Verpleegkundig Indiceren

Niveau
Tijdsduur
Logo van Windesheim
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,1 Windesheim heeft een gemiddelde beoordeling van 8,1 (uit 11 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Inhoud Cursus

De cursus Verpleegkundig Indiceren is bedoeld voor wijkverpleegkundigen die zich verder willen ontwikkelen in het indiceren en organiseren van extramurale zorg. Daarnaast hebben wij ruim aandacht voor de vraagstukken die u tegenkomt in de dagelijkse praktijk.

Als Wijkverpleegkundige heeft u een cruciale rol in de zorg voor de groeiende groep mensen die zolang mogelijk in de eigen thuissituatie wil blijven wonen en functioneren. Vanaf 1 januari 2015 geldt dat het indiceren van zorg onlosmakelijk verbonden zal zijn met de organisatie en uitvoering van de zorg. De wijkverpleegkundige zal op basis van haar professionele autonomie en inzichten zelfstandiger handelen. Dit betekent …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Inhoud Cursus

De cursus Verpleegkundig Indiceren is bedoeld voor wijkverpleegkundigen die zich verder willen ontwikkelen in het indiceren en organiseren van extramurale zorg. Daarnaast hebben wij ruim aandacht voor de vraagstukken die u tegenkomt in de dagelijkse praktijk.

Als Wijkverpleegkundige heeft u een cruciale rol in de zorg voor de groeiende groep mensen die zolang mogelijk in de eigen thuissituatie wil blijven wonen en functioneren. Vanaf 1 januari 2015 geldt dat het indiceren van zorg onlosmakelijk verbonden zal zijn met de organisatie en uitvoering van de zorg. De wijkverpleegkundige zal op basis van haar professionele autonomie en inzichten zelfstandiger handelen. Dit betekent  dat zij weet wat zij doet en dit kan beredeneren en beargumenteren binnen de grenzen van haar eigen professie.
Versterking van eigen regie en zelfredzaamheid zijn belangrijke uitgangspunten bij het indiceren en organiseren van zorg. Om dit op een professionele wijze te doen is kennis van, en overleg en afstemming met de cliënt en het cliëntsysteem noodzakelijk. Daarnaast is een uitstekende kennis van de sociale kaart en voorzieningen nodig.

Deze cursus ondersteunt u hierbij en biedt daarnaast ruim aandacht voor de vraagstukken die u tegenkomst in de dagelijkse praktijk. De cursus is gebaseerd op de competenties zoals beschreven in de notitie ‘Normen voor indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in de eigen omgeving’ van de V&VN.

Verder studeren?

Als u deze cursus met minimaal een voldoende beoordeling afsluit, dan geeft dit vrijstelling voor het onderdeel Verpleegkundig indiceren in de post-hbo opleiding Wijkverpleegkundige die in februari 2015 van start gaat.

Kwaliteitsgarantie

De inhoud van dit scholingsaanbod is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met dr. Carolien Smits van het lectoraat Innoveren in de Ouderenzorg. Binnen het lectoraat wordt praktijkgericht onderzoek gedaan naar de verpleegkundige beroepspraktijk, met name in de eerste lijn. De professional en diens cliënten staan daarbij centraal. We voeren dit onderzoek samen met deze partners uit omdat dit de enige manier is om tot kennis te komen die betekenis heeft voor beroepspraktijk en onderwijs. Onze onderzoekers monitoren doorlopend de processen en resultaten van het scholingsaanbod om de kwaliteit van de scholing blijvend te garanderen.  

Studieprogramma

De opleiding is gebaseerd op de competenties zoals beschreven in de notitie ‘Normen voor indiceren en organiseren van verpleging en verzorging in de eigen omgeving’ van de V&VN. De cursus bestaat uit drie groepsbijeenkomsten. Daarnaast studeert u in een online leeromgeving. Het leren van en met elkaar is een essentieel onderdeel van deze cursus.

Programma

De volgende thema’s komen aan bod tijdens de cursus:

  1. Indiceren en organiseren van zorg op basis van professionele autonomie van de wijkverpleegkundige
  2. Indiceren en organiseren van zorg gericht op het versterken eigen regie en zelfredzaamheid van cliënt en cliëntsysteem
  3. Verpleegkundig proces, klinisch redeneren, en classificatiesystemen
  4. Verpleegkundige verslaglegging en verpleegkundige overdracht
  5. Samenwerking met eigen en andere disciplines

Blended learning

Naast de drie groepsbijeenkomsten op Windesheim studeert u via e-learning.  U communiceert met de docent en met elkaar via deze digitale leeromgeving. Dit biedt u de mogelijkheid de studie flexibel in te delen naast het werk. Het leren van en met elkaar is een essentieel onderdeel van deze cursus.

Toetsing

De cursus wordt afgesloten met een toets.

Certificering

De certificering is in aanvraag bij V&VN.

Docenten

Tijdens de cursus wordt u begeleid door een kerndocent die zorgt voor een goede verbinding tussen voorbereiding, groepsbijeenkomsten en opdrachten.

Toelatingseisen

U bent een BIG-geregistreerde wijkverpleegkundige met minimaal een hbo-diploma Verpleegkunde. Voor de opleiding dient u te beschikken over een werk- of stageovereenkomst van minimaal 8 uur per week bij een organisatie die verpleegkundigen inzet in de eerstelijnszorg.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.