De buitengerechtelijke kosten

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

De buitengerechtelijke kosten

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Wij leven in een ingewikkelde en gejuridificeerde samenleving. Dit brengt mee dat burgers steeds vaker behoefte hebben aan deskundig, juridisch advies van een gespecialiseerde jurist. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen. In het algemeen kan men stellen dat elk specialistisch advies, waaronder juridisch advies, relatief duur is ten opzichte van de meer algemene adviezen. In beginsel dient eenieder daarbij zijn eigen kosten te dragen. De vergoeding van buitengerechtelijke kosten roept in de theorie en de praktijk allerlei juridische vragen op. In dit preadvies gaat de auteur in op een aantal van deze vragen ingaan. Aan de orde komen de wettelijke regeling van de buitengerechtelijke kosten, h…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Vertrouwenspersoon, E-HRM, Human Resource Management (HRM), Strategisch HRM en Bedrijfskunde.

Wij leven in een ingewikkelde en gejuridificeerde samenleving. Dit brengt mee dat burgers steeds vaker behoefte hebben aan deskundig, juridisch advies van een gespecialiseerde jurist. De kosten hiervan kunnen hoog oplopen. In het algemeen kan men stellen dat elk specialistisch advies, waaronder juridisch advies, relatief duur is ten opzichte van de meer algemene adviezen. In beginsel dient eenieder daarbij zijn eigen kosten te dragen. De vergoeding van buitengerechtelijke kosten roept in de theorie en de praktijk allerlei juridische vragen op. In dit preadvies gaat de auteur in op een aantal van deze vragen ingaan. Aan de orde komen de wettelijke regeling van de buitengerechtelijke kosten, het onderscheid buitengerechtelijke kosten en proceskosten, de grondslag van vergoeding van de buitengerechtelijke kosten, de kwestie van buitengerechtelijke kosten van verweer, het verschil tussen bedongen en niet-bedongen buitengerechtelijke kosten, de inhoud van de dubbele redelijkheidstoets bij niet-bedongen buitengerechtelijke kosten, BTW over buitengerechtelijke kosten en ten slotte de kwestie van de nakosten. Het preadvies sluit af met een aantal aanbevelingen.

Author(s):


A.M.F. de Groot

Publisher: Uitgeverij Paris B.V.
Published at: October 2005
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.