Bestuursrechtspraak op thema 2016

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Bestuursrechtspraak op thema 2016

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Met de inwerkingtreding van de Awb werd in één keer een grote hoeveelheid ongeschreven Algemeen bestuursrecht gecodificeerd. De ontwikkeling van de rechtspraak was daarmee niet afgelopen; integendeel. Wekelijks levert de bestuursrechtspraak een groot aantal uitspraken af, waarmee de bestuurspraktijk in het vervolg rekening moet houden. De bestuursrechter toetst een hem voorgelegd besluit immers ook aan het ongeschreven (jurisprudentie) recht. Het is daarom zaak voor juridisch (beleids)medewerkers bij (lagere) overheden om te kunnen beschikken over een actueel naslagwerk waarin de voor hen belangrijke en relevante rechtspraak op overzichtelijke en goed toegankelijke wijze in kaart is gebracht…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Met de inwerkingtreding van de Awb werd in één keer een grote hoeveelheid ongeschreven Algemeen bestuursrecht gecodificeerd. De ontwikkeling van de rechtspraak was daarmee niet afgelopen; integendeel. Wekelijks levert de bestuursrechtspraak een groot aantal uitspraken af, waarmee de bestuurspraktijk in het vervolg rekening moet houden. De bestuursrechter toetst een hem voorgelegd besluit immers ook aan het ongeschreven (jurisprudentie) recht. Het is daarom zaak voor juridisch (beleids)medewerkers bij (lagere) overheden om te kunnen beschikken over een actueel naslagwerk waarin de voor hen belangrijke en relevante rechtspraak op overzichtelijke en goed toegankelijke wijze in kaart is gebracht.

Dit boek brengt aan de hand van een groot aantal uitspraken, voor het merendeel ongepubliceerd, de actuele stand van de rechtspraak zeer fijnmazig in kaart. Het gaat om rechtspraak die is gevormd rondom algemeen-juridische leerstukken, die in de praktijk zeer frequent wordt toegepast en aangescherpt. Voordeel van dit boek is de toegankelijkheid en rubricering, via een trefwoordenregister en korte margeteksten. Deze vijfde druk geeft de stand van de jurisprudentie weer per 1 oktober 2016. Verspreid over alle thema's zijn circa 70 nieuwe uitspraken toegevoegd.

De meest in het oog springende wijzigingen zijn te vinden in de thema's belanghebbende, verzending en ontvangst, (invordering van) een verbeurde dwangsom, de relativiteitseis (inclusief de nu ook in het bestuursrecht toegelaten correctie-Langemeijer) en de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure.

Author(s):


Olaf Schuwer

Publisher: Berghauser Pont Publishing
Published at: December 2016
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.