Strategisch Talentmanagement voor HR

Niveau
Tijdsduur
Logo van HR Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,8 HR Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 7,8 (uit 11 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Zet in op rendement van uw menselijk kapitaal

Talentmanagement en het aantrekken en ontwikkelen van medewerkers is topprioriteit en staat bovenaan op de HR-agenda in Nederland. Wilt u een kennispartner worden die talentmanagement kan inzetten als hefboom naar individuele topprestaties en succesvolle ontwikkeling van een organisatie? Dan is deze tweedaagse masterclass echt iets voor u.

Talentmanagement en het aantrekken en ontwikkelen van medewerkers is topprioriteit en staat bovenaan op de HR-agenda in Nederland. In Europees verband stijgt de vraag naar meer kennis van Talentmanagement en inzichten in de bijbehorende strategische best practices. Wilt u een kennispartner worden die talentma…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Zet in op rendement van uw menselijk kapitaal

Talentmanagement en het aantrekken en ontwikkelen van medewerkers is topprioriteit en staat bovenaan op de HR-agenda in Nederland. Wilt u een kennispartner worden die talentmanagement kan inzetten als hefboom naar individuele topprestaties en succesvolle ontwikkeling van een organisatie? Dan is deze tweedaagse masterclass echt iets voor u.

Talentmanagement en het aantrekken en ontwikkelen van medewerkers is topprioriteit en staat bovenaan op de HR-agenda in Nederland. In Europees verband stijgt de vraag naar meer kennis van Talentmanagement en inzichten in de bijbehorende strategische best practices. Wilt u een kennispartner worden die talentmanagement kan inzetten als hefboom naar individuele topprestaties en succesvolle ontwikkeling van een organisatie? Dan is deze tweedaagse masterclass echt iets voor u.

Definiëren, detecteren, motiveren en positioneren van talent

De tweedaagse masterclass Strategisch Talentmanagement is integraal gericht op het definiëren, detecteren, motiveren en positioneren van talent in organisaties. O.l.v. thought leader op dit gebied prof. dr. Lidewey van der Sluis, docent en spreker, toezichthouder, en hoogleraar Strategisch Talentmanagement aan de Nyenrode Business Universiteit en de North-West University in Zuid-Afrika, leert u o.a. wat talent op de arbeidsmarkt is en hoe mensen een talent kunnen worden.

Ook krijgt u inzicht in de wijze waarop u menselijk kapitaal en sociaal kapitaal zodanig kunt managen dat de risico’s en rendementen afgestemd zijn op de missie, visie en strategische doelen van een organisatie. U leert hoe deze kant van talentmanagement overeenkomt met principes vanuit talent investment en risk management.

Passie, purpose en professionaliteit

Belangrijke vragen die binnen het programma aan de orde komen zijn o.a.:

  • Wat is het nut en de noodzaak van talentmanagement? 
  • Hoe relevant is talent op de arbeidsmarkt? 
  • Welke rol spelen passie, purpose en professionaliteit in talentmanagement?
  • Op welke manier kan talent worden omgebogen naar rendement? 

Het optimaliseren van financiële rendementen op talent vormt een belangrijk uitgangspunt van de tweedaagse masterclass.

Neem uw werk mee!

Tijdens het programma komt niet alleen de theorie aan de orde. Deelnemers worden vooral ook gestuurd op het toepassen van de kennis en de inzichten zoals die worden besproken. Daartoe zullen de deelnemers worden uitgedaagd om eigen actuele vraagstukken omtrent Talentmanagement in te brengen in de discussies en groepsopdrachten tijdens de opleiding. Samen met de docente en de overige deelnemers wordt gezocht naar de toepassing van theorie in uw dagelijkse praktijk. Hiermee komt u tot een strategische koers en de implementatie en/of verbetering van het talentmanagement binnen de eigen organisatie. 

Resultaten van het programma

Na afloop van de masterclasses:

  • heeft u geleerd vernieuwend en andersom te denken én met een open houding te durven kijken naar arbeidsrelaties;
  • bent u meerdere malen uitgedaagd om gebaande paden los te laten en om een eigen visie te ontwikkelen op talentmanagement: een visie die u kunt toetsen en bijschaven gedurende het programma;
  • weet u op welke wijze u uw visie kunt operationaliseren naar tactisch en operationeel niveau ten behoeve van het managen van mensen binnen uw eigen organisatie.    

Doelgroep
De tweedaagse masterclass is ontwikkeld voor HR-directeuren en -managers, leidinggevenden, managers en beleidsmakers van organisaties die willen sturen op het vinden, binden, boeien, snoeien en laten groeien en bloeien van medewerkers. Het programma geeft zicht op de mogelijkheden om een ‘talentgerichte organisatie’ te realiseren met oog voor kwaliteit en rendement.

Deelname
De tweedaagse masterclass bestaat uit 4 modules van één dagdeel. De kosten voor de gehele programma bedragen € 1.490,00. Er is een maximum aantal deelnemers en de deelnemers zijn allen ervaren professionals. Deelnemers ontvangen het boek ‘Het selectieproces – van opdracht tot voordracht’ van Prof. Dr. Lidewey E.C. van der Sluis dat werd genomineerd voor het Managementboek van het Jaar. Na afloop van het programma ontvangen deelnemers een HR Academy-deelnemerscertificaat, ondertekend door Prof. Dr. Lidewey van der Sluis.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.