Wat is een goede opleiding gericht op coaching?

Vraag gesteld door L. Besselink:

Onderwerp: Ik zoek een opleiding waarin ik als mens groei, maar ook heel praktijkgericht wordt opgeleid om toekomstige clienten te helpen.

Motivatie: Ik heb een afgeronde SPH opleiding en jarenlange leidinggevende ervaring in de detailhandel.Ik ben erg geinteresseerd in mensen en hun gedrag. Ik denk een geschikte coach te kunnen worden door mijn levenservaring en persoonlijkheid. Ik vind diepgang in contact met mensen erg belangrijk.

Gedragsverandering: Ik wil opgeleid worden tot een professioneel coach, nog geen idee welke specialisatie ik zou willen. Ik ben ook geinteresseerd in lifecoaching, maar ben bang dat dit meer bedoeld is voor mensen die zelf op zoek zijn om gecoacht te worden.

Criteria: Academie voor Counselling en Coaching (interessant), Atma lifecoaching ( in hoeverre is dit praktijkgericht), Academie voor Innovatief trainen ( teveel gericht op bedrijfsleven?).Ik vind het heel moeilijk net die opleiding te vinden, die echt bij mij past.

Verdere opmerkingen: Ik ben echt op zoek naar een opleiding met een baangarantie, dus die heel praktijkgericht is.

Antwoord door Thea Groeneveld:

Geachte Laurens,

Uit uw beschrijving spreekt dat u goed weet wat je wilt. Aansluitend bij uw vraag vindt u hieronder 3 opties van erkende coachopleidingen. Als u er in organisatieverband mee wilt werken, gaat het er voor u dus om organisaties te kiezen die intern met coaching werken.

Erkende Leergang Coachen van CoachBoulevard. Opleiding tot ERKEND COACH onder regie van Marijke Lingsma. Erkend door St!R en in toetsingprocedure bij NOBCO. U bepaalt zelf de volgorde en uw tempo van deCombi’s en de 1-daagsen. 

Jaaropleiding Coaching van De Academie voor Innovatief Trainen De Academie is op dit moment één van de meest toonaangevende praktijkgerichte opleidingen om het trainers en coachingsvak niet alleen kwalitatief goed te leren, maar ook om te onderzoeken op welk vlak u u als coach wilt gaan ontwikkelen en specialiseren.

Er zal met intakes worden gewerkt, die u de kans bieden te checken of de opleidingen echt aansluiten bij uw wens.

Dit antwoord is vooral bedoeld om u een stap op weg te helpen bij uw zoektocht. We wensen u veel succes en horen graag of dat gelukt is.

Met vriendelijke groet,

Thea Groeneveld

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Leergang Coach Opleidingstraject (ook virtueel)

Logo van Schouten & Nelissen
|META_INFO|

Resultaat Je kent jouw kracht als coach Je treedt op met lef, creativiteit en speelsheid Je ontwikkelt een persoonlijke visie en stijl Je b…

check_box_outline_blank

Teamcoaching

Logo van Mirror Consultancy
|META_INFO|

Het werken in teamverband stelt hoge eisen aan de leden van het team, de werkwijze van het team en de interactie binnen het team. Om die as…

Annelies TegelBezoeker van Springest

"Beste Laurens,

Mijn tip is om tijdens je zoektocht te letten op:
1. is de opleiding erkend door de Stichting Post Hoger Beroepsonderwijs Nederland (SPHBO)
2. is het instituut erkend door CEDEO (onafhankelijk klantteveredenheids onderzoek)
3. word je de mogelijkheid geboden om middels een kennismakingsworkshop het instituut, de opleiders en daarmee de opleiding te leren kennen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Mocht je nog vragen hebben, bel mij gerust op nummer 026-3693111 of per mail anneliestegel@me.com

Succes met je keuze!
Annelies Tegel" - 16-04-2010 14:53

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Ik heb enkele jaren geleden een interessante opleiding tot relatietherapeut gevolgd bij het Belgische centrum voor afstandsonderwijs.

Deze opleiding was volledig geschreven door een ervaren relatietherapeute die me begeleiding gaf, volledig gebaseerd op mijn vooruitgang in de cursus. Ik kreeg steeds praktijkvoorbeelden te zien en kreeg de nodige oefeningen en opdrachten om zo ook de praktijk wat beter te leren kennen.

Indien het u interesseert kan u gaan kijken op de website: www.centrumvoorafstandsonderwijs.be
Daarop kan u de inhoud en kostprijs zien en kan u ook een eerste hoofdstuk gratis bekijken.
Campussen zijn er in Hasselt, Gent en Antwerpen. Daar kan examen worden afgelegd en gaan eventuele lessen door.

Deze school biedt trouwens nog een groot aantal andere opleidingen aan. Aangezien deze opleiding relatietherapeut ook persoonlijke ontwikkeling verzorgt raad ik deze aan." - 08-04-2013 13:01

Egbert L. KindsBezoeker van Springest

"Beste Bas,

onze opleiding 'Persoonlijke Competentieontwikkeling en Communicatie in de context van Werk' biedt alle voor coaching noorzakelijke vaardigheden. In de bij de opleiding behorende coachingssessies komen je eigen persoonlijke thema's aan de orde. Om een goede coach te zijn moet je ook gecoached kunnen worden en zelf ondergaan wat je coachees mee gaan maken. Info vindt je op www.corecommit.com, klik op Nederlands/Academy/opleiding. We bieden momenteel een jaaropleiding. Ik spreek je graag persoonlijk en doe je dan desgewenst een passende aanbieding." - 16-04-2010 09:51

Logo van Inholland Academyverified_userAanbieder op Springest

"Beste Bas,
Ik denk dat wij een hele geschikte opleiding voor je hebben: skills for coaches, goede kwaliteit voor een relatief lage prijs. Met jouw sph-achtergrond pas je goed bij de doelgroep van onze coachopleiding: veelal uit het onderwijs en sociale sector.
Neem gerust contact op voor meer info! We starten weer in november 2010 in Diemen. 06-46002990" - 16-04-2010 11:04

Logo van De Ommezwaaiverified_userAanbieder op Springest
I. DepasseDe Ommezwaai

"Wees welkom om ook een kijkje te nemen bij De Ommezwaai. Wij verzorgen in Castricum twee keer per jaar een tiendaagse opleiding Doelgericht Coachen. Een baangarantie kan niemand je geven, maar ik garandeer je dat de opleiding praktijkgericht is en dat je -zeker met een SPH-opleiding als basis- met de opleiding goed uit de voeten kunt als coach. Meer informatie op: www.ommezwaai.nl.

Hartelijke groeten,
Iris Depassé" - 18-04-2010 22:15

Logo van NTIverified_userAanbieder op Springest
NTI NTINTI

"Beste meneer/ mevrouw Besselink,

Het NTI biedt 4 praktijkgerichte opleidingen aan, die wellicht beantwoorden aan uw wensen. Het gaat om de volgende opleidingen.

Bedrijfscounselling
Stresscounselling
Relatiecounselling
Schoolcounselling

Deze opleiding worden verzorgd door Stichting Counselling Nederland. Stichting Counselling Nederland is een door de branche erkende opleider.
Zij verzorgen de gratis praktijkdagen die u gaat volgen.
Daarnaast kunt u de studie vanuit huis in uw eigen tempo en tijd afronden.
Na 18 maanden kunt u uw diploma behalen en u laten registreren, zodat uw clienten een deel van hun kosten kunnen laten vergoeden bij diverse ziektekosten verzekeringen.
Wilt u meer weten over deze opleidingen, neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Telefoonnummer ;071 5610077

Met vriendelijke groet,
Annemarie Bloem" - 23-04-2010 11:13

Logo van Pro Educationverified_userAanbieder op Springest
Vanessa WillemsePro Education

"Beste mevrouw Besselink,

Graag help ik u verder met uw oriëntatie ten behoeve van een erkende coachingsopleiding.

Ik ben opleidingsadviseur bij Pro Education van de begeleidingskundige opleidingen waaronder ook de Post HBO Opleiding Coaching valt. Deze opleiding is praktijkgericht en duurt minimaal een half jaar. De eerstvolgende start vindt plaats op maandag 13 september 2010 in Amsterdam.

U kunt mij bereiken via telefoonnummer 020- 56 77 950 en ik kijk uit naar uw reactie!

Met vriendelijke groet,

Vanessa Willemse
Opleidingsadviseur & Communicatietrainer

> > > > > > > > > > > > > > > > >

Pro Education B.V.
Hoogoorddreef 5 // 1101 BA Amsterdam ZO
Postbus 22799 // 1100 DG Amsterdam ZO
Tel 020 567 79 50 // Fax 020 567 79 01
E-mail v.willemse@proeducation.nl
Web www.proeducation.nl" - 10-05-2010 13:16

Logo van Life Universityverified_userAanbieder op Springest

"Beste Laurens,
je vraag treft mij omdat je ook op zoek bent naar een opleiding waar je als mens groeit. Dat is een van de kernzaken om een goede coach te kunnen zijn. Je blijvend ontwikkelen behoort daartoe. Wij bieden een steeds groeiende serie masterclasses aan, waaruit je goeddeels zelf kunt kiezen. Een aantal zijn verplicht. De som van 14 masterclasses vormen, aangevuld met supervisie en praktijk, de opleiding tot professional coach. Op die manier ben je instaat om zelf je studie richting te geven, zonder dat je ook onderdelen gaat doen die je al hebt gedaan. Aangezien wij streven de door ons opgeleide mensen direct door te laten stromen naar een erkenning bij de NOBCO / EMCC volgens hun nieuwste eisen, zullen er binnenkort meer verplicht de masterclasses tussenkomen. Maar er blijft een grote vrijheid in bijna alle masterclasses keren één keer per jaar terug. ik kan hier een lang verhaal van maken maar kijk eens op de website http://www.lifeuniversity.nl en belde als je wil op.
Als je nog geen helderheid hebt dan wijs ik je graag op een gesprek met Alex J. Engel onze supervisor. Alex is ook directeur van Coaching Nederland (www.coaching.nl) waarbij coaches worden uitgezonden naar bedrijven.
Groet van Siebren van Hoog" - 26-01-2011 16:42

Logo van TC Academyverified_userAanbieder op Springest
Test TestTC Academy

"Beste Laurens,

Ik zou je adviseren meerdere instituten te bezoeken daar het van belang is te ontdekken of een opleiding en jij bij elkaar passen.

Mijn vraag aan jou is wel; ben je opzoek naar een erkende opleiding. En dan bedoel ik een Post HBO erkenning. Dit betekent dat je een opleiding afrond met een examen waarna een erkend Post HBO diploma kan worden behaald, afgegeven door de Stichting Post HBO nederland. Op deze manier kun jij je in het zoeken naar een (coach) baan onderscheiden van de rest.
De TC University biedt de erkende Post HBO opleiding tot Professioneel Coach aan. We starten met een nieuwe groep in mei. Dus heb je interesse, neem dan gerust contact op om een kennismakingsgesprek te plannen of bezoek onze open dag op 7 mei. Voor meer informatie verwijs ik je naar onze website. http://www.tcuniversity.nl
Succes met jouw zoektocht en wellicht tot ziens!
Mvg. Suzanne Vanca Manager/trainer TC University" - 26-01-2011 16:46

s stratingBezoeker van Springest

"Beste lezer,

Integral Coaching Canada is een bijzondere en krachtige coach opleiding, gebaseerd op het werk van Ken Wilber. Het is de meest degelijke coach opleiding die ik ken, met aandacht voor de gehele mens, gefundeerd op een doordacht en getest model van menselijke ontwikkeling. De opleiding (202 trainingsuren) is als enige ter wereld op master level geaccrediteerd door de Internationale Coach Federatie. Als je deze opleiding hebt afgerond zit coachen in je bloed.

De opleiding bestaat uit twee modules. De eerste module kun je in Amsterdam volgen.

Zie www.integralcoachingcanada.com voor meer informatie." - 22-03-2012 23:18

Logo van MC Consultantsverified_userAanbieder op Springest
Jan SnoeijerMC Consultants

"Ha die Laurens,,

"Ken je zelf" daar staat of valt echte coaching mee. Reden waarom wij doceren en coachen op de grondslag van de integratie tussen Mens, Mind en Body.
Kijk eens naar onze infogids op www.mcconsultants.nl en check of jij je herkent in waar wij voor staan.

Vragen? Bel ons: 084-4308487

Mvg,

mr. J. Snoeijer" - 15-10-2012 12:59

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Ik heb enkele jaren geleden de cursus/opleiding "relatietherapeut" gevolgd en ben daar nog steeds tevreden over. Het was een interessante, professionele opleiding met voldoende integratie v" - 08-04-2013 12:56

Han HubbenBezoeker van Springest

"Beste heer/ mevrouw Besselink,

Op www.ONLINECOACHINGCURSUS.nl staat de cursus: 'BEDRIJFSVOERING- de menselijke maat', waarin de coaching voor en door de leidinggevende impliciet is verwerkt.
Gelet op de genoten vooropleiding en de staat van dienst als leidinggevende lijkt mij een pragmatische coachingopleiding voor de hand liggend.

Bel desnoods even voor meer informatie: 073-5117100.

Met vriendelijke groet,
Han Hubben
www.onlinecoachingcursus.nl" - 16-04-2010 09:39

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 89.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 112.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!