Wat is een goed aangeschreven opleiding webdesign?

Vraag gesteld door marie:

Onderwerp: Ik zoek een opleiding webdesign, die ook echt goed staat aangeschreven en waar ik na de opleiding ook daadwerkelijk veel aan heb.

Motivatie: Ik zou zelf heel graag websites willen bouwen en ontwerpen en eventueel in een baan de opleiding kunnen gebruiken

Gedragsverandering: Ik wil graag zelf goed een website kunnen maken. Niet alleen een basiswebsite, maar ook een echt geavanceerde site.

Criteria: eduvision, of webdesign met joomla, ook heb ik die van LOI gezien. Maar als ik nu een opleiding ga doen wil ik wel dat die opleiding ook echt goed is en dat vind ik moeilijk te bepalen.

Verdere opmerkingen: Alvast bedankt!

Antwoord door Paul Avontuur:

Beste Marie,

Het is moeilijk om aan te geven wat nou de beste opleiding tot webdesigner is. Dat hangt van veel factoren af; wat is de insteek van de opleider, maar vooral wat verwacht u er zelf van?

Ik zou u aanraden om in ieder geval de ervaringen van de deelnemers van de verschillende opleidingen te bekijken.

Webdesign met Joomla bijvoorbeeld. Hoe meer ervaringen, des te beter om te vergelijken.

Daarnaast is het goed om brochures van de verschillende opleiders aan te vragen. Vaak geven deze een goed beeld van wat u mag verwachten bij de opleiding.

U kunt naast de genoemde opleiders ook eens kijken naar de leergang webdesigner van Lectric, zeer compleet en levert de tools op om verder te professionaliseren.

Als u geïnteresseerd bent in kortere trajecten, waarbij u elke keer kiest voor een specialistisch onderdeel, wil ik u aanraden de opleidingen van Competence Factory deze trainingen te bekijken.  Vraag de studiegids aan voor meer informatie.

Kortom, bovengenoemde opleidingsinstituten geven professionele opleidingen. Ze staan allemaal goed aangeschreven. De keuze is aan u, neem de tijd om de informatie te verwerken, neem contact op met de opleiders, vraag aan deelnemers hoe zij het hebben ervaren.

Uiteindelijk kiest u zelf. Graag hoor ik van u welke keuze u hebt gemaakt.

Met vriendelijke groeten

Paul Avontuur

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

GUI, webdesign, psychologie en human efficiency

Logo van Human Efficiency
|META_INFO|

Naar perfecte interfaces en webpages, met harde psychologie van bewegen, waarnemen, taal, leren en denken. Concretisering: in eisen, op hon…

check_box_outline_blank

Cursus webdesign met Joomla & Wordpress!

Logo van De Digitale Academie
|META_INFO|

Cursus webdesign met Joomla! De cursus webdesign met Joomla! is in het leven geroepen om startende webdesigners direct hoger in de markt te…

Logo van De Digitale Academieverified_userAanbieder op Springest

"Beste Marie,

Paul Avontuur refereerde al aan de ervaringen van cursisten, maar misschien vind je het prettig eens een proefles (online) bij te wonen.
Het geeft je een beeld van wat je wel en wat je niet kunt verwachten.

Met vriendelijke groet,

Marco Corrò" - 04-12-2009 13:39

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest

"Beste,

Een opleiding waarmee ik persoonlijk goede ervaringen mee heb is de Belgische schoonheidsschool.
Deze school biedt ook een cursus "webdesign" aan die je geheel op je eigen tempo, van thuis uit kan instuderen.

Ik heb zelf 4 van dat soort thuisstudies gevolgd en dat was telkens goed te doen. Ik moest de theorie zelf verwerken, maar werd wel bijgestaan door ervaren docenten die de nodige oefeningen en opdrachten gaven en ook gebruik maakten van praktijkvoorbeelden. Daardoor ging ik snel door de cursus en was het niet te zwaar.

Als het je interesseert kan je gaan kijken op hun website: http://www.schoonheidsschool.com/cursusaanbod-ondernemersschool/groepscursus-webdesign/?gclid=COygqcGQibcCFcXItAodx20A4g

Als je nog twijfelt kan je de cursus gaan inkijken in Antwerpen, Gent of Hasselt.
De school levert erkende, kwaliteitsvolle opleidingen die je een door de overheid aanvaard diploma opleveren." - 09-05-2013 14:31

Logo van Opatel Opleidingenverified_userAanbieder op Springest

"Kijk vooral eens naar de ervaringen die mensen achterlaten op de opleidingen webdesign. Zo heeft 'Opleiding Webdesign' van Opatel gemiddeld een 9,1. Geen enkele opleiding kan baangarantie garanderen, dat ligt er vooral aan hoe je je representeert in het sollicitatiegesprek natuurlijk! Daarnaast raden we je dan aan om zo snel mogelijk te beginnen met het bouwen van een portfolio. Dan kun je zowel oefenen als bewijs leveren van je vaardigheid met webdesign. In onze categorie webdesign vind je alle webdesign trainingen, cursussen en opleidingen: https://www.springest.nl/internet-media/webdesign. Kijk nogmaals naar het gemiddelde cijfer van de opleider en cursus, er zijn al honderden je voorgegaan en de opleiders doen altijd hun best vele ervaringen te verzamelen. Hiermee kun je vast verder met je zoektocht. We wensen je veel succes!" - 28-09-2017 08:46

Niels Zee raadt aan:

Logo van College of MultiMediaverified_userAanbieder op Springest

"Hallo Marie,

Wij zijn een opleidingscentrum voor MultiMedia opleidingen, en geven al 12 jaar opleidingen in Web Design. Eind februari gaat er weer een opleiding van start: Web Development. Dit is de eerste module van de opleiding MultiMedia Engineer. De parttime opleiding bestaat uit drie modules van 6 maanden die je afzonderlijk kunt volgen, ook kan de opleiding fulltime gedaan worden, dan ga je 12 maanden, 3 middagen per week, naar school. Inhoudelijke informatie kun je terug vinden op onze website www.cmm.nl, ook nodig ik je graag uit voor onze open dag op zondag 7 februari, je kunt je op onze website inschrijven om gratis workshops te volgen.

Ik hoop dat je vraag zo enigszins is beantwoord. Wie weet tot ziens.
Met vriendelijke groet,
Isabelle Kuijlenburg
College of MultiMedia" - 16-12-2009 13:04

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 82.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 138.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!