Welke praktische Prince2 training kan ik volgen?

Vraag gesteld door simone de Brabander:

Onderwerp: Ik wil graag een praktische Prince2 training volgen. Praktisch bedoel ik dat er tijdens de trainingen gewerkt wordt met een project, en de Prince2 methode daarop toegepast wordt. Dus niet alleen de theorie (wat ook belangrijk is) maar direct toepassen. Ik heb nauwelijks inzicht in de Prince2 methode

Motivatie: Veel met projecten te maken en wil graag project management gaan aanbieden in mijn dienstenpakket

Gedragsverandering: Hoe kan je een project opzetten en leiden. In de rol van projectleider

Criteria: Veel. Ik twijfel vooral aan de aanbieder. Er zijn zoveel aanbieders die hetzelfde aanbieden. Welke staan goed aangeschreven?

Verdere opmerkingen: Welke is de beste aanbieder?

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste training of opleiding?
Bekijk onze speciale keuzehulp pagina's:

Antwoord door Math de Vaan:

Geachte mevrouw De Brabander,

U schreef dat u een praktische Prince2-training wilt volgen. U zoekt een training waar, naast de theorie, vooral gewerkt wordt aan de hand van een project. U schreef ook dat u nauwelijks inzicht heeft in de Prince2-methode.

Omdat u beginner bent, zult u eerst een Prince2 Foundation-training moeten volgen. Dit is een aardig stukje theoretische kost. Als u daar doorheen bent en het geheel hebt afgesloten met een certificaat, kunt u de meer praktijkgerichte vervolgcursussen (Prince2 Practitioner) volgen.

Ik raad u aan een keuze te maken uit de Prince2 Foundation-trainingen. Als u op de Springest-website de ervaringen van andere cursisten leest, krijgt u snel een indruk van de cursus die u het best past. De Prince 2 foundation cursus van ISES , de Prince 2 foundation cursus van Capgemini en de Prince 2 foundation cursus van ICM worden door medecursisten goed beoordeeld.

Dit antwoord is vooral bedoeld om u een stap op weg te helpen. We horen graag of dat gelukt is!

Met vriendelijke groet, Math de Vaan

Hulp nodig bij het vinden van de juiste training, cursus op opleidingen? Stel ook een vraag
check_box_outline_blank

PRINCE2 Foundation (inclusief examen)

Logo van CLS Computertrainingen
|META_INFO|

De PRINCE2® Foundation is de beste investering voor iedereen die met projecten aan de slag gaat. Voor veel vacatures en interimopdrachten i…

check_box_outline_blank

ICT opleiding Prince 2 Practitioner

Logo van CCO Informatica Opleidingen
|META_INFO|

De opleidingen voor de methode Projectmanagement in Controlled Environments (PRINCE2) worden door diverse nationale en internationale oplei…

Logo van RulersGroup (Nr. 1 van Nederland)verified_userAanbieder op Springest

"Als u een Prince2 training in de avonduren zoekt, die niet te duur is, dan raad ik u onze Prince2 Foundation aan. Klik hier voor meer informatie: http://tinyurl.com/Prince2-675
Mvg. Erwin van Litsenburg" - 03-12-2009 16:41

Logo van NViverified_userAanbieder op Springest
Nico ViergeverNVi

"Veel aanbieders in Nederland bieden een twee-daagse Foundation aan. Dit blijft dan een theoretisch verhaal met beperkte waarde. Goedkoop is duurkoop.

De meer serieuze aanbieders, zoals NVi en Richard schaar ik ook daaronder, bieden een drie-daagse Foundation aan waar ook ruimte is voor toepassing in de vorm van cases.

NVi biedt daarnaast ook de mogelijkheid om in vijf dagen een cursus te doorlopen waarin Foundation en Practitioner geintegreerd zijn. De nadruk ligt hier zeker in het toepassen waarbij het Foundation examen niet meer dan een onderbreking en een meetpunt is. Op de middag van de vijfde dag wordt het Practitioner examen afgelegd.

Interactief en gericht op de praktijk." - 03-12-2009 19:51

Logo van Key Result B.V.verified_userAanbieder op Springest
Richard Weber WeberKey Result B.V.

"Beste Simone,

Ik zou graag nog een aanvulling willen doen op het antwoord van Math.

PRINCE2® is vooral gericht op de systematische 'harde' kant van projectmanagement. In je vraag geef je ook aan dat je een project echt wilt leiden. En dat betekent ook vaardigheden op het gebied van leiderschap, teammotivatie, oplossingsgerichtheid, omgaan met conflicten, maar ook goed op de centjes passen. Binnen PRINCE2 wordt hier geen aandacht aan besteed (hooguit aan gerefereerd, maar niet uitgelegd). Voor dit laatste zou IPMA C/D een uitstekende training zijn.

Wat betreft PRINCE2 klopt het inderdaad dat practisch toepassen vooral aan bod komt bij de Practitioner training. De Foundation die vooral gaat over theorie, maar enkele providers - waaronder Key Result - werken met een case study en opdrachten om het geheel praktischer te maken. Goede kennis van PRINCE2 zoals je dat tijdens de Foundation leert is onmisbaar om een bijdrage te kunnen leveren aan de discussies over praktisch toepassen van PRINCE2 zoals dat tijdens de Practitioner training gebeurt. En ook daar werken de meeste opleiders met een case study met uitgebreide groepsoefeningen en -presentaties.

Veel succes met je keuze.

Groet,
Richard" - 03-12-2009 16:46

Logo van Capgemini Academyverified_userAanbieder op Springest

"Beste Simone,

wanneer je vooral praktisch aan de slag wilt, raad ik aan om een vakopleiding projectmanagement te volgen gebaseerd op de PRINCE2 methodiek. Zoals Richard al aangaf gaat PRINCE2 vooral over wie, wat, wanneer. Terwijl ik uit jouw vraag vooral lees Hoe. Onze vakopleiding Projectmanagement Foundation biedt een scala aan kennis, inzicht en vaardigheden voor iedereen die op een professionele en gestructureerde wijze en conform de PRINCE2 methodiek leiding geeft of gaat geven aan projecten. U leert hoe u vragen of problemen uit de organisatie kunt vertalen naar opdrachten, hoe u een doordachte planning opstelt en hierover rapporteert, hoe u een team aanstuurt en motiveert, rekening houdend met individuele verschillen.

Na afloop van de opleiding bent u in staat:
- planmatig te werken
- vragen, problemen, doelstellingen en verwachtingen te vertalen naar een concrete, goed afgebakende en haalbare opdracht
- een opdracht beheersbaar te maken en te houden
- een plan op te stellen en over de voortgang te rapporteren
- het team aan te sturen en aan de teammedewerkers leiding te geven
- met conflicten binnen het team om te gaan
- te communiceren binnen het team en met de omgeving

Veel succes met de keuze.
Hartelijke groet,
Lia de Zoete
0615030229" - 04-12-2009 12:38

Logo van Avans+ (NCB account)verified_userAanbieder op Springest
Avans+ (NCB account)

"Beste Simone,

Graag ga ik in op jouw vraag inzake een praktische Prince2 opleiding. Er zijn veel aanbieders van Prince2 opleidingen dus ik snap goed dat een goed overzicht niet makkelijk te verkrijgen is. Ook Avans+ is aanbieder van de Prince2Foundation opleiding:

http://www.avansplus.nl/2560/opleidingen/management-bedrijfskunde/projectmanagement/prince2TM-foundation.html

Mijn vraag aan jou is echter: wat is precies je doel? Wil je echt volgende Prince2 methodiek een opleiding volgen. Wil je juist praktische projectmanagement handvatten ontvangen die je vervolgens in je eigen praktijksituatie wil toepassen? Of gaat het je om je de internationale certificering van Prince2?
Een antwoord op deze vragen zal je makkelijker bij de beste aanbieder brengen.

Als je wilt leren een project op te zetten en deze goed te beheersen dan is Prince2 een prima methodiek. Prince2 is voornamelijk gericht op het beheersen en het structureren. Mocht de methodiek niet leading zijn, maar juist de praktische toepassing dan biedt Avans+ ook de postbachelor opleiding Projectmanagement aan. Hierbij wordt de methodiek van Twynstra Gudde gehanteerd.

http://www.avansplus.nl/2566/opleidingen/management-bedrijfskunde/projectmanagement/projectmanagement.html

Deze opleiding biedt naast de beheersmatige benadering van een project ruimte voor de zachtere kant van het succesvol uitvoeren van een project zoals teamontwikkeling en de kwaliteiten van een projectmanager (bv communicatie). Jouw eigen projectplan dat je meeneemt uit jouw bedrijfssituatie zal centraal staan gedurende de opleiding.

Kortom, wanneer je meer praktische handvatten en oefening zoekt zal een wat langere projectmanagement opleiding meer passend zijn in mijn ogen. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag!

Met vriendelijke groet,

Jessica Joling
Projectleider F&Z
Avans+, improving professionals

T 076-5258 311
M 06-8323 4978
F 076-5258 805
E JJoling@avansplus.nl
I www.avansplus.nl" - 07-12-2009 12:32

Logo van ISBW.verified_userAanbieder op Springest
Wim MulderISBW.

"Beste Simone,

ISBW biedt meerdere opleidingen en trainingen op het gebied van projectmanagement op HBO-niveau, waaronder Prince2Foundation. Je vindt uitgebreide informatie via de link: http://www.isbw.nl/projectmanagement/opleiding-prince2-foundation. Of bel 0800-5070.

Wij helpen je graag!

Wim Mulder" - 10-12-2009 15:35

Reageer op deze vraag

Je kunt alleen op deze vraag reageren, als je registreerd bent als aanbieder. Klik hier om aan te melden of in te loggen als aanbieder op Springest. Na aanmelding, kun je de vraag beantwoorden en naar een van jouw cursussen linken.

Gerelateerde onderwerpen

Wil je ook een vraag stellen?

Kun je nog niet kiezen welke opleiding, training of cursus je wilt volgen? Stel je opleidingsvraag via onderstaand formulier en ontvang persoonlijk advies van opleidingsaanbieders op Springest.

Doe een open in-company aanvraag

Wil je opleidingsadvies voor je hele team? Vraag vrijblijvend een in-company offerte aan.
Maximaal 3 relevante aanbieders reageren direct.

Verder leren? Het begint op Springest.nl

 • Alles waar je van kunt leren

  Meer dan 81.000 cursussen, opleidingen, e-learning en incompany trainingen.
 • Hulp bij het zoeken en inschrijven

  Stel je opleidingsvraag, gebruik de keuzehulp of bekijk onze heldesk.
 • Gratis informatie aanvragen

  Op je gemak vergelijken en met je collega's overleggen, meestal direct met PDF.
 • Ervaringen van deelnemers

  Ruim 139.000 onafhankelijke ervaringen helpen je kiezen voor de beste opleiders.
 • Ook voor leren in je organisatie

  Volumekorting, incompany training, social learning met collega's en altijd real-time inzicht.
 • Inschrijven met laagste prijsgarantie

  Klaar om te gaan leren? Schrijf je direct in, gratis annuleren is mogelijk!