Apotheek en privacy

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Apotheek en privacy

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Het boek Apotheek en privacy geeft een vertaling van de juridische begrippen met betrekking tot privacy naar de praktijk van de apotheek. In deze 3e druk bespreekt auteur de recente AVG en de implicaties hiervan op de dagelijkse praktijk van een apotheek. Apotheek en privacy geeft een vertaling van de juridische begrippen met betrekking tot privacy naar de praktijk van de apotheek. Beroepsgeheim, privacy en bescherming persoonsgegevens zijn belangrijke begrippen waarmee de apotheker dagelijks te maken heeft. In het woud van relevante regelgeving neemt in de gezondheidszorg de apotheker daarbij nog een bijzondere positie in. Menig beroepsbeoefenaar dreigt daarom wel eens verstrikt te raken in…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Het boek Apotheek en privacy geeft een vertaling van de juridische begrippen met betrekking tot privacy naar de praktijk van de apotheek. In deze 3e druk bespreekt auteur de recente AVG en de implicaties hiervan op de dagelijkse praktijk van een apotheek. Apotheek en privacy geeft een vertaling van de juridische begrippen met betrekking tot privacy naar de praktijk van de apotheek. Beroepsgeheim, privacy en bescherming persoonsgegevens zijn belangrijke begrippen waarmee de apotheker dagelijks te maken heeft. In het woud van relevante regelgeving neemt in de gezondheidszorg de apotheker daarbij nog een bijzondere positie in. Menig beroepsbeoefenaar dreigt daarom wel eens verstrikt te raken in deze materie. In Apotheek en privacy bespreekt de auteur relevante bepalingen uit de Algemene verordening gegevensbescherming, de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst en de Wet BIG besproken. Ook gaat zij in op de elektronische gegevensuitwisseling in de apotheek. Dit boek is bedoeld om degenen die (dagelijks) te maken hebben met de privacybescherming in de apotheek een weg te wijzen in de relevante regelgeving. In eerste instantie zijn dit de apotheker en de apotheekmedewerkers. Maar ook voor anderen bevat dit boek handzame informatie. Hierbij wordt niet in de laatste plaats gedacht aan de patiënt wiens privacy beschermd dient te worden. Apotheek en privacy is geschreven door mr. Jurriane Rendering, juridisch adviseur binnen de gezondheidszorg, in het bijzonder op het vlak van farmacie.

Author(s):


Jurriane Rendering

Publisher: Sdu Uitgevers
Published at: August 2018
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.