Tips voor een training assertief / zelfverzekerd communiceren?

Gesteld door Astrid Josen
Wat wil je concreet leren?

Hebben jullie tips voor een training waar je leert opkomen voor jezelf, je eigen belangen, het uiten van je gevoelens etc? Vooral het omgaan met kritiek, en “Nee” leren zeggen wil ik leren.

Waarom wil je dit leren? Wat is je achtergrond of functie en in welke branche ben je werkzaam?

Ik wil durven zeggen wat ik denk, voel en wil. Ook constructief kritiek geven en omgaan met kritiek van anderen vind ik moeilijk. Ik wil dan ook vriendelijk nee kunnen zeggen zonder mijn positie te misbruiken of me er slecht over te voelen.

Hoe moet de opleiding eruit zien? Denk aan niveau, regio, budget en duur van de opleiding.

In Utrecht of Amsterdam, niet meer dan €1000

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank
Thumbnail 003  photodune 12515027 young handsome man in casual shirt with drawn powerful hands black chalkboard background xl

Assertiviteit

Logo van Xzellent - Training | Coaching
verified_userNiet Goed Geld Terug garantie
Thumbnail 003  photodune 12515027 young handsome man in casual shirt with drawn powerful hands black chalkboard background xl

Training in Assertiviteit & Persoonlijke Effectiviteit. Assertiviteit of assertief reageren; Voor veel mensen is het lastig om te zeggen wa…

check_box_outline_blank

Feedback geven en ontvangen

Logo van Mirror Consultancy

Feedback betekent letterlijk “terugvoeden”. Tijdens ons werk voeden wij elkaar regelmatig met informatie over wederzijds gedrag en prestati…

Logo van Constituteverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van ConstituteConstitute

"Dag Astrid,

Ik las je vraag over assertief en zelfverzekerd communiceren. Je hebt het over durven zeggen wat je voelt en wilt, dat is iets waar veel mensen soms moeite mee hebben (veel meer dan je wellicht zou denken!).

Ik zou je aanraden te kijken naar een training waar assertiviteit niet het enige focuspunt is. Assertief zijn kan namelijk ook doorslaan naar een negatief effect, als je zelf niet precies weet waarom of wanneer je je assertief moet opstellen. Een mogelijkheid is dan de training persoonlijke effectiviteit.

Tijdens de masterclass persoonlijke effectiviteit van Constitute ligt de focus op het bepalen van je doelen, en wat je nodig hebt om daar te komen. Soms is dat assertiviteit, soms is dat geduld of empathie, het kan van alles zijn! Als je dat voor jezelf helder hebt, zul je ook zelfverzekerder zijn over de acties die je daarop neemt. Je hebt een duidelijk plan voor ogen, en weet hoe je dat (samen met anderen) wilt gaan realiseren.

De masterclass persoonlijke effectiviteit wordt sterk ingevuld naar de wensen van de cursisten. Je krijgt dus ook veel ruimte om de vragen die jij in de praktijk tegen komt te stellen en erover te discussiëren met andere cursisten en/of de trainer. Eventueel bestaat er ook een mogelijkheid de training individueel te volgen.

Als je nog vragen hebt, stel ze gerust! Ik help je graag verder om een geschikte training te vinden.

Hartelijke groet,
Colette Gaillard
Opleidingsadviseur Constitute" - 29-10-2014 09:40

Logo van Van den Broek en Partnersverified_userAanbieder op Springest
Caroline PosthumaVan den Broek en Partners

"Beste Astrid,

Jouw vraag raakt een aantal onderwerpen die in onze opleiding Persoonlijke Ontwikkeling terugkomen. De opleiding bestaat uit 3 modules, die je los van elkaar kunt volgen.

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Vriendelijke groeten,
Caroline Dirken
Van den Broek en Partners" - 29-10-2014 10:29

Logo van TromerTrain Training en Coachingverified_userAanbieder op Springest

"Beste Astrid,

Graag zou ik je training 1 op 1 adviseren. In een dergelijke training kun je samen met de trainer jouw leerdoelen vaststellen en kan de trainer de training hierop aanpassen.
Het wordt dan een maatwerktraject.

Een training 1 op 1 is wel intensief, maar enorm effectief. Hierom adviseer ik om de training in drie contactmomenten van 1,5 uur te knippen, waarbij er tussen elk moment er ongeveer 2 weken zitten om het geleerde in de praktijk te brengen.

Ik werk vanuit Haarlem, enorm dicht bij Amsterdam :-)

Hartelijke groet,
TromerTrain" - 29-10-2014 12:40

Logo van ZEKERbijPEPverified_userAanbieder op Springest

"beste Astrid,
Ik geef je enkele tips om tot een goeie keuze te komen: bel altijd persoonlijk met de trainer vd betreffende organisatie en vraag naar de aanpak en visie op jouw leervragen. daarnaast: bedenk wat bij je past. Drie dagen aaneen of drie losse of een week aaneengesloten? En tot slot: in een groep werkt altijd beter dan 1:1 voor jouw soort vragen. AllerLaatste tip: kies voor topkwaliteit en veel ervaringen die objectief zijn. de prijs vd toppers is namelijk gelijk aan de anderen. Ga voor jezelf en voor kwaliteit! pep Degens" - 09-10-2017 16:10

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 72.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 78.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, meestal gratis annuleren!