Welke MTS opleiding sluit aan op een niveau 3 technische opleiding?

Vraag gesteld door Marijke Rupert:

Onderwerp: ik zoek een avond MTS die aansluit op een niveau 3 technische opleiding (constructie en apparatenbouwer, pijpmonteur) in Rotterdam e.o. met maximaal 2 avonden per week naar school of bijvoorbeeld de zaterdag. Zadkine begint met 2 avonden in het 1e jaar maar schroeft dan op naar 3 avonden. dat vindt onze medewerker wat te veel van het goede.

Motivatie: Jongeman wil uiteindelijk de richting van Veiligheid op; echter zou daartoe eerst een technisch bredere opleiding moeten volgen.

Gedragsverandering: technische verbreding in combinatie met huidige werkzaamheden als pijpbewerker op wisselende locaties. Dit is nodig als basis voor veiligheidskunde, in de praktijk. Jongeman is ook nog erg jong;

Criteria: Ik heb Zadkine gevonden maar na het 1e jaar 2 avonden in de week loopt dat uit naar 3 avonden ; dat is wat bezwaarlijk. die opleiding duurt dan 3 jaar; wellicht is er iets van 4 jaar, waarbij de studiebelasting wat wordt gespreid; of is er een tussenweg waarmee hij na afronding toch naar de avondMTS kan maar meer vrijstellingen krijgen.

Antwoord door Tanya Peppel:

Beste Marijke,

U zoekt voor uw medewerker een technische opleiding (niveau 4), de oude 'MTS', die in de avonduren wordt gegeven. U medewerker werkt 5 dagen en gaat 's avonds naar school. Uw medewerker is opgeleid tot de kwalificatie Constructie- en apparatenbouwer uitstroom Pijpmonteur (niveau 3).

Deze technische (MTS) opleiding op niveau 4 leidt op tot een middenkader functie.

U heeft zelf de 'MTS avond opleiding' bij Zadkine (regio Rotterdam) gevonden. Zadkini geeft drie avonden in de week les, dat is teveel voor uw medewerker. Heeft u ook gekeken bij het Albeda College (Zuid Holland)? Albeda College zit ook in Rotterdam en geeft ook een middenkader opleiding.

Op Springest vindt u tal van techniek cursussen. Ik kan niet goed beoordelen welke cursussen vrijstellingen voor deze techniek middenkader opleiding kunnen zijn. Ik raad u aan toch ook nog met Zadkine contact op te nemen. Wellicht dat Zadkine u kunt aangeven welke cursussen vrijstellingen kunnen geven, zodat de avond 'MTS' opleiding korter duurt. En uiteraard kan het Albeda College u hier ook bij helpen.

Dit advies is vooral bedoeld om u een stap op weg te helpen bij het bepalen van uw keuze. We horen graag of dat gelukt is.

Succes!

Met vriendelijke groet, Tanya Peppel

HVK (Hogere Veiligheidskundige) Opleiding

Wil je als HBO-er aan de slag als Hoger Veiligheidskundige? Volg de door DNV GL en Hobéon SKO-erkende HVK Opleiding start 27 september 2017…

MVK (Middelbare Veiligheidskunde) Opleiding

MELD JE NU AAN voor de SKO- en SVK-erkende Opleiding MVK. Eerstkomende MVK start op 2 mei in Hoogvliet. Na de zomer starten we op 18 septem…

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als opleider. Klik hier om aan te melden of in te loggen als opleider op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

 • Alles waarvan je verder kunt leren
  Meer dan 39.000 cursussen, opleidingen, trainers, coaches, e-learning en in-company trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven
  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Ervaringen van deelnemers
  Ruim 40.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Gratis informatie aanvragen
  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie
  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, altijd gratis annuleren!
 • Ook voor leren in je organisatie
  Volumekorting, in-company training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
Not for humans