Deontologie en integriteitsbewaking

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Deontologie en integriteitsbewaking

YouBeDo
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

Criminologen werken vaak in sectoren waarbij in- Prof. dr. Antoinette Verhage teger optreden essentieel is, en veelal ook de kern uitmaakt van hun functie. Morele dilemma's liggen in hun beroepspraktijk voor het oprapen. Bij elke beslissing staan professionele en persoonlijke standaarden centraal. Hoe bijvoorbeeld te handelen in zaken als: het al dan niet aanvaarden van geschenken als ambtenaar, het afwegen van beroepsgeheim en informatieplicht als hulpverlener, het omgaan met informatie als politieman of magistraat, het weergeven van onderzoeksresultaten of het omgaan met de druk om commerciële doeleinden te bereiken,... ? In dit handboek komen deskundigen aan het woord over integriteit en …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Medische Geheimhoudingsplicht, BIG registratie, Patiëntenveiligheid, Fysieke belasting en Gezondheid.

Criminologen werken vaak in sectoren waarbij in- Prof. dr. Antoinette Verhage teger optreden essentieel is, en veelal ook de kern uitmaakt van hun functie. Morele dilemma's liggen in hun beroepspraktijk voor het oprapen. Bij elke beslissing staan professionele en persoonlijke standaarden centraal. Hoe bijvoorbeeld te handelen in zaken als: het al dan niet aanvaarden van geschenken als ambtenaar, het afwegen van beroepsgeheim en informatieplicht als hulpverlener, het omgaan met informatie als politieman of magistraat, het weergeven van onderzoeksresultaten of het omgaan met de druk om commerciële doeleinden te bereiken,... ? In dit handboek komen deskundigen aan het woord over integriteit en deontologie, en de dilemma's in hun praktijk. Zes grote criminologisch relevante sectoren worden behandeld: politie, justitie, de sociale sector, onderzoek, overheid/beleid en de private sector. In een apart deel wordt ingegaan op de melding van integriteitsschendingen. Dit handboek geeft aan criminologen (in spe) handvatten om met dilemma's om te gaan. Over de auteurs Prof. dr. Antoinette Verhage is verbonden aan de vakgroep Criminologie, Strafrecht en Sociaal Recht, IRCP, Universiteit Gent. Ze doceert er, naast de politiegerelateerde vakken, het vak Deontologie en Integriteitsbewaking. Met bijdragen van Antoinette Verhage, Ann Lukowiak, Freya Vander Laenen, Tom Van den Broeck, Agnes Verbruggen, Hilde Vlaeminck, Kris Stas, Kristel Wouters, Kim Loyens, Jeroen Maesschalck, Annelies De Schrijver, Kristien Verbraeken, David Lagrou, Gudrun Vande Walle en Bernard Hubeau.

Author(s):


A. Verhage

Publisher: Maklu, Uitgever
Published at: May 2017
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.