100 jaar AB 2016

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

100 jaar AB 2016

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

De eerste AB heette Administratieve en Rechterlijke Beslissingen betreffende het openbaar bestuur in Nederland met register volgens kaartsysteem. De redacteuren konden destijds ongetwijfeld niet weten dat de AB (nu afgekort tot Administratiefrechtelijke Beslissingen) een eeuw later nog steeds bestaat. Dit wordt gevierd met een aantal feestelijke activiteiten, waaronder het uitgeven van dit boek 100 jaar AB. Deel 1: essay van Leo Damen Het boek 100 jaar AB bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat het essay van Leo Damen Van publiceren naar annoteren van bestuursrechtelijke jurisprudentie: 100 jaar AB. Honderd jaar AB is ook honderd jaar ontwikkeling van het bestuursrecht. De auteur bespr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De eerste AB heette Administratieve en Rechterlijke Beslissingen betreffende het openbaar bestuur in Nederland met register volgens kaartsysteem. De redacteuren konden destijds ongetwijfeld niet weten dat de AB (nu afgekort tot Administratiefrechtelijke Beslissingen) een eeuw later nog steeds bestaat. Dit wordt gevierd met een aantal feestelijke activiteiten, waaronder het uitgeven van dit boek 100 jaar AB. Deel 1: essay van Leo Damen Het boek 100 jaar AB bestaat uit twee delen. Het eerste deel bevat het essay van Leo Damen Van publiceren naar annoteren van bestuursrechtelijke jurisprudentie: 100 jaar AB. Honderd jaar AB is ook honderd jaar ontwikkeling van het bestuursrecht. De auteur bespreekt in vogelvlucht wat hem bij het doorbladeren van die honderd jaargangen is opgevallen. De volgende onderwerpen passeren onder andere de revue: · Cijfers, zoals de aantallen gepubliceerde uitspraken en andere beslissingen en de aantallen annotaties. · Van welke rechterlijke colleges waren de gepubliceerde uitspraken afkomstig? · Wie annoteerden er en hoeveel? · Wie waren redacteur van de AB? · Wat is een annotatie, wat is een goede annotatie en wat is de invloed van een annotatie? · Wat is het nut van het annoteren voor de annotator en de lezer? Deel 2: ruim dertig #bestuursrechtelijke hotspots# Geïnspireerd door de rubriek #De Vindplaats# in het tijdschrift Trema treft u in het tweede deel van 100 jaar AB beschrijvingen aan van bekende uitspraken met daarbij een illustratieve foto. De schrijfstijl is vaak anekdotisch en soms zelfs literair. Titels als #Duwbak Linda#, #Het leed gaat keurig gekleed over straat# en #Varkens met gouden staarten# maken u vast nieuwsgierig naar de inhoud van in totaal ruim dertig #bestuursrechtelijke hotspots#. Meer feestelijkheden in het kader van honderd jaar AB Naast dit zeer interessante en prettig te lezen boek, zal er in jaargang 2016 van de AB zelf ook worden stilgestaan bij het jubileum in de vorm

Author(s):Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: October 2016
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.