Leergang Integraal Inspecteur / Adviseur Vastgoed NEN 2767 / BOEI

Niveau
Totale lesduur
Square istock 000066984007 xxxlarge medium

Startdatums en plaatsen

Er zijn nog geen startdatums bekend voor dit product. WVS Training BV biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's:

's-Hertogenbosch, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Zwolle

Beschrijving

Deze leergang kan worden gevolgd voor de specialisaties: Bouwkunde, Werktuigbouwkunde / Transportinstallaties, Elektrotechnische installaties of Monumenten.

Gebreken aan een gebouw of gebouw gebonden installatie zorgen voor prestatieverlies, brengen risico’s met zich mee en zijn van (grote) invloed op de functionele prestatie-eisen van het gebouw of de bijbehorende installaties. Met de inbreng van een goed opgeleide inspecteur en adviseur wordt de asset-owner in staat gesteld het levensloopproces naar kosten, levensduur en kwaliteit te beheersen. Ook binnen prestatiecontracten moet de status van bouw- of installatiedelen worden vastgesteld, bijvoorbeeld bij het moment van aangaan van het pr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Deze leergang kan worden gevolgd voor de specialisaties: Bouwkunde, Werktuigbouwkunde / Transportinstallaties, Elektrotechnische installaties of Monumenten.

Gebreken aan een gebouw of gebouw gebonden installatie zorgen voor prestatieverlies, brengen risico’s met zich mee en zijn van (grote) invloed op de functionele prestatie-eisen van het gebouw of de bijbehorende installaties. Met de inbreng van een goed opgeleide inspecteur en adviseur wordt de asset-owner in staat gesteld het levensloopproces naar kosten, levensduur en kwaliteit te beheersen. Ook binnen prestatiecontracten moet de status van bouw- of installatiedelen worden vastgesteld, bijvoorbeeld bij het moment van aangaan van het prestatiecontract (de zogenaamde verificatieperiode) en tussentijdse beoordelingen (audits). Om efficiëntie te bereiken binnen het inspectieregime en overlast van de gebruikers van beheerobjecten tot een minimum te beperken, winnen integrale inspecties (BOEI-inspecties) steeds meer terrein.

De Leergang Conditiemeting NEN 2767 / BOEI wordt georganiseerd vanuit samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) en de Hogeschool Utrecht. Binnen deze opleiding worden deelnemers opgeleid op tot professionele inspecteurs en/of adviseurs, die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan verbetering van de staat van gebouwen en installaties.

Voor wie?

De leergang is geschikt voor:

 • Inspecteurs en adviseurs in dienst van beheerders / eigenaren;
 • Inspecteurs en adviseurs in dienst van uitvoerende organisaties zoals aannemers en installateurs;
 • Inspecteurs en adviseurs in dienst van onafhankelijke adviesorganisaties.

Gelet op het belang van de inspecties en hieruit volgende adviezen, worden flinke eisen gesteld aan het niveau van de deelnemers. Een succesvolle cursist heeft een MBO+ / HBO-opleiding binnen eigen specialisatie succesvol afgerond en bezit tevens meerjarige, relevante werkervaring.

Leerdoelen

De Inspecteur

 • Kan op een objectieve en betrouwbare manier inspecties binnen zijn specialisatie Bouwkunde, Klimaat- / Transportinstallaties, Elektrotechnische installaties of Monumenten uitvoeren conform de NEN 2767 (versie 2017)
 • Kan aanvullende inspecties uitvoeren voor onderdelen Brandveiligheid, Energie en Inzicht in voldoen aan wet- en regelgeving
 • Vormt een team met de adviseur, kan de uitkomsten van de inspecties overleggen aan de Adviseur en is ondersteunend aan de adviseur in zijn besluitvorming

De Adviseur

 •  Kan het inspectierapport, aangeleverd door de inspecteur, op de juiste manier interpreteren
 • Kan binnen zijn eigen specialisatie een advies uitbrengen op grond van een NEN 2767 inspectie + aanvullende inspectie-items
 • Kan specifieke wensen van gebruiker / eigenaar en strategische doelen van het geïnspecteerde object vertalen naar een advies 

Programma

Kijk op onze website voor het actuele cursusprogramma. 

Examen

Blok 1 en 2 worden elk afgerond met een digitale toets over de theorie die tijdens het betreffende blok is gedoceerd. Aan het eind van blok 3 worden de inspectie-resultaten getoetst. Resultaten van deze 3 toetsen vormen tezamen met de examenresultaten het eindcijfer voor de leergang.

Ter afronding van de opleiding wordt door zowel inspecteurs als adviseurs een examen gemaakt.

Het examen voor de inspecteur wordt specifiek per specialisatie afgenomen en bestaat uit:

 • Praktijkinspectie per specialisatie + uitwerken inspectieresultaten
 • Opstellen van rapportage
 • Mondelinge motivatie bij opgestelde rapportage

Het examen voor adviseur bestaat uit:

 •  Opstellen van adviesrapport voor verschillende scenario’s
 • Mondelinge verdediging en toelichting van opgestelde rapportageNa het succesvol afronden van het examen ontvangen deelnemers een NVDO/HU diploma en automatische bijschrijving in het NVDO-register. Het diploma vormt een prima basis voor persoonscertificatie.

Programma voor Permanente Educatie (PE)

Nadat de opleiding succesvol is afgerond, kan de deelnemer zich aanmelden voor het programma van Permanente Educatie voor Inspecteurs en Adviseurs. Gedurende dit drie jaar durende programma wordt de deelnemer tijdens korte bijeenkomsten op de hoogte gesteld van actuele ontwikkelingen binnen de gebouwde omgeving. Per PE-jaar ontvangt de deelnemer een PE-certificaat waarmee men in de markt kan aantonen dat de actuele kennis up-to-date is.

Kosten

- Leergang NEN 2767 voor inspecteur en adviseur:  € 6450,- excl. BTW

- Leergang NEN 2767 voor inspecteur: € 5.450,- excl. BTW

- Leergang NEN 2767 voor adviseur:  € 5.450,- excl. BTW

- NVDO leden krijgen 5% korting

Er zijn nog geen ervaringen. Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen.  

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)