Bij de bestuursrechter

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Bij de bestuursrechter

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In dit boek beschrijven de auteurs de zitting bij de rechtbank vanaf het moment van de uitnodiging tot het moment van sluiting van het onderzoek ter zitting. Daartussenin bespreken zij diverse onderwerpen die relevant kunnen zijn voor de bestuursrechtelijke praktijk. Dit gebeurt aan de hand van voorbeelden uit de jurisprudentie. Door deze brede opzet is het boek uitermate geschikt voor iedereen die te maken krijgt met zittingen bij de bestuursrechter. Van de bestuursrechter zelf, de advocaat, de procederende burger, de procesvertegenwoordiger, de ambtenaar tot studenten aan de universiteit of het hoger beroepsonderwijs. Sanne Crombach is ambtenaar van staat bij de Afdeling bestuursrechtspraa…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Procederen, Nederlands recht, Internationaal recht, Strafrecht en Procesrecht & Bewijsrecht.

In dit boek beschrijven de auteurs de zitting bij de rechtbank vanaf het moment van de uitnodiging tot het moment van sluiting van het onderzoek ter zitting. Daartussenin bespreken zij diverse onderwerpen die relevant kunnen zijn voor de bestuursrechtelijke praktijk. Dit gebeurt aan de hand van voorbeelden uit de jurisprudentie. Door deze brede opzet is het boek uitermate geschikt voor iedereen die te maken krijgt met zittingen bij de bestuursrechter. Van de bestuursrechter zelf, de advocaat, de procederende burger, de procesvertegenwoordiger, de ambtenaar tot studenten aan de universiteit of het hoger beroepsonderwijs. Sanne Crombach is ambtenaar van staat bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bram van Dokkum is senior jurist bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Overijssel. Jim Waasdorp is ambtenaar van staat bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en als buitenpromovendus verbonden aan de Universiteit Utrecht. Dit boek is op persoonlijke titel geschreven.

Author(s):


S.J.L. Crombach
Bram van Dokkum
J.R.K.A.M. Waasdorp

Publisher: Juridische Uitgeverij Ars Aequi
Published at: August 2016
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.