Domain Models in de Praktijk: DDD, CQRS en Event Sourcing

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Online
Startdatum en plaats
Logo van Xebia Academy
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Xebia Academy heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 58 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Virtual
16 sep. 2021 tot 17 sep. 2021
Toon rooster
event 16 september 2021, 09:00-13:00, Virtual, Dag 1
event 17 september 2021, 09:00-13:00, Virtual, Dag 2

Beschrijving

Een mix van cultuur, code en architectuur

Software die is afgestemd op de zakelijke behoeften van jouw klanten is moeilijk om te bouwen en het is nog moeilijker om tegelijkertijd te optimaliseren voor correct domeingedrag, uitvoeringsprestaties en schaalbare informatiedistributie. Het verdelen van het model met microservices schiet vaak tekort op de beloofde voordelen en kan je achterlaten met een gedistribueerde monoliet.

Het geheim van een succesvolle implementatie ligt in de juiste scheiding van lees- en schrijfmodellen vanuit een Domain-Driven perspectief, en verbindingen daartussen geïmplementeerd met semantische gebeurtenissen. Doe mee met Marco Heimeshoff voor deze workshop van 5 modu…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Domain-Driven Design (DDD), Online recruitment, Eventmanagement, Test Driven Development (TDD) en Netwerken.

Een mix van cultuur, code en architectuur

Software die is afgestemd op de zakelijke behoeften van jouw klanten is moeilijk om te bouwen en het is nog moeilijker om tegelijkertijd te optimaliseren voor correct domeingedrag, uitvoeringsprestaties en schaalbare informatiedistributie. Het verdelen van het model met microservices schiet vaak tekort op de beloofde voordelen en kan je achterlaten met een gedistribueerde monoliet.

Het geheim van een succesvolle implementatie ligt in de juiste scheiding van lees- en schrijfmodellen vanuit een Domain-Driven perspectief, en verbindingen daartussen geïmplementeerd met semantische gebeurtenissen. Doe mee met Marco Heimeshoff voor deze workshop van 5 modules van een halve dag, waar hij je zal begeleiden bij het bouwen van semantische modellen met een hoge afstemming tussen business en code.

Domain Models in de Praktijk is perfect voor

Deze workshop is bedoeld voor architecten en senior ontwikkelaars met een sterke interesse in Domain-Driven Design en moderne message-driven architecturen. Ongeacht je ervaring met objectgeoriënteerd programmeren, functioneel programmeren of andere paradigma's, alles wat je nodig hebt is de wil en het vermogen om software te bouwen met een focus op zakelijk gedrag.

Wat leer je tijdens deze training?

In deze training leer je hoe je jouw applicatie kunt schalen zodat een willekeurig aantal queries kan worden afgehandeld, terwijl je ook een gedragsrijk domeinmodel onderhoudt dat kan omgaan met complexe scenario's. Ontdek hoe Event Sourcing je in staat stelt sterk samenhangende en ontkoppelde modules te bouwen en de manier waarop je schrijft en communiceert over tests voor altijd verandert.

Deze patronen zullen je helpen om je energie te steken waar de zakelijke waarde ligt, door je team te laten verdelen door hun expertise en het drukke werk uit te besteden. Maak gebruik van Domain-Driven ontwerpconcepten, schrijf code met Command Query Responsibility Segregation en leer hoe Event Sourcing een verhaal vertelt in domeintermen.

Houd het ontwerp van jouw softwaresysteem in overeenstemming met de behoeften van jouw organisatie, verbeter de leesbaarheid en versterk jouw communicatie met de belangrijkste stakeholders.

Programma

Dag 1

 • Domain-Driven Design overzicht: essentiële ideeën en terminologie
 • Waarom, hoe en wanneer Domain-Driven Design toe te passen
 • Cynefin - Verschillende niveaus van complexiteit in strategisch ontwerp
 • Jouw domein begrijpen met verschillende vormen van EventStorming

Dag 2

 • Bounded Context Mapping - Stem jouw architectuur af op jouw organisatiestructuur
 • Modelleren met Value Types, Entities en Aggregates
 • Tactische DDD-patronen - Oefeningen in het implementeren van domein modellen
 • Hexagonale architectuur - Poorten en adapters in actie
 • Omgaan met de intentie in plaats van het bewerken van gegevens

Dag 3

 • Events - Atomaire bouwstenen van jouw domein
 • Lossless semantische persistentie met Event Sourcing
 • Testen met events en commands
 • Ontkoppeling van bounded contexts door middel van events

Dag 4

 • CQRS-overzicht: essentiële ideeën en terminologie
 • Implementeren van read modellen
 • Projecteren van event stromen in polygestructureerde informatie
 • Optimalisatie van de prestaties van het domeinmodel
 • Omgaan met schaalbaarheid en uiteindelijke consistentie

Dag 5

 • Implementeren van beleid met Sagas
 • Strategieën voor langlevende, evoluerende event sourced systemen
 • Strategieën voor gedistribueerde systemen
 • Voordelen, risico's en socio-technische implicaties van CQRS en Event Sourcing
 • Optioneel: Toepassing van CQRS & Event Sourcing in front-end ontwikkeling

Leerdoelen

 • Begrijp Domain-Driven Design (DDD) en wanneer het van toepassing is
 • Leer het domein te modelleren en verken meerdere oplossingen om uit te kiezen
 • Stem jouw ontwerp af op jouw zakelijke behoeften met behulp van CQRS en DDD
 • Bouw schaalbare en ontkoppelde applicaties met Event Sourcing.

Trainingsdata:

De trainingsdagen voor 2021 zijn:

 • 16, 17, 20, 21 en 24 september van 9:00u-13:00u CET.

Live-virtuele workshop - Hoe werkt het?

We ontmoeten elkaar online in een virtueel klaslokaal en gebruiken presentaties door middel van scherm delen, collaboratieve architectuurmodellering in Miro en Solo- en Mob-programmering met schermgedeelde IDE's. De modules zijn ontworpen om je te helpen op een hersenvriendelijke manier te leren. Elke module begint met een interactieve lezing en leidt tot een gezamenlijke oefening. Discussies en vragen worden altijd aangemoedigd.

De workshop vindt online plaats via live streaming: de trainer en alle andere deelnemers zullen aanwezig zijn in een videoconferentie. Je kunt in realtime communiceren en samenwerken dankzij een verscheidenheid aan tools die je tot jouw beschikking hebt.

De workshop zal zijn grote interactieve en hands-on sfeer behouden ondanks dat hij online is. Daarom vragen we dat alle deelnemers hun webcam aan houden gedurende de hele workshop: dit zal de kwaliteit van de communicatie en van de workshop verbeteren. Je zal niet aan je bureau zitten om dia's en video's te bekijken, maar het grootste deel van de tijd bezig zijn met real-time activiteiten ... alsof we in een echt klaslokaal zijn!

Hands-on ervaren DDD Trainers

Onze trainers zijn ervaren Software Engineers, Architecten en Consultants. Zij zijn echte goeroes in het vak met een enorme hoeveelheid praktijkervaring die ze graag delen. Van diepgaande kennis tot hands-on ervaring, ze leren je de beste skills!

DDD Learning Journey

Ben je nog onbekend met Domain-Driven Design (DDD)? Wij bieden een 1-daagse Foundation training aan die je op weg helpt. Na deze opleiding, leer je verder met deze Domain Models training of kijk eens bij onze Strategic Domain-Driven Design training op Professional level. Deze 2-daagse training neemt je mee in de wereld van modern strategisch Domain-Driven Design. Kennis die je daarna in jouw eigen omgeving direct kunt toepassen.

Ja, ik wil graag meer leren over Domain modellen!

 • Deze patronen zullen je helpen om je energie te steken waar de zakelijke waarde ligt, door je team te laten verdelen door hun expertise en het drukke werk uit te besteden.
 • Maak gebruik van dDomain-Driven ontwerp concepten, schrijf code met Command Query Responsibility Segregation en leer hoe Event Sourcing een verhaal vertelt in domeintermen.
 • Houd het ontwerp van jouw softwaresysteem in overeenstemming met de behoeften van jouw organisatie, verbeter de leesbaarheid en versterk jouw communicatie met de belangrijkste stakeholders.

Na registratie ontvang je een bevestigingsmail met praktische informatie. Een week voor de training vragen we je naar dieetwensen. Indien voorbereiding gewenst is, krijg je op dit moment ook de literatuur via de mail. Tot dan!

Scale up your skills
Boost your career

Get the training you need to succeed, in every IT field.
Learn from the world's leading experts with public and in-company courses at Xebia Academy.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Xebia Academy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.