De deelnemingsverrekening

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

De deelnemingsverrekening

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

De deelnemingsvrijstelling voorkomt dubbele heffing van winstbelasting als een dochtervennootschap de gemaakte winsten uitkeert aan haar Nederlandse moedervennootschap. Deze regeling is van cruciaal belang voor het Nederlandse bedrijfsleven en wordt ook wel aangeduid als een visitekaartje voor het Nederlandse vestigingsklimaat. Hoewel het vestigingsklimaat gebaat is bij een ruime deelnemingsvrijstelling, moet worden gewaakt voor kapitaalvlucht, zodat een uitzondering op de vrijstelling gerechtvaardigd is voor inkomsten die afkomstig zijn uit laagbelast mobiel kapitaal. Vanaf 1 januari 2007 geldt voor dergelijke inkomsten de deelnemingsverrekening. In dit onderzoek staat de vraag centraal in …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De deelnemingsvrijstelling voorkomt dubbele heffing van winstbelasting als een dochtervennootschap de gemaakte winsten uitkeert aan haar Nederlandse moedervennootschap. Deze regeling is van cruciaal belang voor het Nederlandse bedrijfsleven en wordt ook wel aangeduid als een visitekaartje voor het Nederlandse vestigingsklimaat. Hoewel het vestigingsklimaat gebaat is bij een ruime deelnemingsvrijstelling, moet worden gewaakt voor kapitaalvlucht, zodat een uitzondering op de vrijstelling gerechtvaardigd is voor inkomsten die afkomstig zijn uit laagbelast mobiel kapitaal. Vanaf 1 januari 2007 geldt voor dergelijke inkomsten de deelnemingsverrekening. In dit onderzoek staat de vraag centraal in hoeverre de toepassingsvoorwaarden en de werking van de deelnemingsverrekening recht doen aan genoemde balans. Hierbij wordt onder meer aandacht besteed aan de effectiviteit en proportionaliteit van de deelnemingsverrekening. Daarnaast komen de consistentie en de uitvoerbaarheid van de regeling aan de orde, evenals de verenigbaarheid met Europees recht.

Author(s):Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: November 2012
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.