De handel in verlieslichamen en de houdsterverliesregeling

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Sinds de invoering van art. 20a Wet VPB 1969, de bepaling tegen de handel in verlieslichamen, is er veel gebeurd. Niet alleen zijn er vier versies van een beleidsbesluit inzake de toepassing van deze bepaling verschenen, ook de Hoge Raad heeft zich op dit gebied niet onbetuigd gelaten. Daarnaast heeft de Wet VPB 1969 sinds 2001 vele wetgevende operaties ondergaan. Men kan hierbij onder meer denken aan de herziening van het fiscale-eenheidsregime, de Bosal-reparatiewetgeving en de Wet werken aan winst. Al met al was er voldoende aanleiding op de eerste druk van deze fiscale monografie, van de hand van prof. mr. dr. E.J.W. Heithuis, te herzien. De reparatiewetgeving naar aanleiding van het Bos…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Handel, Belastingwetgeving, Vennootschapsbelasting, Trade Marketing en International Business.

Sinds de invoering van art. 20a Wet VPB 1969, de bepaling tegen de handel in verlieslichamen, is er veel gebeurd. Niet alleen zijn er vier versies van een beleidsbesluit inzake de toepassing van deze bepaling verschenen, ook de Hoge Raad heeft zich op dit gebied niet onbetuigd gelaten. Daarnaast heeft de Wet VPB 1969 sinds 2001 vele wetgevende operaties ondergaan. Men kan hierbij onder meer denken aan de herziening van het fiscale-eenheidsregime, de Bosal-reparatiewetgeving en de Wet werken aan winst. Al met al was er voldoende aanleiding op de eerste druk van deze fiscale monografie, van de hand van prof. mr. dr. E.J.W. Heithuis, te herzien. De reparatiewetgeving naar aanleiding van het Bosal-arrest heeft per 1 januari 2004 naast de `thin capitalization' maatregel van art. 10d Wet VPB 1969 tevens geleid tot een nieuwe maatregel op het gebied van verliesverrekening, namelijk de houdster- en financieringsmaatregel van art. 20, lid 4 tot en met 6, Wet VPB 1969. Om die reden is ervoor gekozen om de bespreking van de bepaling tegen de handel in herinvesteringsreservelichamen, art. 12a Wet VPB 1969, achterwege te laten en te vervangen door een bespreking van de `houdsterverliesregeling'.

Author(s):


D.R. Post

Publisher: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Published at: November 2012
Edition: 2
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.