Autobrief II

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Autobrief II

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Op 5 juli 2016 is het wetsvoorstel 'Autobrief II' aangenomen door de Eerste Kamer. Met deze wet beoogt de staatssecretaris de Nederlandse autobelastingen om te vormen naar een financieel verantwoord - en duurzaam - systeem. Dit wordt volgens de staatssecretaris bereikt door: * het aantal bijtellingcategorieën te verminderen; * de fiscale stimulering te richten op nulemissie voertuigen; * de fiscale stimulering van plug-in hybride voertuigen af te bouwen; en * in te zetten op gerichte verbetering van de luchtkwaliteit door middel van de invoering van een dieseltoeslag in de MRB. Daarnaast beoogt de staatssecretaris de fraudegevoeligheid van met name de BPM te verminderen en te komen tot een r…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Op 5 juli 2016 is het wetsvoorstel 'Autobrief II' aangenomen door de Eerste Kamer. Met deze wet beoogt de staatssecretaris de Nederlandse autobelastingen om te vormen naar een financieel verantwoord - en duurzaam - systeem. Dit wordt volgens de staatssecretaris bereikt door: * het aantal bijtellingcategorieën te verminderen; * de fiscale stimulering te richten op nulemissie voertuigen; * de fiscale stimulering van plug-in hybride voertuigen af te bouwen; en * in te zetten op gerichte verbetering van de luchtkwaliteit door middel van de invoering van een dieseltoeslag in de MRB. Daarnaast beoogt de staatssecretaris de fraudegevoeligheid van met name de BPM te verminderen en te komen tot een robuuster systeem. De Autobrief II bevat de maatregelen voor de jaren 2017 tot en met 2020, die na een tussentijdse evaluatie in 2018 eventueel bijgestuurd kunnen worden. In dit dossier treft u een uitgebreide omschrijving aan van de voor de praktijk meest relevante wijzigingen in de autobelastingen. Deze aanpassingen betreffen voornamelijk de bijtellingregels, de MRB en de aanpassing (en verlaging) van de BPM. Vanzelfsprekend zijn de omschrijvingen voorzien van een verwijzing naar de relevante parlementaire stukken. over de auteur: Mr. H.A. (Heleen) Elbert is fiscaal jurist en autobelastingspecialist. Zij is oud-belastinginspecteur en heeft vele jaren praktijkervaring als belastingadviseur; sinds 2010 is zij werkzaam via elbertfiscaal.nl. Heleen Elbert is een veelgevraagd spreker en heeft diverse publicaties op haar naam staan, waaronder De auto, zakelijk en privé en Fiscaal Dossier Oldtimers. Zij is als vaste auteur verbonden aan onder meer NTFR en NDFR. Daarnaast is zij als promovenda autobelastingen verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Author(s):


H.A. Elbert
G.T.K. Meussen
G.M.C.M. Staats

Publisher: Sdu Uitgevers
Published at: November 2016
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.