De wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (WAADI)

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

De wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (WAADI)

YouBeDo
Logo van YouBeDo
Opleiderscore: starstarstarstarstar 10 YouBeDo heeft een gemiddelde beoordeling van 10 (uit 2 ervaringen)

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Op 1 juli 1998 is de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs in werking getreden. De wet geeft een aantal voorschriften over het ter beschikking stellen van arbeidskrachten. Het gaat dan om: - het loonverhoudingsvoorschrift, - het verbod om van de arbeidskracht een tegenprestatie te bedingen, - het onderkruiperverbod, - de informatieverplichting over de arbeidsomstandigheden van de arbeidsplaats. Na een inleiding met daarin onder meer een kort historisch overzicht van de arbeidsbemiddeling en het ter beschikking stellen van arbeidskrachten, zijn de beide elementen - de niet-openbare arbeidsbemiddeling en het ter beschikking stellen van arbeidskrachten - van de Wet allocatie arbeidsk…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Op 1 juli 1998 is de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs in werking getreden. De wet geeft een aantal voorschriften over het ter beschikking stellen van arbeidskrachten. Het gaat dan om: - het loonverhoudingsvoorschrift, - het verbod om van de arbeidskracht een tegenprestatie te bedingen, - het onderkruiperverbod, - de informatieverplichting over de arbeidsomstandigheden van de arbeidsplaats. Na een inleiding met daarin onder meer een kort historisch overzicht van de arbeidsbemiddeling en het ter beschikking stellen van arbeidskrachten, zijn de beide elementen - de niet-openbare arbeidsbemiddeling en het ter beschikking stellen van arbeidskrachten - van de Wet allocatie arbeidskrachten het onderwerp van dit boekje. De diverse onderdelen van de wet worden nader toegelicht. Een uitgebreide inhoudsopgave maakt het boek zeer toegankelijk Over de auteurs Mr. dr. J. van Drongelen: jurist ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en docent Sociaal Recht en Sociale Politiek universiteit van Tilburg. Prof. mr. W.J.P.M. Fase: hoogleraar Sociaal Recht en Sociale Politiek Universiteit van Tilburg.

Author(s):


J. van Drongelen
W.J.P.M. Fase

Publisher: Uitgeverij Paris B.V.
Published at: December 2005
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.