Welke opleiding kan ik het beste deeltijd volgen om loopbaanadviseur/coach te worden?

Vraag gesteld door Amy:

Onderwerp:

Welke opleiding kan ik het beste deeltijd volgen om loopbaanadviseur/coach te worden? Graag in de buurt van tilburg!! Ik heb al een HBO opeling afgerond, SPH (sociaal pedagogische hulpverlening)

Motivatie:

Ik zou het graag deeltijd willen of misschien duaal? Wat kun je verwachten van je inkomsten bij duaal studeren?

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

Leergang Coach Opleidingstraject

Logo van Schouten & Nelissen
|META_INFO|

Resultaat Je kent jouw kracht als coach Je treedt op met lef, creativiteit en speelsheid Je ontwikkelt een persoonlijke visie en stijl Je b…

check_box_outline_blank

Master in Coaching

Logo van Johan Cruyff Institute
|META_INFO|

De Master in Coaching volgt de visie van Johan Cruijff, waarin (sport)coaching meer is dan het toepassen van technische en tactische kennis…

Logo van Komma Coachingverified_userAanbieder op Springest

"Beste Amy,

Ik heb goede ervaringen met de coachingsopleiding van ICM: www.icm.nl Een brede theoretische basis, gecombineerd met praktijkopdrachten en oefenen in de groep.
Het is aan te raden om een baan te zoeken waarin je tijdens je opleiding praktijkervaring kunt opdoen. Maar je kunt ook andere manieren zoeken voor je praktijkwerk door bijv. mensen te zoeken die je als onderdeel van je leertraject coacht. Verder zou je eens naar het aanbod van de School voor Coaching kunnen kijken. Hun leergang is opgebouwd uit series workshopachtige trainingsdagen. Na afronding ben je erkend coach.
Met vriendelijke groet,
Monique Damen" - 05-05-2011 15:00

Logo van ICM opleidingen & trainingenverified_userAanbieder op Springest

"Beste Amy,

ICM Opleidingen & Trainingen biedt een Coachingsopleiding aan die is aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches). De opleiding bestaat uit een vijftal modules en kenmerkt zich door een inspirerende en praktische aanpak met veel oefeningen. In elke module wordt een aspect van het coachingsberoep uitgediept waarna de module wordt afgesloten middels een coachingsopdracht. Na afronding van de opleiding kun je je inschrijven bij de NOBCO.
Voor studieadvies op maat staan wij je graag te woord. Ons Adviescenter is bereikbaar via 030 - 29 19 888.

We horen graag van je!

Met vriendelijke groet,

ICM Opleidingen & Trainingen" - 05-05-2011 15:33

Logo van CustersCoachingverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van CustersCoachingCustersCoaching

"Beste Amy,
Het is belangrijk bij je vraag om te weten of je als zelfstandige wilt gaan werken of in loondienst. In het tweede geval is het aan te raden om een baan te zoeken waarbij je je bezig houdt met het herplaatsen van mensen terug naar werk. Dat kan prima met je SPH opleiding. Dat zou je dan kunnen combineren met een parttime opleiding loopbaanadvies. Daarvoor raad ik je aan om informatie in te winnen bij NOLOC; de organisatie waar bijna elke loopbaanadviseur bij aangesloten is. Zij weten welke opleidingen door hen voldoende gewaardeerd worden.

Ik wens je veel succes

Marie-Jose Custers" - 05-05-2011 11:16

Logo van VistaNova, School voor loopbaan & leiderschapverified_userAanbieder op Springest

"Onze Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur, methode Hoogendijk is nu zowel Post-HBO als St!R erkend. Je wordt bij diplomering dus zowel erkend loopbaanadviseur als erkende coach. Twee vliegen in 1 klap. De methode Hoogendijk staat hoog aangeschreven. Informeer vooral ook bij ervaren loopbaanadviseurs, NOLOC en P&O'ers. Onze opleiding wordt gegeven in 22 dagdelen verspreid over een jaar in Leiden of Driebergen.
Veel succes en hartelijke groet,
Marc Gnodde" - 05-05-2011 11:25

Judith HoogkampBezoeker van Springest

"Beste Amy,
Graag attenderen wij u op onze training Leergang loopbaanadviseur/coach.Een training voor mensen die professioneel aan de slag willen met loopbaanadvisering en daarin hun visie, grondhouding, vaardigheden en methodieken verder willen ontwikkelen. De training heeft een doorlooptijd van 8 maanden, vooraf een doelstellend gesprek, 8 trainingsdagen en een afrondend coachingsgesprek. Tussentijds intervisie en supervisie op refelctieverslagen.
Voor vragen nodigen wij u uit contact op te nemen met de afdeling Voorlichting van Schouten en Nelissen via 0418-688510.
Met vriendelijke groet, Judith Hoogkamp" - 05-05-2011 12:35

Logo van Avercaverified_userAanbieder op Springest
Medewerker van AvercaAverca

"Ik zou eens informeren naar de opleiding tot loopbaancoach bij Focus. Erg plezierig bedrijf, met de mogelijkheid ook stage te lopen." - 05-05-2011 15:47

Logo van NLP-Groningen.comverified_userAanbieder op Springest

"Hallo Amy,

Een hele leuke opleiding om te volgen is een NLP opleiding. Deze opleiding geeft heel veel mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en je leert met NLP heel goed coachen. Je kunt dit ook als aanvulling op een andere opleiding doen. Als je meer over NLP wilt weten kun je op mijn website kijken www.nlp-groningen.com. Ik geef ook regelmatig gratis kennismakingsworkshops en op 10 juni geef ik een NLP Clinic in 1 dag je coachingsvaardigheden verbeteren. Je krijgt deze dag veel praktische tools om mee te gaan coachen en het is een leuke manier om kennis te maken met NLP. Met hartelijke groet, Sabine Hess" - 06-05-2011 08:52

Daphne Rouwenhorst - Manager, trainer, coach, adviseur at Focus Academy Focus Nederland BVBezoeker van Springest

"Beste Amy,
Wij (Focus Nederland bv) bieden een echte praktijkgerichte, door SPHBO erkende, post HBO Loopbaancoach. Kijk voor meer info op onze site: www.focusnederland.nl. Je bent van harte welkom op een van onze informatieochtenden, de eerstvolgende is 22 juni op ons kantoor in Utrecht.
Ik wens je veel plezier in je zoektocht naar een voor jou passende opleiding!
Hartelijke groet, Daphne Rouwenhorst" - 06-05-2011 09:15

Logo van IVBOverified_userAanbieder op Springest
Kelly F.IVBO

"Beste,

Indien een thuisstudie u interessant lijkt kan u altijd eens gaan kijken op deze website: http://www.centrumvoorafstandsonderwijs.be/cursus/jobcoach/?gclid=COvOw__bqbcCFXHLtAodHBUA-Q

Die verwijst namelijk naar de cursus "jobcoach" van het Centrum voor Afstandsonderwijs. Deze school voorziet al enkele jaren intensieve, kwaliteitsvolle thuiscursussen, steeds gebaseerd op de praktijkervaring van een ervaren docent.

In de cursussen wordt uitvoerig gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en de docent voorziet tal van oefeningen en opdrachten die gebaseerd worden op jouw vooruitgang in de cursus. Met andere woorden: er wordt stap voor stap gekeken hoe de docent u het best kan helpen en adviseren. Daardoor bereikt u op het einde van de cursus de nodige kennis om te slagen voor het examen dat zal doorgaan in Antwerpen, Gent of Hasselt(naar keuze).

Voor meer informatie kan u best kijken op de website.
De cursussen zijn ook toegankelijk voor Nederlandse studenten. Dankzij het systeem van thuisstudie zijn de cursussen eenvoudig van thuis uit te volgen." - 22-05-2013 13:36

Reageer op deze vraag

U kunt alleen op deze vraag reageren, als u registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kunt u de vraag beantwoorden en naar een van uw cursussen linken.

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 82.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bel met een Springest adviseur.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 106.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!