Data en AI Law: Big Data en het gebruik van kunstmatige intelligentie

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van VU Law Academy
Opleiderscore: starstarstarstar_borderstar_border 5,7 VU Law Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 5,7 (uit 3 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeVU hoofdgebouw, De Boelelaan 115 te Amsterdam
23 nov. 2021
Toon rooster
event 23 november 2021, 13:00-17:30, VU hoofdgebouw, De Boelelaan 115 te Amsterdam

Beschrijving

Bekijk ook ons uitgebreide incompanyaanbod: verschillende cursussen en vele expertises op meerdere rechtsgebieden van onze topdocenten.

Big-Data en het gebruik van kunstmatige intelligentie

In deze cursus brengen we de vele actuele ontwikkelingen in kaart op het gebied van Data en AI Law.

De belastingdienst, gemeenten en allerlei andere instanties verzamelen steeds meer data. Ook wordt deze data in bepaalde gevallen uitgewisseld met andere instanties. Deze data is nodig om te kunnen controleren of belastingen juist worden geheven en uitkeringen terecht worden toegekend. De bevoegdheid om deze data te verzamelen is in verschillende regelingen terug te vinden. Opmerkelijk is echter de grote groei aan verschillende soorten data en de verscheidenheid aan bronnen die worden gebruikt. Wat aanvankelijk werd gezien als ‘waste data…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Nudging, Big Data, Python, Statistiek en Data Science.

Bekijk ook ons uitgebreide incompanyaanbod: verschillende cursussen en vele expertises op meerdere rechtsgebieden van onze topdocenten.

Big-Data en het gebruik van kunstmatige intelligentie

In deze cursus brengen we de vele actuele ontwikkelingen in kaart op het gebied van Data en AI Law.

De belastingdienst, gemeenten en allerlei andere instanties verzamelen steeds meer data. Ook wordt deze data in bepaalde gevallen uitgewisseld met andere instanties. Deze data is nodig om te kunnen controleren of belastingen juist worden geheven en uitkeringen terecht worden toegekend. De bevoegdheid om deze data te verzamelen is in verschillende regelingen terug te vinden. Opmerkelijk is echter de grote groei aan verschillende soorten data en de verscheidenheid aan bronnen die worden gebruikt. Wat aanvankelijk werd gezien als ‘waste data’ blijkt inmiddels uiterst waardevol te zijn voor allerlei analyses. Gezien de beschikbaarheid van de hoeveelheid data, is al snel de inzet van kunstmatige intelligentie nodig is om deze te analyseren. Geavanceerde risico profielen en zelfs wat genoemd wordt ‘engineerde behaviour’ en nudging komen binnen bereik. Allerlei vragen komen op wat betreft de rechtsbescherming en ethiek. Bijvoorbeeld, is het verzamelen van deze data wel proportioneel en is nudging en automatische besluitvorming wel toegestaan?

Tijdens deze cursus verneemt u van topspecialisten uit de praktijk en wetenschap de belangrijkste ins en outs wat betreft de technische mogelijkheden. Maar ook wat de rechtsbescherming betreft en het antwoord op de vraag of dit zo maar kan. De cursus wordt gegeven door prof. dr. Albert Bomer, prof. mr. Arno Lodder en mr. dr. Tijmen Wisman van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Onderwerpen

Aan de orde komen:

  • Big data
  • Ontwikkelingen op het terrein van het verzamelen van data en kunstmatige intelligentie
  • Normen en ethiek bij de inzet van kunstmatige intelligentie
  • Doelbinding en data analyse
  • AVG en recente jurisprudentie

Datum

Dinsdag 23 november 2021

Programma

13.00-17.30 uur college

Cursusleiding

Prof. dr. Albert Bomer, hoogleraar tax & technology aan de VU en prof. mr. Arno Lodder, hoogleraar internetrecht aan de VU. 

Docenten

Prof. dr. Albert Bomer, prof. mr. Arno Lodder, mr. dr. Tijmen Wisman (universitair docent privacy en gegevensbescherming aan de VU). 

Locatie

Hybride. Omdat er grote vraag is naar zowel cursussen online als ook cursussen op de VU, zullen de cursussen van de VU Law Academy in het najaar van 2021 allemaal hybride worden aangeboden. Dit betekent dat je als cursist kunt kiezen of je de cursus live op de VU of live online via Zoom volgt. Je maakt jouw voorkeur kenbaar (live op de VU of live online via Zoom) via een nieuw veld op het inschrijfformulier van de cursussen.
Let op: indien zich minder dan 5 cursisten opgeven voor de klassikale variant, behoudt de VU Law Academy zich het recht voor om de cursus alleen online aan te bieden. We laten je dit tijdig voor de start van de cursus weten.

Niveau

Basis/verdieping. 

Prijs

€395,- (geen BTW) incl. cursusmateriaal. 

korting: de leden van de NVvIR ontvangen 20% kortingen op IT-recht cursussen, deze korting geldt niet i.c.m. andere kortingsacties. 

Punten

NOvA 4 PO

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.