Welke MTS opleiding sluit aan op een niveau 3 technische opleiding?

Vraag gesteld door Marijke Rupert:

Onderwerp: ik zoek een avond MTS die aansluit op een niveau 3 technische opleiding (constructie en apparatenbouwer, pijpmonteur) in Rotterdam e.o. met maximaal 2 avonden per week naar school of bijvoorbeeld de zaterdag. Zadkine begint met 2 avonden in het 1e jaar maar schroeft dan op naar 3 avonden. dat vindt onze medewerker wat te veel van het goede.

Motivatie: Jongeman wil uiteindelijk de richting van Veiligheid op; echter zou daartoe eerst een technisch bredere opleiding moeten volgen.

Gedragsverandering: technische verbreding in combinatie met huidige werkzaamheden als pijpbewerker op wisselende locaties. Dit is nodig als basis voor veiligheidskunde, in de praktijk. Jongeman is ook nog erg jong;

Criteria: Ik heb Zadkine gevonden maar na het 1e jaar 2 avonden in de week loopt dat uit naar 3 avonden ; dat is wat bezwaarlijk. die opleiding duurt dan 3 jaar; wellicht is er iets van 4 jaar, waarbij de studiebelasting wat wordt gespreid; of is er een tussenweg waarmee hij na afronding toch naar de avondMTS kan maar meer vrijstellingen krijgen.

Antwoord door Tanya Peppel:

Beste Marijke,

U zoekt voor uw medewerker een technische opleiding (niveau 4), de oude 'MTS', die in de avonduren wordt gegeven. U medewerker werkt 5 dagen en gaat 's avonds naar school. Uw medewerker is opgeleid tot de kwalificatie Constructie- en apparatenbouwer uitstroom Pijpmonteur (niveau 3).

Deze technische (MTS) opleiding op niveau 4 leidt op tot een middenkader functie.

U heeft zelf de 'MTS avond opleiding' bij Zadkine (regio Rotterdam) gevonden. Zadkini geeft drie avonden in de week les, dat is teveel voor uw medewerker. Heeft u ook gekeken bij het Albeda College (Zuid Holland)? Albeda College zit ook in Rotterdam en geeft ook een middenkader opleiding.

Op Springest vindt u tal van techniek cursussen. Ik kan niet goed beoordelen welke cursussen vrijstellingen voor deze techniek middenkader opleiding kunnen zijn. Ik raad u aan toch ook nog met Zadkine contact op te nemen. Wellicht dat Zadkine u kunt aangeven welke cursussen vrijstellingen kunnen geven, zodat de avond 'MTS' opleiding korter duurt. En uiteraard kan het Albeda College u hier ook bij helpen.

Dit advies is vooral bedoeld om u een stap op weg te helpen bij het bepalen van uw keuze. We horen graag of dat gelukt is.

Succes!

Met vriendelijke groet, Tanya Peppel

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank
Thumbnail copla banners met foto 07

HVK (Hogere Veiligheidskundige) Opleiding

Logo van Copla Opleiding - Training - Consultants
Thumbnail copla banners met foto 07

Wil je als HBO-er aan de slag als Hoger Veiligheidskundige? Volg de door DNV GL en Hobéon SKO-erkende HVK Opleiding start GEGARANDEERD 4 ju…

check_box_outline_blank
Thumbnail banner 180x180 mvk video

MVK (Middelbare Veiligheidskunde) Opleiding

Logo van Copla Opleiding - Training - Consultants
Thumbnail banner 180x180 mvk video

MELD JE NU AAN voor de SKO- en SVK-erkende Opleiding MVK. Eerstkomende MVK start op 31 mei in Nuenen. MVK Capelle aan den IJssel start 19 s…

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 72.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel jouw opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel / chat met een leeradviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 78.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, meestal gratis annuleren!