BSO doe je zo!

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

BSO doe je zo! is geschreven voor pedagogisch medewerkers in de buitenschoolse opvang, maar ouders, buurthuiswerkers en leerkrachten kunnen er natuurlijk ook gebruik van maken. Samen hebben zij immers hetzelfde doel: kinderen een veilige omgeving bieden waarin ze kunnen uitgroeien tot alles wat ze in zich hebben. Een goede bso is zo'n plek. Voor dit boek putte Heleen van der Veld uit het Pedagogisch kader kindercentra 4-13 jaar (Reed Business, 2011). Daaruit koos ze alle belangrijke pedagogische thema's: communicatie, groepsdynamiek, dagritme, kinderparticipatie, spelen, inrichting, observeren en samenwerken. In korte en overzichtelijke hoofdstukken komen ze stuk voor stuk aan bod. BSO doe j…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Kinderopvang management, Jeugdzorg, Kinderopvang, Communiceren en Kindermishandeling.

BSO doe je zo! is geschreven voor pedagogisch medewerkers in de buitenschoolse opvang, maar ouders, buurthuiswerkers en leerkrachten kunnen er natuurlijk ook gebruik van maken. Samen hebben zij immers hetzelfde doel: kinderen een veilige omgeving bieden waarin ze kunnen uitgroeien tot alles wat ze in zich hebben. Een goede bso is zo'n plek. Voor dit boek putte Heleen van der Veld uit het Pedagogisch kader kindercentra 4-13 jaar (Reed Business, 2011). Daaruit koos ze alle belangrijke pedagogische thema's: communicatie, groepsdynamiek, dagritme, kinderparticipatie, spelen, inrichting, observeren en samenwerken. In korte en overzichtelijke hoofdstukken komen ze stuk voor stuk aan bod. BSO doe je zo! staat vol herkenbare praktijkvoorbeelden, tips en handige weetjes en biedt ideeën die pedagogisch medewerkers meteen op de groep kunnen proberen. Heleen van der Veld is journalist en filmmaker. Sinds 2002 schrijft ze voor de vaktijdschriften Management Kinderopvang en Kinderopvang. Daarnaast maakt ze bedrijfs- en voorlichtingsfilms voor de non-profitsector en de culturele sector.

Author(s):


Heleen van der Veld

Publisher: Springer Media B.V.
Published at: December 2012
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.