Wat is een goed aangeschreven opleiding webdesign?

Vraag gesteld door marie:

Onderwerp: Ik zoek een opleiding webdesign, die ook echt goed staat aangeschreven en waar ik na de opleiding ook daadwerkelijk veel aan heb.

Motivatie: Ik zou zelf heel graag websites willen bouwen en ontwerpen en eventueel in een baan de opleiding kunnen gebruiken

Gedragsverandering: Ik wil graag zelf goed een website kunnen maken. Niet alleen een basiswebsite, maar ook een echt geavanceerde site.

Criteria: eduvision, of webdesign met joomla, ook heb ik die van LOI gezien. Maar als ik nu een opleiding ga doen wil ik wel dat die opleiding ook echt goed is en dat vind ik moeilijk te bepalen.

Verdere opmerkingen: Alvast bedankt!

Antwoord door Paul Avontuur:

Beste Marie,

Het is moeilijk om aan te geven wat nou de beste opleiding tot webdesigner is. Dat hangt van veel factoren af; wat is de insteek van de opleider, maar vooral wat verwacht u er zelf van?

Ik zou u aanraden om in ieder geval de ervaringen van de deelnemers van de verschillende opleidingen te bekijken.

Webdesign met Joomla bijvoorbeeld. Hoe meer ervaringen, des te beter om te vergelijken.

Daarnaast is het goed om brochures van de verschillende opleiders aan te vragen. Vaak geven deze een goed beeld van wat u mag verwachten bij de opleiding.

U kunt naast de genoemde opleiders ook eens kijken naar de leergang webdesigner van Lectric, zeer compleet en levert de tools op om verder te professionaliseren.

Als u geïnteresseerd bent in kortere trajecten, waarbij u elke keer kiest voor een specialistisch onderdeel, wil ik u aanraden de opleidingen van Competence Factory deze trainingen te bekijken.  Vraag de studiegids aan voor meer informatie.

Kortom, bovengenoemde opleidingsinstituten geven professionele opleidingen. Ze staan allemaal goed aangeschreven. De keuze is aan u, neem de tijd om de informatie te verwerken, neem contact op met de opleiders, vraag aan deelnemers hoe zij het hebben ervaren.

Uiteindelijk kiest u zelf. Graag hoor ik van u welke keuze u hebt gemaakt.

Met vriendelijke groeten

Paul Avontuur

check_box_outline_blank
Square webdesign

Overview Webdesign

Logo van Competence Factory
Square webdesign

De Cursus Overview Webdesign is de perfecte training om je te oriënteren. Het is de absolute aanrader voor iedereen die een website wil mak…

check_box_outline_blank

Webdesigner

Logo van Gmi designschool

Voor bedrijven is een website een van de belangrijkste tools om met hun klanten te kunnen communiceren. Een goede webdesigner weet vanuit d…

3 van de 4 bezoekers vonden dit antwoord behulpzaam.

Institute on springest small

Marco Corro (De Digitale Academie), vri 04 dec 2009 13:39:38 UTC

Beste Marie, Paul Avontuur refereerde al aan de ervaringen van cursisten, maar misschien vind je het prettig eens een proefles (online) bij te wonen. Het geeft je een beeld van wat je wel en wat je niet kunt verwachten. Meer informatie over de proeflessen vind je op <a href="http://www.digitale-academie.nl/gratis-proefles.html" rel="nofollow">www.digitale-academie.nl/gratis-proefles.html</a> Met vriendelijke groet, Marco Corrò

Was dit antwoord behulpzaam?Ja |Nee

5 van de 8 bezoekers vonden dit antwoord behulpzaam.

Isabelle Kuijlenburg (College of MultiMedia), woe 16 dec 2009 13:04:09 UTC

Hallo Marie, Wij zijn een opleidingscentrum voor MultiMedia opleidingen, en geven al 12 jaar opleidingen in Web Design. Eind februari gaat er weer een opleiding van start: Web Development. Dit is de eerste module van de opleiding MultiMedia Engineer. De parttime opleiding bestaat uit drie modules van 6 maanden die je afzonderlijk kunt volgen, ook kan de opleiding fulltime gedaan worden, dan ga je 12 maanden, 3 middagen per week, naar school. Inhoudelijke informatie kun je terug vinden op onze website www.cmm.nl, ook nodig ik je graag uit voor onze open dag op zondag 7 februari, je kunt je op onze website inschrijven om gratis workshops te volgen. Ik hoop dat je vraag zo enigszins is beantwoord. Wie weet tot ziens. Met vriendelijke groet, Isabelle Kuijlenburg College of MultiMedia

Was dit antwoord behulpzaam?Ja |Nee

3 van de 5 bezoekers vonden dit antwoord behulpzaam.

Kelly F. (IVBO), don 09 mei 2013 14:31:04 UTC

Beste, Een opleiding waarmee ik persoonlijk goede ervaringen mee heb is de Belgische schoonheidsschool. Deze school biedt ook een cursus "webdesign" aan die je geheel op je eigen tempo, van thuis uit kan instuderen. Ik heb zelf 4 van dat soort thuisstudies gevolgd en dat was telkens goed te doen. Ik moest de theorie zelf verwerken, maar werd wel bijgestaan door ervaren docenten die de nodige oefeningen en opdrachten gaven en ook gebruik maakten van praktijkvoorbeelden. Daardoor ging ik snel door de cursus en was het niet te zwaar. Als het je interesseert kan je gaan kijken op hun website: http://www.schoonheidsschool.com/cursusaanbod-ondernemersschool/groepscursus-webdesign/?gclid=COygqcGQibcCFcXItAodx20A4g Als je nog twijfelt kan je de cursus gaan inkijken in Antwerpen, Gent of Hasselt. De school levert erkende, kwaliteitsvolle opleidingen die je een door de overheid aanvaard diploma opleveren.

Was dit antwoord behulpzaam?Ja |Nee

Aanbieder op Springest

= Aanbieder op Springest

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

 • Alles waarvan je verder kunt leren
  Meer dan 43.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven
  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Ervaringen van deelnemers
  Ruim 68.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Gratis informatie aanvragen
  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie
  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, meestal gratis annuleren!
 • Ook voor leren in je organisatie
  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
Not for humans