Welke opleiding helpt mij in het opstarten van een eigen coach-onderneming?

Vraag gesteld door Stephan Hellmann:

Wat wilt u concreet leren, en/of welk gedrag wilt u veranderen?

Ik wil graag al mijn coachende en begeleidende prive- en praktijkervaring, opgedaan in verschillende functies waarvan consulting, toetsen en eventueel verbeteren (efficiency slag, etc) Mijn vraag luidt als volg: welke opleiding kan ik het best kiezen om snel als coach te kunnen starten? Ik heb volgens mij vele werkervaring (teammanager, unitmanager, consultant, procesmanager, projectmanager, Food&Beverage Manager, etc..) maar ook prive heb ik vrienden geholpen met hun huwelijk (2 van de 3 zijn gered!) of met andere issues. Ik wil voorkomen om veel geld in een opleiding te stoppen terwijl het mij weinig biedt. IK heb een nogal aparte leercurve: het moet heel snel en efficient zijn, anders ga ik me aan een opleiding ergeren. Het liefst leer ik alleen en in de praktijk, niet in boeken. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw antwoord(en)

PS: moet ik uberaupt een diploma hebben om als coach/persoonlijke begeleider te mogen starten?

Waarom wilt u dit leren? Vertel wat over uw motivatie, achtergrond en toekomstplannen.

Ik wil hiermee ondernemer worden (eigen coaching praktijk starten) in 2012. Ik heb mijn baan als International Business Manager Payments bij een grote internationale bank opgezegd en zit per 1 januari in een sabbatical van .. onbeperkt. Ik wil nu tijd nemen om hieraan te werken (als nodig) en mijn praktijk starten. Het liefst per januari al :-) Ik heb zo veel vrienden (zelfs mijn vrouw) en collega geholpen en krijg zo veel positieve feedbacks dat ik al een tijdje besef dat ik dit voor een living wil doen: ik hoef alleen mezelf te zijn en ik help mensen. How cool is this?

Hoe wilt u dat de opleiding er uit ziet? Welke criteria zijn er van belang? Denk aan niveau, regio, uw budget en het soort onderwijs.

Vor mij is het van belang dat ik mezelf in de opleiding niet verlies. Een vaak terugkomende feedback van coachees is dat ik mezelf blijf, geen agenda heb, heel goed kan luisteren en vooral me in de problemen van de coachees kan inleven. Daardoor voelen ze een vertrouwensband met mij en durven ze meer te vertellen dan ze gedacht hadden. Mijn doel is niet alleen mensen te helpen bij zakelijke problemen, maar ook en vooral bij prive problemen. Want vaak zakelijke problemen zijn te herleiden aan de prive-situatie, en andersom. Graag zou ik ook de zakelijke kant willen leren, met name: hoe maak ik een contract met een klant, wat is de beste betaalmanier in een dergelijke praktijk, etc.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

OR-training voor ondernemers

Logo van MKB Cursus & Training
|META_INFO|

In de OR-training voor ondernemers komen de bevoegdheden van de OR/PVT en de rechten en plichten van de bestuurder aan de orde en train je …

check_box_outline_blank

spiritueel ondernemen en organiseren

Logo van SMC-Spiritueel Management Centrum
|META_INFO|

Vier vragen en antwoorden. 1. Wat is spiritueel ondernemen en organiseren? 2. Waarom spiritueel ondernemen en organiseren? 3. Hoe kan dat g…

Logo van ICM opleidingen & trainingenverified_userAanbieder op Springest

"Beste Stephan,

Wat leuk dat je je wilt ontwikkelen tot professioneel coach!

ICM Opleidingen & Trainingen heeft een opleiding, de ICM Coachingsopleiding, waarin je tot coach opgeleid wordt. De opleiding duurt 5 maanden en aan het eind van deze opleiding ben je in staat om als professioneel coach anderen te begeleiden.

De ICM Coachingsopleiding is een opleiding die door cursisten zeer goed beoordeeld wordt (gemiddeld cijfer op deze website is een 8,6).

Daarnaast is ICM door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches als een van de eerste opleidingen geaccrediteerd!

Mocht je daar behoefte aan hebben, dan hebben wij speciale adviseurs bij ICM die je alles kunnen vertellen over deze opleiding.

Succes met het maken van je keuze!

Hartelijke groet,
ICM Opleidingen & Trainingen" - 01-02-2012 15:02

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Het Belgische Centrum voor afstandsonderwijs heeft een hele reeks opleidingen en cursussen die volgens mij voor u interessant kunnen zijn.

Zo hebben zij bijvoorbeeld een groot aantal op de praktijk gebaseerde coaching en counseling cursussen waarmee je op korte termijn een door de overheid erkend diploma of attest kan behalen.
Verder heeft deze school ook een opleiidng "bedrijfsbeheer". Daarmee kan je een diploma verkrijgen waarmee je meteen een onderneming kan beginnen.

Voor de coaching cursussen kan je klikken op deze link. Dan zie je meteen een actueel overzicht met telkens de inhoud en de kostprijs er bij:
Je zal zien dat ook de andere cursus er bij staat.

Je krijgt telkens een eenvoudige, doch professionele cursus met begeleiding van een ervaren docent die je ook voorziet van de nodige oefeningen en eventuele lessen." - 20-05-2013 13:52

Logo van ICM opleidingen & trainingenverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van ICM opleidingen & trainingenICM opleidingen & trainingen

"Hi! Goed om te horen dat je aan de slag wilt gaan met een nieuwe periode van je leven - een oneindige sabbatical. Om opgeleid te worden tot coach raad ik je de coachingstechnieken en -instrumenten aan van ICM Opleidingen & trainingen. ICM is namelijk al eens verkozen tot Beste Opleider van Nederland. Hiernaast is deze opleiding al genoeg, de fijne kneepjes heb je al, nu nog de achterliggen technieken in een 2-daagse coachingsopleiding en je kan aan de slag. Ik wens je veel succes met je nieuwe coachingspraktijk!" - 02-10-2017 10:36

Raadt aan:

Logo van Pro Educationverified_userAanbieder op Springest
Vanessa WillemsePro Education

"Geachte heer Hellman,

Graag help ik u telefonisch verder met uw oriëntatie ten behoeve van een coachingsopleiding!

Ik ben opleidingsadviseur bij Pro Education voor de begeleidingskundige opleidingen waaronder onder andere de Post- bachelor opleiding Coaching valt. Deze opleiding is praktijkgericht, duurt minimaal een half jaar en leidt op tot erkend coach.

De eerstvolgende startdata staan gepland op:

* Maandag 10 september 2012 in Amsterdam, Groningen en Rotterdam.

* Woensdag 12 september 2012 in Eindhoven en Arnhem

Ik kijk uit naar uw reactie!

Met vriendelijke groet,

Vanessa Willemse" - 18-01-2012 17:12

Logo van DeHOMMEverified_userAanbieder op Springest

"Hoi Stephen,

Goed dat je de stap neemt om jouw eigen coachingsbedrijf op te starten ! Indien je eenmaal de eerste stap hebt gezet naar deze verandering, zullen er ongetwijfeld veel volgen. 

Over coachingsopleidingen kun je op veel plekken info vinden en adviezen krijgen. Ook zijn er zeer veel opleidingen op dit vlak. Zie je door de bomen het bos nog ?

Ik lees dat je diverse vaardigheden al hebt. Prima ! Maar bij onze opleidingen leer je er veel bij. 

Gelet op wat jij wilt, is het volgende traject mogeljk:

NLP Zomerpractitioner in Frankrijk
NLP Coach en Counselor (start in het najaar)

Onze opleidingen zijn leuk, leerzaam, maar soms ook confronterend. De beoordelingen van onze opleidingen zijn goed (laatste NLP Practitioner werd beoordeeld met een 9). Tijdens onze praktijkgerichte oefenngen dragen wij effectieve basisstof aan en oefenen we zeer veel. Onze hoofdtrainer is een van de beste trainers in Nederland op haar vakgebied. Onze missie is het activering van de kracht van het individu. Mogen wij jou ook nog meer in jouw kracht zetten?

Meer info kun je lezen op www.dehomme.nl" - 06-04-2012 11:30

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 82.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 106.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!