510.06 Nederlands voor anderstalige productiemedewerkers

Type product
Tijdsduur
Logo van WTB Trainingen B.V. / De Techniekschool

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Doel
Het doel van de cursus Nederlands voor productiemedewerkers is het niveau Nederlands van de cursist op een niveau te brengen waarmee deze in de dagelijkse werkpraktijk uit de voeten kan. De cursus richt zich op werknemers waarvoor Nederlands de tweede taal is. Na deze cursus communiceert de cursist beter en duidelijker met collega’s en de leidinggevende.
Uw medewerker begrijpt de werk- en veiligheidsinstructies beter. Door betere taalbeheersing kunnen cursisten meer aansluiting vinden bij andere collega's, hetgeen de sociale samenhang zal vergroten. Daarnaast maakt betere taalbeheersing het mogelijk om verdere vakinhoudelijke scholing te gaan volgen. Bedrijven die investeren in het verbet…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Doel
Het doel van de cursus Nederlands voor productiemedewerkers is het niveau Nederlands van de cursist op een niveau te brengen waarmee deze in de dagelijkse werkpraktijk uit de voeten kan. De cursus richt zich op werknemers waarvoor Nederlands de tweede taal is. Na deze cursus communiceert de cursist beter en duidelijker met collega’s en de leidinggevende.
Uw medewerker begrijpt de werk- en veiligheidsinstructies beter. Door betere taalbeheersing kunnen cursisten meer aansluiting vinden bij andere collega's, hetgeen de sociale samenhang zal vergroten. Daarnaast maakt betere taalbeheersing het mogelijk om verdere vakinhoudelijke scholing te gaan volgen. Bedrijven die investeren in het verbeteren van het Nederlands van hun werknemers ervaren de volgende zaken:
- minder fouten en meer efficiency door betere communicatie
- versterking van het teamgevoel
- veiliger werkomstandigheden
- betere mogelijkheden om medewerkers vakinhoudelijk bij te scholen

Werkwijze
De cursus is primair praktisch gericht met daarnaast instructielessen, praktijkopdrachten, groepsopdrachten en een eindopdracht waaraan een beoordeling is gekoppeld. De deelnemers doorlopen een cursusprogramma dat individueel afgestemd wordt. Het leren van een taal gaat sneller en beter wanneer er ook buiten de lessen veel geoefend wordt, bijvoorbeeld op de werkvloer. Onze ervaring is dat mensen vaak schroom hebben om het Nederlands te gebruiken en hierdoor blijven zij in hun moedertaal denken. Ons doel is dat de cursist in het Nederlands gaat denken en ook in het Nederlands naar buiten durft te treden. Wij geven de cursisten dan ook diverse opdrachten mee die zij in de werksituatie kunnen toepassen of oefenen. Na elke opdracht zal er worden gereflecteerd zodat de cursist de mogelijkheid heeft om verdieping aan te brengen in zijn/ haar vaardigheden. Wij stimuleren cursisten om gezamenlijk gestelde doelen te behalen en ook buiten de les actief met de leerdoelen aan de slag te gaan.

Cursusinhoud
De cursusinhoud en leerdoelen worden individueel vastgesteld. Elke deelnemer krijgt voorafgaand aan de cursus een intakegesprek.
- Zelfstandige- en bijvoeglijke naamwoorden
- Voornaamwoorden
- Werkwoorden
- Voorzetsels
- Lidwoorden
- Vervoegingen
- Beleefdheidsvorm
- Zinsopbouw: persoonsvorm, onderwerp, werkwoord, lijdend voorwerp, meewerkend voorwerp, etc.
- Klank, uitspraak en klemtoon
- Diverse gespreksoefeningen, binnen en buiten de les
- Diverse oefeningen om de woordenschat te vergroten
- Nederlands durven spreken, binnen en buiten de les
- Begrijpend lezen van teksten
- Voorlezen van teksten
- Schrijven van eenvoudige zinnen

Afsluiting
De cursus wordt afgesloten met een toets en een praktijkopdracht. Bij goed gevolg ontvangt de cursist een certificaat.

Bestemd voor
De cursus richt zich op anderstalige productiemedewerkers die Nederlands willen leren.

Gewenste vooropleiding / werkervaring
Niet van toepassing. WTB trainingen heeft de filosofie dat scholing altijd zinvol is voor de ontwikkeling van zowel uw medewerkers als uw bedrijf. Wij stellen daarom geen verplichte vooropleidingseisen. Wij hebben deze cursus ingeschaald op LBO-niveau. Studiebelasting: 4 uur per dag (toepassen, woordenschat vergroten, oefeningen doen, etc.).

Lesmateriaal
Lesboek en hand-out.

Cursusduur
De cursusduur bedraagt 15 dagdelen / avonden van 3 uur.

In-company
WTB Trainingen biedt interessante mogelijkheden om deze cursus in-company en op maat voor u te verzorgen. 

Subsidie
Mogelijk komt u in aanmerking voor subsidie of scholingsbijdrage van een scholingsfonds(bijv. OOM(Metaalbewerking) of A+O fonds(Metalektro)). Wij helpen u hiermee graag op weg.

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.