De succesfactor HR

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In 2005 publiceerden Dave Ulrich en Wayne Brockbank hun klassieker The HR Value Proposition. Het bleek een doorbraak in de ontwikkeling van human resources development. Voor het eerst in de geschiedenis van HR maakte iemand onderscheid tussen de beheersmatige HR-zaken, zoals salaris- en personeelsadministratie, en de ontwikkelgerichte zaken, zoals organisatie ontwikkeling, leiderschap, talentontwikkeling en stakeholdermanagement. Deze ontwikkelgerichte onderwerpen vormen de waardepropositie van HR. Wat is er in de afgelopen tien jaar gebeurd als het gaat om deze waardepropositie? Is deze verbeterd sinds het verschijnen van hun boek? En waar houdt HR zich nu mee bezig? HR heeft te maken met o…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Arbeidsverhoudingen, Human Resource Management (HRM), Arbeidsrecht, Mediation en Arbeidsvoorwaarden.

In 2005 publiceerden Dave Ulrich en Wayne Brockbank hun klassieker The HR Value Proposition. Het bleek een doorbraak in de ontwikkeling van human resources development. Voor het eerst in de geschiedenis van HR maakte iemand onderscheid tussen de beheersmatige HR-zaken, zoals salaris- en personeelsadministratie, en de ontwikkelgerichte zaken, zoals organisatie ontwikkeling, leiderschap, talentontwikkeling en stakeholdermanagement. Deze ontwikkelgerichte onderwerpen vormen de waardepropositie van HR. Wat is er in de afgelopen tien jaar gebeurd als het gaat om deze waardepropositie? Is deze verbeterd sinds het verschijnen van hun boek? En waar houdt HR zich nu mee bezig? HR heeft te maken met ontwikkelingen als exponentiële groei, dematerialisatie van producten (producten worden apps), agile werken en de disruptieve opkomst en teloorgang van (iconen van) organisaties. Daarnaast zijn er demografische ontwikkelingen die tot gevolg hebben dat arbeidsverhoudingen en de kosten van ons zorg- en pensioenstelsel sterk onder druk komen te staan. Ook is er sprake van verscherpte wetgeving en een veranderende kijk op governance,waardoor ondernemingen en hun leiders steeds meer onder een vergrootglas komen te liggen. Deze ontwikkelingen zijn om van te smullen voor de echte HR-professional. Tegelijkertijd zijn ze een uitdaging vanwege de spannende en onbekende paden die HR bewandelt. Duidelijk is wel dat de tijd van verschuilen achter instrumenten en systemen voorbij is: HR moet het podium pakken en vol in de spotlight treden als het gaat om de ontwikkeling van mens en organisatie. Dit boek geeft HR-professionals praktische handvatten om hun waardepropositie naar de toekomst te ontwikkelen en daarmee zeker te stellen. De succesfactor HR! Inca van Uuden (1971) is directeur van Higher & Company, een adviesbureau in het veld van human resources development, leiderschapsontwikkeling en change management. Inca heeft ruim twintig jaar ervaring in het vak van HR en organisatieontwikkeling. Ze deelt graag haar visie op het vak. Eerder schreef zij de boeken Kijk wie je bent over persoonlijk leiderschap, De mix van maat- en mantelpakken over mixed leadership en 10 maal top over diversiteit.

Author(s):


Inca van Uuden

Publisher: Vakmedianet
Published at: October 2016
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.