Ruimte voor Baby's (babyspecialisatie voor pedagogisch medewerkers Kinderopvang)

Niveau
Tijdsduur

Ruimte voor Baby's (babyspecialisatie voor pedagogisch medewerkers Kinderopvang)

WerkendLeren
Logo van WerkendLeren

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

WerkendLeren biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Waarom kiezen voor de training Ruimte voor Baby's van WerkendLeren? Een goede baby-opvang vraagt specifieke, professionele vaardigheden, kennis en gedrag van de pedagogisch medewerker. Omdat baby’s jou zien als een vaste kracht is jouw rol als pedagogisch medewerker extra belangrijk voor hun verdere sociaal-emotionele ontwikkeling. Door het gedrag van de baby goed te kunnen analyseren en te interpreteren, weet je welke behoeften het heeft en kun je hier adequaat op reageren. Ook leer je om te gaan met onzekere of veeleisende ouders. Bovendien is het vanaf 2018 verplicht - en een van de wettelijke IKK-eisen - om je als pedagogisch medewerker hierin bij te scholen. Het doel is om hiermee de al…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Pedagogiek, Kinderopvang, Leerpsychologie, Onderwijsmanagement / Onderwijskunde en Didactische vaardigheden.

Waarom kiezen voor de training Ruimte voor Baby's van WerkendLeren? Een goede baby-opvang vraagt specifieke, professionele vaardigheden, kennis en gedrag van de pedagogisch medewerker. Omdat baby’s jou zien als een vaste kracht is jouw rol als pedagogisch medewerker extra belangrijk voor hun verdere sociaal-emotionele ontwikkeling. Door het gedrag van de baby goed te kunnen analyseren en te interpreteren, weet je welke behoeften het heeft en kun je hier adequaat op reageren. Ook leer je om te gaan met onzekere of veeleisende ouders. Bovendien is het vanaf 2018 verplicht - en een van de wettelijke IKK-eisen - om je als pedagogisch medewerker hierin bij te scholen. Het doel is om hiermee de algehele kwaliteit van de baby-opvang te verhogen.

De training levert het volgende op:
• Je ontvangt het certificaat Ruimte voor Baby’s;
• Je voldoet hiermee aan de wettelijke scholingseisen van de wet IKK;
• Je draagt bij aan de positieve hechting tussen baby's en ouders, baby's en medewerkers en tussen baby's onderling.

Na het doorlopen van de training ben je in staat antwoord te geven op de volgende deelvragen:
• Wat hebben baby’s nodig om zich fijn te voelen in de groep?
• Hoe kun je de stress voor ze vermijden?
• Welke bijdrage kun je leveren aan de ontwikkeling van baby’s?
• Hoe communiceer je met baby’s?
• Hoe richt je de speelruimte baby-vriendelijk en uitdagend in?
• Hoe versterk je de samenwerking met ouders in het belang van de baby?

Programma
De training is opgebouwd uit 5 lessen met een doorlooptijd van ca. 4 maanden. Tijdens de training krijg je onder andere inzicht in de ontwikkeling en hechting van baby's, weet je hoe je de baby zo goed mogelijk kunt begeleiden en krijg je handvatten voor een fijne en uitdagende speel- en leeromgeving op het kinderdagverblijf.

Thema's:
1:  De ontwikkeling en hechting van de baby
2:  De begeleiding van de baby
3:  Relaxed en zonder stress met baby’s op de groep
4:  De speelomgeving van de baby
5:  De organisatie en samenwerking met ouders

Aan de hand van praktijkvoorbeelden ga je de theorie bespreken. Na iedere bijeenkomst ga je aan de slag met praktijkopdrachten om je kennis over het behandelde thema te vergroten. Ook maak je een portfolio en zelfscan van jouw pedagogische vaardigheden. Om goed te kunnen reflecteren op je handelingen, volg je gedurende de trainingsperiode een baby.

Voor wie?
Pedagogisch medewerkers in de kinderopvang werkzaam met baby’s.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met WerkendLeren, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.