Waar kan ik leren hoe ik een training moet opbouwen en voorbereiden?

Vraag gesteld door Anoniem:

Onderwerp: ik zoek een betaalbare en gedegen opleiding die er voor zorgt dat ik met voldoende instrumenten, inzichten en zelfvertrouwen in staat ben trainingen te geven die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling, leiderschap, identiteitsontwikkeling en kernkwaliteiten. Bij voorkeur volg ik deze opleiding overdag en heeft hij een vertrouwde naam in trainingsland.

Motivatie: Ik volg nu de masteropleiding NLP en heb ontdekt dat mijn passie ligt bij het begeleiden van ontwikkelingsprocessen van mensen. Ik heb vijf jaar werkervaring en een hbo opleiding afgerond, maar nauwelijks iets wat aansluit bij het trainersvak.

Gedragsverandering: ik wil leren hoe je een training opbouwt en voorbereid. Ik wil leren welke instrumenten je allemaal kan inzetten. Hoe je inspeelt op groepsprocessen en de individuele deelnemers optimaal begeleid in hun eigen ontwikkelingsproces.

Criteria: De opleidingen die ik in eerste instantie vond zijn allen boven de 5000 euro. Dat heb ik niet. Omdat ik ook al NLP heb afgerond ben ik ook niet op zoek naar een opleiding waar veel NLP elementen in terug komen. Dat vind ik soms lastig te achterhalen.

Antwoord door Yvonne van der Ziel:

Beste Anoniem,

Op basis van de criteria die u noemt en de gewenste gedragsverandering wil ik u de volgende trainingen / opleidingen voorstellen:

De Galan school voor training biedt verschillende praktische trainingen aan gericht op trainersvaardigheden. Van bijvoorbeeld de 1-daagse ontwerpen in sneltreinvaart, naar de 6-daagse van deskundige naar Trainer , tot de meeste complete Train de Trainer van 15 dagen. de jaaropleiding Professionele Trainer van de Academie voor innovatief trainen. De opleiding bestaat uit een basistraining en een aantal blokken waaruit u zelf een keuze kunt maken. Ook zijn er een aantal stage dagen bij een trainingsbureau inbegrepen, die natuurlijk goed zijn voor uw praktijkervaring. basisvaardigheden voor trainers van Schouten & Nelissen. Deze training is vooral gericht op het gedrag van uzelf als trainer en het effect daarvan op de groep. U kunt ook eens kijken naar de training begeleiden van groepsdynamiek.

U heeft met uw master in NLP zeker al een opleiding gevolgd die u kunt inzetten in het trainingsvak. Ik wens u veel succes met het maken van uw aanvullende opleidingskeuze!

Met vriendelijke groet,

Yvonne van der Ziel

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Persoonlijke Kracht via NLP

Logo van Anker & Kompas
|META_INFO|

De training Persoonlijke Kracht via NLP is een training van in totaal vier dagen waarin u belangrijke principes uit NLP leert toepassen in …

check_box_outline_blank

NLP masterclass Motiveren, leidinggeven en beïnvloeden

Logo van RaVisie NLP Opleidingen
|META_INFO|

NLP masterclass Moticeren, leidinggeven en beïnvloeden Heel vaak lijkt het alsof we dingen ‘zomaar’ doen. Pas als je wat dieper ingaat op h…

Gail HoogervorstBezoeker van Springest

"5 april start in Noordwijk een 4 daagse module verdeeld over 2 maanden die aan bovenstaande vraag beantwoord. Het benut de kennis van NLP in kennisoverdracht - dus train de trainer. Het programma gaat in op didactische vaardigheden, groepsdynamica, verschillende leerstijlen en de toepassing daarvan in je programma opbouw. Presentatievaardigheden, voorbereiding van je presentatie en daar ook ervaring in opdoen. Dus een verdieping en toepassing van je NLP kennis in de context van training, coaching en onderwijs. Kosten 495 euro inclusief lunch, koffie en thee. 9.00 - 17.00 locatie Nederzandt Noordwijk
Met vriendelijke groet,
Gail Hoogervorst" - 23-02-2011 09:08

Logo van Vergouwen Overduin (OUD)verified_userAanbieder op Springest
Marcia HuizingVergouwen Overduin (OUD)

"Vergouwen Overduin biedt zowel korte trainingen aan die ingaan op uw leerbehoefte en wellicht passend bij uw budget, daarnaast bieden wij ook een gecertificeerde opleidingen aan: Post HBO leergang voor trainers. Kijk gerust eens op onze website www.verderintrainen.nl of neem vrijblijvend contact met ons op om te praten over een passende opleiding.

Vriendelijke groeten,
Marcia Huizing" - 23-02-2011 12:08

Dieuwke AbersonBezoeker van Springest

"De Academie voor Counselling en Coaching (ACC) heeft een zeer betaalbare en gedegen opleiding in counselling en coaching met opleidingsdagen in het hele land (www.counselling.nl/acc.html). De opleiding voorziet bij uitstek in inzichten, zelfvertrouwen en instrumenten om mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik verzorg de opleidingsdagen in Venlo. Er zijn diverse cursisten die instromen na een opleiding NLP." - 23-02-2011 18:26

Logo van GITPverified_userAanbieder op Springest
Carine MathijssenGITP

"Op deze url vindt u alle informatie over onze training Trainen van ontwerp tot uitvoering:
http://www.gitp.nl/individuen/trainingen/trainingen/2011/Trainen-van-ontwerp-tot-uitvoering.aspx" - 24-02-2011 17:16

Logo van Nieuwe dimensiesverified_userAanbieder op Springest
Marian RennenbergNieuwe dimensies

"Beste Anoniem,

Nieuwe Dimensies biedt de Trainers Academy aan; een gedegen opleiding, met een balans tussen vakmatige en persoonlijke ontwikkeling. Voor meer informatie verwijs ik u naar onze weibsite: http://www.nieuwedimensies.nl/wat_we_doen/si/33/trainers-academy/

Als u nader wilt kennismaken, dan kan dat op de komende proeverij op vrijdag 18 maart vanaf 14.00 uur in Eemnes. U kunt zich hiervoor aanmelden via onze site.

Hartelijke groet,
Marian Rennenberg" - 25-02-2011 12:24

Angéla TromerBezoeker van Springest

"Beste Anoniem,

Collega trainer Arjan Oostmeyer start zeer binnenkort een groep voor startende trainers. Ik kan je hem en zijn bedrijf (Back2Basic) van harte aanbevelen. Wil je meer informatie, mail hem dan even: a.oostmeyer@back2basic.nu. Ik zou het leuk vinden als je mijn naam even noemt!

Hartelijke groet en succes ermee!

Angéla Tromer" - 27-02-2011 16:25

mr DuinBezoeker van Springest

"Geen glossy brochures wel een streven naar inhoudelijke kwaliteit. Dat is wat u wenst. Kijk een rond op mijn website http://www.juristnet.nl
Ik bied u een volledige opleiding tot trainer aan tegen een juiste prijs.
vriendelijke groet,
mr drs GM van Duin" - 05-05-2011 11:27

Logo van Yep Trainingenverified_userAanbieder op Springest

"Mocht u nog niet voorzien zijn, dan is het wellicht leuk om te weten dat er half februari weer een Train-de-trainer van start gaat!
In deze training wordt in 4 dagdelen aandacht besteed aan interactie met trainees, je persoonlijke trainersstijl en de invloed daarvan. Daarnaast wordt geoefend met lastige trainingssituaties en kijken we naar trainingsdoelen en de bijbehorende werkvormen.

Mocht je het leuk vinden wat meer te horen, neem gerust contact op. De training start half februari en kost 450 euro voor 4 dagdelen van 3 uur." - 04-01-2012 17:42

mr DuinBezoeker van Springest

"Zojuist is mijn handboek opleiden uitgekomen te bestellen via de website http://www.juristnet.nl Hierin leest u al wat er allemaal voor nodig is om een goede training of opleiding op te zetten.
Ik ben u er verder graag behulpzaam bij.
vriendelijke groet,
mr drs GM van Duin
juristnet.nl" - 04-01-2012 18:06

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 92.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 120.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!