De onafhankelijkheid van de faillissementscurator

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

De onafhankelijkheid van de faillissementscurator

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Het thema 'onafhankelijkheid van de faillissementscurator' stelt het belang van een (in de ogen van een redelijk oordelende derde) onafhankelijk optredende curator voorop. Het preadvies gaat in op de sterke verbondenheid van het insolventierecht met het systeem van nationaal burgerlijk recht en procesrecht. Geschetst worden status, bevoegdheden en toezicht op de curator in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, alsmede internationale aanbevelingen over de professionele regels en gedragsregels voor curatoren, zoals die van staat die van de Wereldbank, United Nations Commission on International Trade Law (UNCITRAL) en European Bank for Reconstruction and Development (EBRD). D…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Preventie, Fysieke belasting, Ergocoach, Gezondheidszorg en Public Health.

Het thema 'onafhankelijkheid van de faillissementscurator' stelt het belang van een (in de ogen van een redelijk oordelende derde) onafhankelijk optredende curator voorop. Het preadvies gaat in op de sterke verbondenheid van het insolventierecht met het systeem van nationaal burgerlijk recht en procesrecht. Geschetst worden status, bevoegdheden en toezicht op de curator in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, alsmede internationale aanbevelingen over de professionele regels en gedragsregels voor curatoren, zoals die van staat die van de Wereldbank, United Nations Commission on International Trade Law (UNCITRAL) en European Bank for Reconstruction and Development (EBRD). Dit leidt tot een beschouwing van de onafhankelijkheid van een curator ten opzichte van de schuldenaar, van de schuldeisers en ten opzichte van de rechter-commissaris. In het laatste hoofdstuk wordt betoogd dat Europese ontwikkelingen (waaronder de voorgestelde wijziging van de Europese Insolventieverordening) ertoe nopen vaart te maken met het in de wet vastleggen van regels die de onafhankelijkheid van een faillissementscurator waarborgen. Over de auteurs Prof. mr Bob Wessels (1949) is (internationaal) juridisch adviseur te Dordrecht en hoogleraar internationaal insolventierecht Universiteit Leiden

Author(s):


B. Wessels

Publisher: Uitgeverij Paris B.V.
Published at: September 2013
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.