Dermatologie en venereologie in de praktijk

Formaat:
Wij doneren tot 12% van je aankoopbedrag aan een onderwijs project van de Tika Foundation in Nepal.

Dermatologie en venereologie in de praktijk

YouBeDo
Logo van YouBeDo

Tip: klik op de knop om te starten met lezen!

Beschrijving

In het geneeskundig handelen van de huisarts neemt de dermatologie een belangrijke plaats in: bijna 15% van de klachten op het spreekuur gaat over de huid. In de academische curricula is de opleiding in deze discipline veelal marginaal. Dit sterk op de praktijk gerichte boek, dat zowel een leerboek als naslagwerk is, vult deze lacune. Het biedt een brede basis en uitgebreide klinische informatie over huidziekten, aandoeningen van de nagels, de haren (trichologie), de aderen (flebologie), de lymfevaten (lymfologie) en de seksueel overdraagbare aandoeningen (venereologie). Ongeveer 450 ziektebeelden worden besproken, gevisualiseerd door meer dan 720 afbeeldingen. De opbouw van het boek is erop…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Dermatologie, Melanoma, B2B-Communicatie, Communicatieplan en Communicatietechnieken.

In het geneeskundig handelen van de huisarts neemt de dermatologie een belangrijke plaats in: bijna 15% van de klachten op het spreekuur gaat over de huid. In de academische curricula is de opleiding in deze discipline veelal marginaal. Dit sterk op de praktijk gerichte boek, dat zowel een leerboek als naslagwerk is, vult deze lacune. Het biedt een brede basis en uitgebreide klinische informatie over huidziekten, aandoeningen van de nagels, de haren (trichologie), de aderen (flebologie), de lymfevaten (lymfologie) en de seksueel overdraagbare aandoeningen (venereologie). Ongeveer 450 ziektebeelden worden besproken, gevisualiseerd door meer dan 720 afbeeldingen. De opbouw van het boek is erop gericht om de diagnostiek en het instellen van de juiste behandeling bij patiënten, die zich met een huidafwijking presenteren, maximaal te faciliteren, uitgaande van de klinische verschijnselen van de patiënt. Dermatologie en venereologie in de praktijk is op dit moment verreweg het meest uitgebreide, gedetailleerde en best geïllustreerde Nederlandstalige dermatologiehandboek en is primair bedoeld voor huisartsen, huisartsen in opleiding en studenten geneeskunde. Dr. Anton de Groot is voormalig dermatoloog en heeft tien boeken op zijn vakgebied gepubliceerd, waarvan zes samen met dr. Johan Toonstra. Toonstra is als staflid verbonden aan de afdeling dermatologie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Beiden hebben meer dan 150 publicaties in internationale en Nederlandstalige tijdschriften op hun naam staan en zijn nauw betrokken bij het Nederlands Tijdschrift voor Dermatologie en Venereologie.

Author(s):


A.C. Groot
Johan Toonstra

Publisher: Boom uitgevers Amsterdam
Published at: September 2012
Edition: 1
Er zijn nog geen ervaringen.
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Dermatologie.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.