Je krijgt technieken te zien en door middel van praktijkvoorbeelden, oefeningen en opdrachten kan je al snel de theorie toepassen in de praktijk.

Als je het overweegt om een thuisstudie te volgen raad ik je aan om eens te gaan kijken op de website van het Belgische centrum voor afstandsonderwijs. Die school biedt namelijk zo'n cursus aan, samen met nog een heleboel andere: http://www.thuisstudie.be/cursus/commercieel-medewerker/

Je ziet er de inhoud en je kan er ook de kostprijs bekijken en een eerste hoofdstuk gratis inkijken.
Campussen zijn er in Hasselt, Gent en Antwerpen." - 04-06-2013 12:29

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 77.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 142.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!